Equalizer działa ale jednak nie działa ??

• 3 Odpowiedzi
  • 2054 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline strikerone

• 27
    • http://www.youtube.com/user/geforcPL
  • Sprzęt: HTC HD2
Equalizer działa ale jednak nie działa ??
« dnia: Sierpień 23, 2010, 21:58:58 »
Witam, mój nowy problem polega na tym:
Wrzuciłem "wpis do rejestru" który powoduje AUTOMATYCZNE czyt. ciągłe włączenie equalizera, bo jak wiemy standardowo jest taki zonk że za każdym razem jak chcemy włączyć muzykę to musimy włączać ręcznie WSPOMAGANIE AUDIO. No właśnie, chyba jednak ten wpis nic nie daje, przynajmniej u mnie bo mimo tego że jest "ptaszek" przy equalizerze we wspomaganiu audio to nie działa. Jak to sprawdziłem? włączam muzykę z jakimś równym rytmem/bitem i tapam na wspomaganie audio i wtedy zmienia się dźwięk na powiedzmy "lepszy" a i tak opcja equalizer jest cały czas zaznaczona :O. To normalne? też tak macie ??
Wróciła komuna, nie ma wolności słowa nawet na forum...

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
Odp: Equalizer działa ale jednak nie działa ??
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2010, 21:49:00 »
Odkopię temat i również zadam to samo pytanie.
Szukałem wszędzie rozwiązania ale niestety nie znalazłem.
Czy ktoś coś wie na ten temat ?

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2010, 12:47:19 »
Też długo szukałem sposobu na ten problem i wreszcie na jakiejś stronce poświęconej aplikacjom pod HD2 znalazłem rozwiązanie,choć nie doskonałe,ale lepsze niż ciągłe wyjmowanie telefonu i włączanie equalizera na nowo.
Po odpaleniu wspomagania audio,mając na ekranie jeszcze widok equalizera nie naciskamy "Gotowe",ani nie cofamy się przyciskiem ze strzałką. Trzeba wcisnąć przycisk ze znaczkiem Windowsa,czyli z equalizera przechodzimy bezpośrednio do "Menu Start", a stąd do "Dzisiaj" i do zakładki "Muzyka" ponownie.
W ten sposób equalizer,czyli wspomaganie audio nie będzie wyłączał się po każdym nagraniu. U mnie to działało.
Działało dlatego,że od niedawna używam słuchawek bluetooth,a przy takim połączeniu wspomagania audio nie da się włączyć.

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2010, 13:39:23 »
To działa !  :ok:
Dzięki wielkie.
Trzeba tylko pamiętać aby na koniec wyłączyć wspomaganie, które pozostaje włączone w tle - przynajmniej tak jest u mnie. Ale to żaden problem.