No właśnie pisze o tym już 4 post, że poruszyłem co najmniej 2 kwestie, które są zbijane w jedno. Ale to chyba ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem:
Zacytuję bo nie uwierzysz co sam napisałeś i nie tylko Ty:
facet_:
Protokół pocztowy jakim jest IMAP nie ma nic do tego, bo dalej trzymasz maile gdzieś na serwerze w postaci jawnej dalej to idzie nieszyfrowane po sieci prze 15 różnych routerów na których każdy admin może snifować pakiety i pozna hasła loginy i treści. Tylko po co miałby to robić, kogo to interesuje. Większość włamań wynika z ambicji włamującego się aniżeli poznania czyiś poufnych danych. Nie przesadzaj bo szkoda się stresować
Ja pisałem o IMAP jako funkcjonalności a nie o bezpieczeństwie to Ty zmieniłeś konkekst
vonsky:
Ja tam bym se dał lewą nogę ogolić i babcię wykopać, żeby poznać co ma na skrzynce IMAP 
Normalnie jakaś mania prześladowcza...
Ja tam mani prześladowczej nie mam, ale jakoś backupu swojego telefonu ze zdjęciami, kontaktami, telefonami, wiadomościami, kontaktami, spotkaniami i zadaniami nie będę wysyłał nigdzie dalej niż na swój komputer, bo po co ?
A teraz wrócę do swoich postów:
baciarek:
Nigdzie się nie zagalopowałem, jak chcesz bawić się w przecinki to ok, ja nie zostawię swoich maili nigdy na gmail'u ani swoich kontaktów, zadań, spotkań, itd. to moja prywatna sprawa, firmowa i raczej zrobię wszystko, żeby jak najmniej ludzi o tym wiedziało. Może nie uda się to w 100% ale zawsze to jakieś przeciwdziałanie.
Czepiasz się maili ? Ok odpowiadam, trzymam je na swoim serwerze lub u mniejszego operatora a nie u molocha poza granicami kraju, europy a zwłaszcza u firm mających zapędy w zbieraniu informacji o ludziach w internecie (google).
Gdzie tu napisałem coś o IMAP ?
Tutaj też nie widzę, żebym napisał IMAP jest super bezpieczny, bo nikt nie zobaczy co mam super tajnego na telefonie:
baciarek:
Nie chcę być źle zrozumiany, ale jeśli komuś w manilii odpowiada standardowy mail i odtwarzacz muzyczny to chyba nie ma za bardzo o czym rozmawiać. Zainstalujcie sobie pocztę IMAP do tego badziewia to może ktoś kapnie o co tak naprawdę chodzi.
O bezpieczeństwie pisałem w kontekscie spinania na siłę telefonu z googlem (sami użytkownicy tego forum piszą, że wkurzające jest notoryczne i nachalne synchronizowanie się z usługami google, bez nich telefon traci sporo funkcji) itd.
To był mój ostatni post w tym wątku, mogę się z powodzeniem bronić dalej. Ale nie ma sensu jak widać kilka postów wcześniej nie wszyscy są tak pozytywnego zdania jak niektórzy, mój błąd że wdałem się w dyskusję, inni byli mądrzejsi i już nie piszą.
Pozdro