ekran powiadomien zamiast polaczenia

• 5 Odpowiedzi
  • 1216 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
ekran powiadomien zamiast polaczenia
« dnia: Styczeń 17, 2010, 21:04:17 »
doswiadczam ostatnio pewnego problemu podczas rozmowy. normalnie przy wykrecaniu numeru i gdy juz rozmowca odbierze u mnie widoczny jest domyslny bialy ekran ze zdjeciem, numerem pod ktory dzwonie i na dole opcjami, np. wlaczenie glosnika lub zawieszenie rozmowy. gdy zblizam telefon do ucha, ekran gasnie ze wzgledu na dzialanie czujnika zblizenia ale po chwili gdy wciaz jestem w trakcie rozmowy i oddale telefon od ucha, wlacza sie ekran ale juz nie z poprzednim opisywanym oknem rozmowy tylko ten z powiadomieniami czyli z stanem baterii, siecia i akurat z zielonym paskiem polaczenia (ten ekran do ktorego moge wejsc przez tapniecie na gorna belke na ekranie dzisiaj).

moze mi ktos powiedziec czemu tak sie dzieje?

moj soft
http://img251.imageshack.us/img251/365/20100114111749.jpg
Samsung Galaxy S

*

Offline mirekwydra

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo i HTC DHD
Odp: ekran powiadomien zamiast polaczenia
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2010, 08:25:49 »
Dotykasz uchem ekranu a on jest bardzo delikatny w chwili odsunięcia ucha od słuchawki górna belka HD2 jest najbliżej ciała i jako ostatnia odrywa się od niego i taki efekt... też tak kilka razy miałem...ale to chyba nie problem?
Miras

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2010, 08:27:58 »
Hmm, jestes pewien ze niczego nie wduszasz na ekranie po oddaleniu telefonu od ucha ?, mialem tak moze z 2 razy ale tylko i wylacznie z mojej winy bo cos tapnalem na ekranie. sprobuj polozyc tel. na stole i wykonaj test zakrywajac i odkrywajac czujnik swiatla podczas rozmowy i zobacz czy bedzie tak samo..

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2010, 13:17:49 »
hmm zaczynam myslec ze to faktycznie moja wina wlasnie ze wzgledu na takie a nie inne dzialanie czujnika zblizenia. fajna sprawa z nim ale jak widac nie zawsze skuteczna...

tak czy siak, myslicie ze jezeli zainstaluje caba ktory zmiejszy czulosc ekranu albo innego ktory zmieni wymagana sile nacisku na ekran aby wywolac reakcje to pomoze?
Samsung Galaxy S

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2010, 13:57:01 »
Inna sprawa, że podczas rozmowy ekran powinien albo zmieniać układ żeby tam gdzie jest ucho nie naciskać jakichś opcji nieświadomie albo powinien się dezaktywować w trybie podglądu (a nie ekranu blokady) i wymagać dodatkowego dotknięcia lub przesunięcia czegoś
v. 4.1.2

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:47:53 »
Inna sprawa, że podczas rozmowy ekran powinien albo zmieniać układ żeby tam gdzie jest ucho nie naciskać jakichś opcji nieświadomie albo powinien się dezaktywować w trybie podglądu (a nie ekranu blokady) i wymagać dodatkowego dotknięcia lub przesunięcia czegoś
znaczy czujnik zblizenia dziala wylaczajac u mnie ekran do momentu oddalenia od ucha ale widocznie albo ja za szybko przykladam telefon do ucha i naciskam nieswiadomie cos albo ten czujnik za wolno dziala :)
Samsung Galaxy S