Grafika w HD2 wariuje

• 4 Odpowiedzi
  • 1186 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Grafika w HD2 wariuje
« dnia: Czerwiec 03, 2010, 16:19:14 »
Witam,

Od paru dni mam problem z wyświetlaczem Leo. W różnych sytuacjach pojawia się prostokątny fragment zabarwiony na niebiesko, czasem na żółtawo - to coś pojawia się nieregularnie, ma różną powierzchnię, i wędruje po całym wyświetlaczu. Reaguje na ruch palca po ekranie, poza tym telefon działa normalnie.

Podejrzewam kartę graficzną albo niestaranny montaż, bo nie jest to uszkodzenie mechaniczne  - Leo jest absolutnie bezwypadkowy. Po HR problem nie ustąpił. Ma ktoś jakieś pomysły?

Leo jest na gwarancji, więc strachu nie ma, ale nie chcę się go pozbywać na miesiąc. Może jest jakieś proste wyjaśnienie?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Grafika w HD2 wariuje
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2010, 17:46:15 »
Poza serwisem (skoro jest na gwarancji) raczej ciezko cos w tej sytuacji cos wymyslic, ja moze jeszcze pokusilbym sie o przeflashowanie, skoro i tak robiles HR. Pewnie w tym wypadku nie pomoze, ale nie zaszkodzi sprobowac.

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:34:07 »
miałem podobny przypadek  raz po włączeniu ekranu cały był fioletowy, a ostatnio na chwilkę zrobił się zielony i wszystko wróciło do normy... pojęcia nie mam co to może być, ale raczej nie mam zamiaru tym się przejmować bo i tak do serwisu nie oddam :P
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline highlander187

• 11
  • Sprzęt: mot.E398>E50>Htc Tytn II>Htc HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2010, 15:14:22 »
mam ten sam problem
leo pare razy upadl i zaczely sie problemy z taki wyswietlaczem
mysle ze jest to problem z naprezeniami na wyswietlaczu
ja poluzowalem troszke sruby mocujace ale nie pomogla potem zauwazylem ze podczas odpalania napis htc nie jest zielony tylko jakis niebieskawy
pomoglo "nagiecie leo " zlapalem za przeciwlegle rogi i lekko wciskalem tyl leo na srodku wiec dokrecilem przeciwlegle srubki pod obudowa
wczoraj wgralem rom od bysia 4.3.0. i jak narazie problem nie wystepuje

*

Offline siweq

• 34
  • Sprzęt: HP 614c
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2010, 02:27:54 »
ja też miałem ten sam problem, doraźnie pomagało naprężanie obudowy, o którym wspomina highlander187.
niestety sytuacja stopniowo pogarszała się (występowała częściej), aż któregoś pochmurnego dnia leo zawiesił się i po soft resecie 
już nie wstał...
teraz czekam aż serwis go odda :-(
Regulamin poczytaj - max 4 linijki !!
iPAQ 614c WM 6.1 21042 manila edition beta 0.6b FW 0.89