FIX dotyczący SMS - Cudowne zniknięcie z oficjalnej strony HTC

• 14 Odpowiedzi
  • 5079 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline foros

• 6
Właśnie kolejny raz HTC Corp. pokazuje gdzie ma swoich klientów.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 13:52:04 wysłana przez foros »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: FIX dotyczący SMS - Cudowne zniknięcie z oficjalnej strony HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2010, 19:40:08 »
Masz 3 wyjścia:
1. Udaj się do rzecznika praw konsumenckich.
2. Sprzedaj znienawidzonego HD2.
3. Siądź w kącie i płacz.

Sory, ale zły dzień mam.

*

Offline sosna

• *
  • 72
  • Sprzęt: TyTn II, HD, HD2, HTC Desire HD, Note, Note 2, Not
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2010, 20:13:12 »
Masz 3 wyjścia:
1. Udaj się do rzecznika praw konsumenckich.
2. Sprzedaj znienawidzonego HD2.
3. Siądź w kącie i płacz.

Sory, ale zły dzień mam.

hihihi .. tak, ja wiem. Mało tego - rozumie
Skrytożercą updatów - mówimy NIE!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 20:17:50 wysłana przez sosna »

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2010, 20:16:24 »
zawsze można użyć google i wcisnąć "szukaj szarik"   B)
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2010, 21:39:03 »
upgrade fix sms zostal zlikwidowany z glownej stronki htc poniewarz ten nowy fix sms nie wspulgral z wszystkimi orginalnymi wersjami romu hte , u mnie na wersji wwe 1.48.405 nie dzialal nawet nie dalo sie go zainstalowac , wyskakiwal jedynie komunikat ze jest nie kompatybilny , i z tego co wiem od znajomego ktory pracuje w htc europa , htc poprawi bad poprawil ten fix i wrzuci go lada moment , wiec prosze sie nie denerwowac , bedzie po prostu nowy fix sms ktory jest kompatybilny ze wszystkimi wersjami romu htc hd2 , oczywiscie trzeba pamietac ze te wrzucenie fixa okreslone lada moment u htc moze potrwac kilka dni a nawet tydzien

pozdrawiam i nie denerwujcie sie , jak by co to piszcie domnie mam na kompie stary i ostatni fix sms moge go zapodac na rs jesli go tak potrzebujecie , ale najlepiej poczekajcie jeszcze ciut na nowy , pozdro all

*

Offline dmk

• 47
  • Sense of life
    • Sense of life by dmk
  • Sprzęt: Asus A730 -> Toshiba G900 -> HTC Touch Diamond -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2010, 21:54:42 »
upgrade fix sms zostal zlikwidowany z glownej stronki htc poniewarz ten nowy fix sms nie wspulgral z wszystkimi orginalnymi wersjami romu hte , u mnie na wersji wwe 1.48.405 nie dzialal nawet nie dalo sie go zainstalowac , wyskakiwal jedynie komunikat ze jest nie kompatybilny , i z tego co wiem od znajomego ktory pracuje w htc europa , htc poprawi bad poprawil ten fix i wrzuci go lada moment , wiec prosze sie nie denerwowac , bedzie po prostu nowy fix sms ktory jest kompatybilny ze wszystkimi wersjami romu htc hd2 , oczywiscie trzeba pamietac ze te wrzucenie fixa okreslone lada moment u htc moze potrwac kilka dni a nawet tydzien

pozdrawiam i nie denerwujcie sie , jak by co to piszcie domnie mam na kompie stary i ostatni fix sms moge go zapodac na rs jesli go tak potrzebujecie , ale najlepiej poczekajcie jeszcze ciut na nowy , pozdro all

To może coś wyciągniesz z niego o nowym ROMie? Ten byłby bardziej porządany nawet pewnie... ;)
Dawid Morzyński

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2010, 00:10:55 »

To może coś wyciągniesz z niego o nowym ROMie? Ten byłby bardziej porządany nawet pewnie... ;)

z tego co wiem to nowy 1.61 mial byc w zeszlym tygodniu ale nic nie muwia wiecej a romu nadal nie ma , mam jedynie tego 2.01 testowego ale jest wydany dla niemiec wiec cid blok trzeba zdjac przez HSPL  aby dzialal a tak po zatym nic wiecej narazie nie wiem , wogule tak to wszystko wyglada ze htc tylko poprawki nam wyda a w nowe romy sie nie bedzie bawil dzisiaj nawet ukazalo sie ze htc wdrarza windows mobile 7 ale nie wiadomo kiedy prawdopodobnie bedzie po lecie i to bedzie dla telefonow htc ale tych wydanych od hd2 w zwysz starsze niz hd2 nie dostana upgradu romu na wm7

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2010, 02:56:30 »
Troche OT ale trzeba bo czytac sie tego nie da.
Simtatic, kup sobie slownik, przeczytaj pare ksiazek albo przynajmniej korzystaj z przycisku "sprawdz ortografie". Jeden blad mozna przelknac ale to co ty wyprawiasz jest nieakceptowalne.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2010, 03:02:43 »
Faktycznie ladna szopka :shock:
sImPaTicCc - uzywaj klawisza sprawdz ortografie.

Pamietaj tez - wdech - wydech, wdech - wydech. Uzywaj znakow interpunkcyjnych, miej do innych czytelnikow forum szacunek...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2010, 16:00:40 »
Taką odpowiedź dostałem z HTC odnośnie poprawki SMS:
Najnowsza aktualizacji oprogramowania do obslugi wiadomosci tekstowych zostanie udostepniona wkrotce - przewidywany termin: koniec stycznia.
Plik zamieszczony 14 Stycznia zostal wycofany, po kolejnych testach - nie wszystkie problemy zostaly rozwiazane. Przepraszamy za utrudnienia

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2010, 19:03:45 »
Taką odpowiedź dostałem z HTC odnośnie poprawki SMS:
Najnowsza aktualizacji oprogramowania do obslugi wiadomosci tekstowych zostanie udostepniona wkrotce - przewidywany termin: koniec stycznia.
Plik zamieszczony 14 Stycznia zostal wycofany, po kolejnych testach - nie wszystkie problemy zostaly rozwiazane. Przepraszamy za utrudnienia

TO SAMO  WAM WYRZEJ NAPISALEM , POZDRO

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 20, 2010, 19:30:44 »
Ale to jest oficjalna odpowiedź od HTC na moje zapytanie, a to nie to samo co twoja informacja z nieznanego źródła.

*

Offline lukaszr

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 08, 2010, 22:47:08 »
Nie chce tworzyć nowego wątku więc zadam pytanie tutaj.

Zainstalowałem na oryginalny ROM tego fixa:
http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=0&dl_id=812

Nie wiem co jest, ale dostałem MMS, przeczytałem, a ikonka wiadomości ze znaczkiem "v" dalej jest na górze i nie chce zniknąć.
Poza tym po zainstalowaniu pościnał mi wszystkie wcześniejsze SMS dłuższe niż 160 znaków (ale tylko w widoku, bo po kliknięciu PRZEKAŻ było ok).

Dodatkowo jedna istotna rzecz, bo już się pogubiłem - czy odebrane SMS zawierające PL znaki typu ą, ę itp powinny się wyświetlać z tymi znakami ? Już nie pamiętam jak było przed zainstalowaniem tego fixa, ale teraz nie mam PL znaków.

Wiecie może o co chodzi i czy można tego fixa jakoś odinstalować, bo dziwnym jest, że jako jedynego nie widzę go w USUŃ PROGRAMY.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 00:28:49 wysłana przez lukaszr »

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 09, 2010, 18:59:36 »
Jedynie HR ci pomoze

*

Offline lukaszr

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 10, 2010, 09:24:07 »
Jedynie HR ci pomoze

Ale w sensie wyrzucenia fixa czy przywrócenia PL znaków w SMS, bo już teraz sam nie wiem czy w ogóle PL znaki były czy zniknęły po zainstalowaniu fixa.