Facebook w LEO

• 38 Odpowiedzi
  • 9053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Facebook w LEO
« dnia: Listopad 20, 2010, 23:41:39 »
Witam

nie zwracając uwagę na rom który mam zainstalowany mam problem z aplikacją Facebook. Wersja aplikacji to 1.1.0.17. Przypadłość jest taka, że jak się loguje pierwszy raz to sciąga wszystko bez problemu. Ale powiedzmy jak za parę godzin ją odpalę to pomimo wybierania odśwież mam status z momentu pierwszego logowania. Czy ktoś miał wcześniej taki przypadek? Jakieś pomysły jak to rozwiązać?

Pozdr

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
Odp: Facebook w LEO
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2010, 00:08:41 »

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2010, 00:32:00 »
Niestety to już wina samej aplikacji, na którą wszyscy narzekają (wystarczy spojrzeć na komentarze w Marketplace). Jak chodzi o odświeżanie informacji to pomaga wylogowanie i powtórne zalogowanie - nie mniej jednak wiąże się to z koniecznością ponownego wpisania hasła...:/ (nawet jeśli mamy zaznaczone by program je pamiętał)

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2010, 07:10:50 »
Nawet ja (wyszukiwarka doprowadza mnie do szału) wiem, że ten temat był  już wieeele razy i tu i w dziale oprogramowanie.
Leon i Antek w jednym stali domu.

*

Offline muti

• *
  • 67
  • Sprzęt: Htc S710, Htc Touch Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2010, 12:25:51 »
U mnie jest podobnie, ale znacznie pomaga zainstalowanie sobie tab-a z Facebookiem w HTC Sense.

A wie ktos moze jak to zainstalowac...bo u mnie  "very easy english"   :(

Moze jakas instrukcja w ojczystym jezyku?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 21, 2010, 13:32:12 »
Pisałem manuala na innym forum;
MANUAL
1. Pobieramy z wątku na XDA to: meltwater HTC FbTab v1.6.cab i na przyszłość to: FacebookT-Back Remove Facebook Tab.cab (to drugie do deinstalacji)
2. Blokujemy HTC Sense (Menu start>Ustawienia>Dzisiaj>Elementy - odznaczamy HTC Sense i zatwierdzamy),
3. Instalujemy w PDA to: meltwater HTC FbTab v1.6.cab
4. Wrzucamy do Windows rozpakowany plik, pobrany z załącznika z języlkiem polskim: 1a673dd0_manila
5. W menu start pojawi się: FixStartManila - tapiemy i czekamy powinien HTC Sense wystartować z automatu (jeżeli nie znowu wchodzimy Menu start>Ustawienia>Dzisiaj>Elementy - zaznaczamy HTC Sense i zatwierdzamy)
6. Już, mamy zakładke PLK aktywną, teraz konfigurujemy pod siebie.

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 21, 2010, 22:15:35 »
Pisałem manuala na innym forum.....

Zainstalowałem ale nie mogę zmusić tego aby mi czegokolwiek pokazywał w tej zakładce... kombinuje na rożne sposoby ale nici.
Miał ktoś podobny problem? Czyżby to wina romu? posiadam najnowszy stockowy ( 3.14), czy może to kwestia ustawień ?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 21, 2010, 23:34:45 »
A w ustawieniach autoryzowałeś dostęp ? (prawy softkey - ostatnia opcja).

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 21, 2010, 23:45:28 »
A w ustawieniach autoryzowałeś dostęp ? (prawy softkey - ostatnia opcja).

Tak. Autoryzacja sie powiodla( ale poszla opcja z przegladrka i z wklejeniem kodu recznie) bo automatyczna nie chciala iść...

Siedze i kombinuje ale chyba nic z tego....Nie mam już pomysla...

A autoryzacje to wszystko jedno jaka opcja?

« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 23:54:31 wysłana przez muti »

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 22, 2010, 06:52:04 »
A może lepiej zmienić aplikację na:  :mysli:
http://www.mosko.mobi/
Posiada nawet chat...  :O~
Leon i Antek w jednym stali domu.

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 22, 2010, 10:33:32 »
A może lepiej zmienić aplikację na:  :mysli:
http://www.mosko.mobi/
Posiada nawet chat...  :O~

Aplikacja niczego sobie muszę przyznać.. :) chociarz zalerzalalo by mi na tym aby zmusic "ową" zakładke do działania w sense... bo jak do tej pory to...lipa :(  A czy ktoś z was ma moze zaintalowana ta zakładke na najnowzyszm stock.Romie?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 22, 2010, 10:53:46 »
Jeżeli Ci to pomoże to na 100% działa na Sztywnym Leonie i działała na Hypnosis v11.8

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 22, 2010, 10:57:57 »
Jeżeli Ci to pomoże to na 100% działa na Sztywnym Leonie i działała na Hypnosis v11.8

Wiec chyba kwestiua romu... :(

A jesli mozna to jakos specjalnie ustawiales ta zakladke czy tylko autoryzacja i hulało wszystko? ( chodzi mi w ustawieniach jakies skroty do programow itp.)

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 22, 2010, 11:04:40 »
Tylko autoryzacja (wewnętrzna) i po zabiegu. Tzn. ustawiłem sobie jeszcze wszystkie wpisy rozwijane - nic więcej. Aktualizuje się i wyświetla wszystko, a do tego nawet wykorzystuje informacje o urodzinach z kontaktów i te info tez wyświetla odpowiednio wcześniej.

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 22, 2010, 11:14:02 »
Tylko autoryzacja (wewnętrzna) i po zabiegu. Tzn. ustawiłem sobie jeszcze wszystkie wpisy rozwijane - nic więcej. Aktualizuje się i wyświetla wszystko, a do tego nawet wykorzystuje informacje o urodzinach z kontaktów i te info tez wyświetla odpowiednio wcześniej.

Wiec u mnie jest cos nie tak. Gdy tąpne w zakladke to mam " Brak uaktualnieńi wydarzeń) aktualizacja nie pomaga, Ewnetaulnie co to aktualizacja statusu jest dostępna. Ale nic poza tym. Moze powinienem od poczatku ja zainstalowac. teraz juz tak namieszalem w opcjach ze sam sie nie moge polapac :)

P..S instalować na karcie czy w pamieci glównej?

« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2010, 11:21:21 wysłana przez muti »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 22, 2010, 11:32:12 »
Tylko w pamieci głównej. BTW oczywiście musisz mieć również zainstalowana oryginalną aplikację Facebook.

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 22, 2010, 11:41:32 »
Tylko w pamieci głównej. BTW oczywiście musisz mieć również zainstalowana oryginalną aplikację Facebook.

Czyli tą co jest zainstalowana w Romie? Przeinstalowalem zakladke i przy pierwszym logowaniu pojawił mi się mój profil...ale gdy weszlem na "siebie":) to zniknelo wszystko.... a jeszcze jedno mam w kontaktach znajomych z facebooka czy powinno to sie zaladowac automatycznie do zakladki w Sense?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 22, 2010, 13:36:32 »
Jeszcze jedno, musisz mieć uruchomione aktualizacje Facebook w zakładce HTC Sense Ustawienia>Usługi danych - tu musisz uruchomić aktualizacje. Znajomi z Facebooka przy pierwszym uruchomieniu dogranej zakładki powinni się "połączyć" z kontaktami, albo wyświetli się zapytanie o połączenie.
BTW, tak chodziło mi o tą oryginalną aplikację od M$.

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 22, 2010, 13:46:48 »
Hey

Ja korzystam tylko z tej wbudowanej w oryginalny ROM wersji Facebook'a.
Jednak mam taki irytujący problem, otóż nie ściąga mi wszystkich zdjęć profili do kontaktów... i nie wiem dlaczego. Jedne ściąga, a inne nie... Czy ktoś z Was ma coś takiego ? Albo zna rozwiązanie owego problemu ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 22, 2010, 13:53:45 »
Jeszcze jedno, musisz mieć uruchomione aktualizacje Facebook w zakładce HTC Sense Ustawienia>Usługi danych - tu musisz uruchomić aktualizacje. Znajomi z Facebooka przy pierwszym uruchomieniu dogranej zakładki powinni się "połączyć" z kontaktami, albo wyświetli się zapytanie o połączenie.
BTW, tak chodziło mi o tą oryginalną aplikację od M$.

Tak wiec  kontakty mi synchroznizuje z automatu wiec jest juz git. Tylko nadal nie mam nic na glownym ekranie....ani swojej zakladki ani znajomych w dodatku powinienem miec mozliwosc ( o ile dobrze mysle) wejsca z zakladki od razu w wiadomosci zdjecia itp? chyba ze 'za duzo wymagam" :)?

BTW, chodzi mi o wyglad jak na w/w filmiku ( Jest Moja zakladka ,przez ktora mozna wejsc w wiadomosci rocznice itp.)

Połączone: Listopad 22, 2010, 14:12:02
Hey

Ja korzystam tylko z tej wbudowanej w oryginalny ROM wersji Facebook'a.
Jednak mam taki irytujący problem, otóż nie ściąga mi wszystkich zdjęć profili do kontaktów... i nie wiem dlaczego. Jedne ściąga, a inne nie... Czy ktoś z Was ma coś takiego ? Albo zna rozwiązanie owego problemu ?

Ja tak mialem tylko raz...ale przy nastepnym wejsciu w profil problem zniknął...wiec szczerze nie wiem czym to moglo byc spowodowane...moze to wina internetu ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2010, 14:12:02 wysłana przez muti »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 22, 2010, 20:08:04 »
Wyjaśnij mi po kolei co masz na ekranie w zakładce Facebook ? Póki, co to nie iwem co masz, a czego nie masz.

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 22, 2010, 21:22:14 »
Wyjaśnij mi po kolei co masz na ekranie w zakładce Facebook ? Póki, co to nie iwem co masz, a czego nie masz.

Wie mój ekran w zakładce sense wyglada nastepujaca ; Jest czarny i posiada napis 'Brak uaktualnień i wydarzeń' zauważyłem również ze nie działa mi lewy Softkey "aktualizacja" nie reaguje nic...tak to sie przedstawia

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 22, 2010, 21:45:42 »
A jak prawy softkey (Menu), działa ?
W aplikacji Facebook od M$ wpisałeś dane logowania ?
Konta udostępniłeś w ustawieniach HTC Sense (Ustawienia usług) ?
Przeprowadziłeś autoryzację w tabie z Facebookiem ?
Nie wiem co jeszcze.

Musisz pokombinować, albo zmienić ROM (obecny Sztywny Leon ma wgotowanego Facebooka w Sesne zamiast Twitera - IMO super).
Powiem Ci tyl, że pierwszy raz gdy zainstalowałem tego taba, to po tapnieciu fix-a z menu start odrazu odpalił się Sense i zakładka wyświetlała juz właściwe dane oprócz aktualizacji. Oczywiście wszystkie konta i udostępnienia dla Facebooka miałem wczesniej ustawione, włączyłem i działało. To samo jest na Sztywnym - wpisujesz dane i hula.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2010, 21:53:03 wysłana przez Budniu »

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 22, 2010, 22:01:40 »
A jak prawy softkey (Menu), działa ?
W aplikacji Facebook od M$ wpisałeś dane logowania ?
Konta udostępniłeś w ustawieniach HTC Sense (Ustawienia usług) ?
Przeprowadziłeś autoryzację w tabie z Facebookiem ?
Nie wiem co jeszcze.

ad.1 Dziala wszystko mam 5 opcji
ad.2 Wpisalem i sie normalnie loguje ( zaznaczyłem zeby zapamietał hasło ) rownierz gdy tapne w zakladce na "aplikacje facebook" to działa.
ad.3. hmm.. a mozesz napisac gdzie to sie udostepnia? bo teraz mnie zastrzeliłeś
ad.4 Chodzi o autoryzacje to tak ( Tylko ze ta wbudowana "mobilna -dotykowa" nie chce mi iść wiec  Użyłem przegladrki z wklejeniem kodu , i sukces..

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 23, 2010, 07:48:01 »
Ad 1, 2, 4 - to miałem na myśli.
Co do Ad 3 - w HTC Sense ostatnia zakładka "Ustawienia" jedna z opcji to "Usługi danych". Jak w to wejdziesz również jedną z opcji jest "Facebook" musisz włączyć tzn. po tapnieciu jednorazowo poprosi Cię o dane do zalogowania po czym zamieli z 10 sekund i przełącznik będzie w pozycji On i tak ma zostać. Teraz powinno działać. Oczywiście zatwierdzasz ok i wychodzisz. O tym, że połaczenie z siecią musi być w tym czasie aktywne chyba nie musze Ci pisać.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 07:49:36 wysłana przez Budniu »

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 23, 2010, 22:27:49 »
Ad 1, 2, 4 - to miałem na myśli.
Co do Ad 3 - w HTC Sense ostatnia zakładka "Ustawienia" jedna z opcji to "Usługi danych". Jak w to wejdziesz również jedną z opcji jest "Facebook" musisz włączyć tzn. po tapnieciu jednorazowo poprosi Cię o dane do zalogowania po czym zamieli z 10 sekund i przełącznik będzie w pozycji On i tak ma zostać. Teraz powinno działać. Oczywiście zatwierdzasz ok i wychodzisz. O tym, że połaczenie z siecią musi być w tym czasie aktywne chyba nie musze Ci pisać.

Dzięki  wielkie Kolego za pomoc. :ok: Po kilku dniach walki zadziałało. :O~ Okazało się że, miałem skopany plik Manili. ale teraz wszystko hula aż milo. Raz jeszcze Wielkie dzielki!!

Pozdrawiam

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 23, 2010, 22:43:02 »
No wreszcie bo już nie wiedziałem co napisać Ci dalej, fajnie, ciesze się, że działa i że linki oraz manual, które podałem są ok.

*

Offline muti

• *
  • 67
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 23, 2010, 23:24:06 »
No wreszcie bo już nie wiedziałem co napisać Ci dalej, fajnie, ciesze się, że działa i że linki oraz manual, które podałem są ok.

Ja juz tez tracilem nadzieje...ale sie udało!!! Przydała sie twoja pomoc Kolego  :ok: !  Dzieki

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 24, 2010, 10:09:41 »
Witam,

Podłączę się do wątku, a mianowicie mam pytanie dotyczące właśnie facebook Tab, łączy mi się do serwera, autoryzacja przebiegła pomyślnie, natomiast zauważyłem, iż pokazuje mi aktualizację tylko osób których kontakty mam zsynchronizowane z facebookiem, czy tak to ma działać, czy istnieje możliwość, aby wyświetlały mi się wszystkie wpisy wszystkich znajomych których posiadam na facebooku, czy też tych z klikniętym sławnym "LUBIĘ TO"??

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 24, 2010, 13:22:23 »
Mam wrażenie, że inni Twoi znajomi może nie aktualizają profili lub nic nie piszą na tablicach.