Może i nikt tego nie mierzył, to co napisałem to tylko obserwacja i wyciągnięte wnioski.
Cytat :
Wniosek z tego jest taki, że bateria LEO jest buforem zasilającym całą elektronikę czyli tak naprawdę cały układ zasilany jest z baterii a ładowarka tylko podtrzymuje mu napięcie bez możliwości jej naładowania (ograniczenie ładowania przez układ). Czyli podłączenie jakiejś innej ładowarki z większym wyjściowym prądem ładowania (co było sugerowane w jakimś poście) nie ma sensu.
Odp. Nic tu nie ma o temperaturze, a wniosek jest nie prawdziwy.
Cytat :
Temperatura LEO w ciągu tych 24 godzin wahała się w granicach 26-29 stopni C po obciążeni tak jak przy pomiarze prądu z wyłączeniem latarki.
Odp. Temperatura 26-29 stopni to trochę wyżej jak temperatura pokojowa, a w wielu krajach gdzie byłem z moim Leonem to chłody raczej.
Gdybym miał się pokusić o jakąś analizę to wyglądało by to mniej więcej tak :
Całe to badanie wskazuje jedynie na to że ten konkretny egzemplarz jest niesprawny a podobne przypadki opisywane na forum świadczą tylko o tym że takich jak ten jest więcej.
Co by nie pisać i jak się nie zachwycać tym modelem i tą marką to jest to w prostym języku Tajwański chłam podatny na awarie i nie pewny z mało sprawnym i aroganckim serwisem, pamiętać jednak należy że nikt nie wie ile egzemplarzy będących w użyciu jest opisywanych na tym forum. Raczej wchodzą tu ludzie szukający pomocy (nie można na podstawie ilości ludzi w szpitalu oceniać stanu zdrowia całej populacji bo wielu u lekarza nigdy nie było).
Ja tak jak napisałem codziennie jadę do pracy i codziennie z niej wracam, nie wybieram dni słonecznych i nie okładam Leona lodem, u mnie ten problem nigdy nie wystąpił.
Dlatego cytat : I może trochę grzeczniej, jakoś nikt nie chciał sobie pewnych rzeczy pomierzyć i sprawdzić, więc zanim coś osądzisz to się Zastanów co piszesz !
Odp. Co tu jest niegrzeczne, przeczytaj to co napisałeś i się zastanów jaką wartość merytoryczną ma Twoje "badanie".
Dzisiaj zrobiłem badanie statystyczne w biurze gdzie takich jak ja którzy dali się nabrać na ten nie oszukujmy się chłam jest 23 osoby, z tego cztery stwierdziły że miały problemy z ładowaniem w upalne, słoneczne dni, nie zmienia to faktu że 19 osób jest zadowolonych (z ładowania tylko), bo ich cudeńka chorują na różne inne choroby, a to się nie wyłacza wyświetlacz w czasie rozmowy, a to się nie daje odblokować a jeszcze inny się blokuje i tylko rozłączenie baterii go uzdrawia.