Facebook w LEO

• 38 Odpowiedzi
  • 9100 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Facebook w LEO
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 24, 2010, 23:51:31 »
oj piszą piszą właśnie ale nie aktualizuje się to mi na leosiu :/

« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 25, 2010, 01:26:53 »
Tab mam aktywny, wszystko ustawione jak pisaliście wcześniej, po kliknięciu zakładki facebook pojawia się napis "Brak uaktualnień i wydarzeń" i cały sens się wiesza, jedynie soft reset pomaga.
Co mogłem źle zrobić ?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 25, 2010, 07:37:03 »
Co mogłem źle zrobić ?
Dużo rzeczy:
Np. zainstalować złą wersję: upewnij się, że ta którą masz jest do Twojej Manili, lub spróbuj wrzucić drugą (są tylko dwie)
- v1.6Release05Aug2010.zip
- meltwater HTC FbTab v1.6.cab
Poza tym, poczytajcie przed instalacją parę pierwszych postów na XDA, jest tam np to:
Known Issues
Will not work on manila 2.5.1921xxxx or lower (and some ROMs) - use 192x Install Patch (see Install post#3)!
It seems there are two versions of the facebook engine and the older one (used by 2.5.192x and some other ROMs) the 0DE73B01_manila file is smaller (~41k) than the newer version (~47k).
If you have the older version (small file), then you must use the 192x version of the tab or the tab will be un-usable and crash sense.
oraz to:
FAQ
When I scroll to the tab, sense freezes and it is un-usable
It seems there are two versions of the facebook engine and the older one (used by 2.5.192x and some other ROMs) the 0DE73B01_manila file is smaller (~41k) than the newer version (~47k).
If you have the older version (small file), then you must use the 192x version of the tab or the tab will be un-usable and crash sense (see the FAQ It doesn't work for Manila 192X? below).

Tab freezes on 1st update and is unstable
I've found this sometimes occurs if you have restored your contacts after flashing a ROM (so you have lots of links which need updating all at once), although it may only occur on some ROMs [however I've found the people tab has the same problem, so it related to the HTC built in functions].
Ideally:
Setup the HTC facebook link and perform the 1st update without your contacts restored.
Otherwise:
Remove the links (via the contact card in the people tab)
Perform the update (from within the People Updates tab might also help)
After update has finished, it'll probably list the contact matches it finds again (don't forget to manually link any you linked manually before)
This way the when the links are re-added info like the contact pictures etc are already downloaded (done during the link process) and the process probably uses less resources.
From that point on, it is improved.
a także to:
It doesn't work for Manila 192X & some versions of sense?
There are two versions of the files which drive this tab, the tab is based on the later one. So if the tab does not work after you install it you may have the older version...
- Locate 0de73b01_manila in your windows folder.
IF the filesize is around 41Kb then you have the older 192x files and you require the patch.
IF the filesize is around 47Kb then you have the newer 2010 files and you do NOT require the patch (your problem is somewhere else).

DO NOT INSTALL THE PATCH IF YOUR FILE VERSION IS NOT CORRECT
To install the patch follow instructions in the install post#3 below.
Nie wiem co źle zrobiłeś bo:
- nie wiem jaki masz ROM
- nie wiem jaką wersję HTC Sense
- nie wiem który plik zainstalowałeś,
- nie wiem czy masz aplikację Facebook w ROM-ie,
- nie wiem czy uruchomiłeś w usługach danych połączenie konta Facebook,
- nie wiem czy przeprowadziłes prawidłowo autoryzację,
- nie wiem jeszcze paru innych rzeczy
Po to w pierwszym moim poście w tym wątku jest link do głównego tematu na XDA gdzie jest FAQ, żeby odrobinę się wysilić i przeczytać. Nieznajomość angielskiego nie jest tu dużym problemem - jest google translator, który wystarczy do przeczytania i w miarę zrozumienia FAQ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2010, 07:39:19 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 25, 2010, 20:29:46 »
Dzięki za odpowiedz:

Np. zainstalować złą wersję: upewnij się, że ta którą masz jest do Twojej Manili, lub spróbuj wrzucić drugą (są tylko dwie)
- v1.6Release05Aug2010.zip
- meltwater HTC FbTab v1.6.cab   <- Tą wgrałem.

- nie wiem jaki masz ROM  <- brandowy 1.66.118.1 od Ery.
- nie wiem jaką wersję HTC Sense <- 2.5.20113224
- nie wiem który plik zainstalowałeś, <- meltwater HTC FbTab v1.6.cab
- nie wiem czy masz aplikację Facebook w ROM-ie, <- mam wersje 1.1.0.17 microsoftu.
- nie wiem czy uruchomiłeś w usługach danych połączenie konta Facebook, <- tak, ogólnie aplikacja facebook mi dobrze działa.
- nie wiem czy przeprowadziłes prawidłowo autoryzację, <- tak
- nie wiem jeszcze paru innych rzeczy <- :) ?

Trochę dużo roboty z tym v1.6Release05Aug2010.zip bo wszystko trzeba recznie powpisywac. Niechce się za to zabierać bo jeśli coś zepsuję to nie mam czasu na hard reset :D

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 25, 2010, 20:58:38 »
Tia, to nie lepiej zrobic pełen backup i wtedy sie bawić - postawienie na nowo systemu po HR to jakieś maks 5 min. Musisz poćwiczyć temat, z tego co iwdze nie ma złotego środka.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 25, 2010, 22:53:19 »
Pojawiła się nowa wersja Facebooka, sprawdźcie market. Jeszcze nie testowałem bo obecnie królestwem HD2 rządzi Android   B)

http://pocketnow.com/windows-phone/facebook-for-windows-phone-6x-updated-to-version-13

« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 06, 2010, 00:38:36 »
zainstaluj sobie nową wersję fejsa z market plece'a wg mnie jest o niebo lepsza od poprzedniej, a co aktualizacji stanu ustaw sobie w kontaktach żeby się aktualizowały automatycznie i git ;)

« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 10, 2010, 18:54:31 »
Witam.

ja rowniez mam pewiem problem z facebookiem. kiedys wszystko smigalo jak nalezy. Tzn, jak wchodzilem to musialem cyknac by odswiezylo i pojawialy sie aktualne wpisy.

Pozniej cos sie powalilo, i musialem wylogowac i zalogowac sie, i odswiezyc by poznac najnowsze wiesci.

Teraz juz wogolew cos sie pojeb,.o  bo probuje wejsc i mi pisze ze nie mam polaczenia z netem.

mam tel z orange, wersja feca 1.007

prosze o pomoc.

« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 11, 2010, 00:25:31 »
dokonaj aktualizacji fejsa... tak jak napisałem powyżej