Witam,
Zahary, pierwsze pytanie powinno byc do ciebie... skoro prowadzisz firme, ktora sie zajmuje oprogramowaniem na PDA, to czemu nie rozwiazales tych problemow, ktore u Ciebie wystepuja?
Wiesz rozumiem, ze kupiles tel za gruba kase i wymagasz, ale bledy, ktore wymieniles nie sa po winie sprzetu, tylko oprogramowania.
Tak jak WIN XP, VISTA, 7 maja poprawki, tak samo jest to w wersjach mobilnych. To sie nigdy nie zmieni. Z kazdym tel. z WM zawsze beda jakies problemy, bo czegos nie bedzie.
Wiadomo, ze producent mogl poczekac z premiera i wystawic juz dopracowany, ale niestety prawo rynku jest inne...im zrobisz to szybciej tym szybciej zarobisz.
Zauwaz, ze Bill Gates sprzedal system operacyjny za gruba kase, ktorego nie mial.
Bledy takie jak niedzialajacy budzik, niewyslane smsy to jest wina oprogramowania.
U mnie budzik dziala bez zarzutu i caly czas na stockowym romie tez nie bylo problemow a mialem 3 Leony. W zadnym z nich nie bylo z niczym problemu.
Jesli chodzi o smsy, to raz mi sie zdazylo, ze zostaly w nadawczej, po resecie urzadzenia, wszystkie zostaly wyslane. Do tej pory nie wystapil ponownie ten problem. Nie wydaje mi sie, ze to problem sprzetowy, raczej oprogramowania.
Jak wiemy, oprogramowanie jest dostarczane na urzadzenie i producent wykupuje licencje a nie tworzy je samemu. Wiec jesli WM nie potrafi stworzyc dobrego oprogramowania to bardziej jest to jego wina anizeli HTC. HTC dostarcza urzadzenie, WM ma je obslugiwac. HTC otrzymuje jedynie licencje na wgranie systemu operacyjnego do urzadzenia. To tak jak kupisz nowego kompa za 6000 i niezaleznie jaki system operacyjny z serii Windows wgrasz i tak zawsze bedziesz mial jakis problem. Wiadomo tez, ze HTC moglo tak dopracowac sprzet, aby bylo w 100% zgodne z systemem WM.
Zeby nie bylo, ze zwalam wszystko na wine WM, HTC moglo przetestowac defakto system, ktory zostal dostarczony przez Microsoft, zapewne to zrobili, z tym, ze pewnie to bylo tak, ze o dziala, fajnie. Nikt nie sprawdzal, ze czasem sie cos zacina, badz przestaje dzialac.
Co do problemu z roamingiem, to jest to dosc powszechny problem. Providerzy nie blokuja na starcie polaczen. Zapewne nie tylko ja odrazu po wlozeniu karty sim wylaczam te opcje przy uzyciu NODATA. Wiadomo, ze te opcje powinny byc w WM, ale niestety nie ma. Jest to nieprzemyslane przez Windows, podobnie jak liczniki danych. Jest tu pewnie wina tez HTC, ze nie wymusilo tych opcji w systemie operacyjnym, ale jak wiemy, pewnie Microsoft zarzadal sobie cos ekstra za dorzucenie tego i to pewnie za niemale pieniadze, stad tego nie ma.
Co do USB, to ja z tym portem nie mam zadnego problemu i nigdy nie mialem, na zadnym z moich Leonow. Fakt wszystkie kupilem w UK, sieci o2, bez simlocka.
Jesli chodzi o serwis w UK, jestem z niego na maxa zadowolony. Zreszta ja i tak zwykle odsylam sprzet za granice na gwarancje a nie w PL, wiec zawsze mozesz odeslac wadliwy przedmiot na ponowne wgranie oprogramowania z wymienionych przez ciebie powodow. Tylko niestety zakupiony sprzet w PL mozna odeslac do HTC Polska. Wiadomo, ze troche poczekasz. Zreszta, jesli juz na samym poczatku Leo Ci sie nie spodobal, mogles go oddac do "Komputronika", przysluguje Ci zwrot zakupionego towaru w ciagu 7 dni od zakupu bez podawania przyczyny. Jest tez mozliwosc odeslania w celu wymiany do 6 miesiecy na wady ukryte / wrodzone do HTC. Z tym, ze jak wiemy, kiedy kupiles w PL, to nie ma co liczyc na nowy egzemplarz, jak kupisz w UK, to z miejsca dostaniesz nowke. Tam sie nie bawia ze sprzetem i podchodza rzetelnie do klienta. Mam wrazenie, ze wiekszosc firm, podchodzi z dystansem i olewatorstwem do Polakow. Stad pewnie biora sie wszystkie problemy.
Nie chcialem nikogo urazic swoja opinia. Stad prosze o wyrozumialosc.
Pozdr