wcale nie mialem na mysli braku umiejetnosci szybkosci czytania, chodzilo ogolnie o czas jaki sie spedza czytajac ksiazki/e-booki. podobnie jak granie, czytanie tez jest czasochlonne. no chyba ze ty czytasz jedynie nowelki albo poezje... "W tym wypadku sie zgadzam, ze dla Ciebie Leo" "jest odpowiedni do e-bookow." 
To jaki czas spedzasz czytajac ksiazki, czytasz dobe, czy jak?
Wiadomo, ze e-booki nie zastapia prawdziwej ksiazki, nie o to chodzi, ale mozna je czytac w roznych sytuacjach, gdzie np nie chce mi sie targac ksiazki albo o niej zapomnialem,czy na cos musze czekac i potrzebuje jakos zabic czas.
Na Leo mozna kilka godzin spedzic czytajac e-booka wiec nie mow, ze sie do tego nie nadaje.
Poza tym nie musze przeczytac calej ksiazki od razu, wiec nie wiem ile musialbym spedzac nad nia czasu, zeby Leo sie do tego nie nadawal.
Jesli jestem poza domem to ile moge czytac ksiazke, kilka godzin maksymalnie, a w domu co za problem, zeby w najgorszym wypadku podlaczyc go do ladowarki, chyba, ze czytasz caly dzien w ekstremalnych miejscach, gdzie nie ma zasilania.
Rozumialbym jeszcze gdyby Leo na czytaniu e-booka wytrzymal pol godziny, godzine, a wytrzymuje zdecydowanie dluzej wiec nie wymyslaj i nie udowadniaj teraz na sile, ze sie do tego nie nadaje, bo to kompletna bzdura.