Rozmówca mnie nie słyszy

• 11 Odpowiedzi
  • 4067 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rozmówca mnie nie słyszy
« dnia: Kwiecień 16, 2010, 17:58:28 »
Mój problem z HD2 polega na tym, że w czasie rozmów, rozmówca przestaje mnie nagle słyszeć lub słyszy mnie bardzo cicho tak, że nie może nic zrozumieć. Trwa to z 7 sekund czasami tylko chwilę. Dodam, że mam dobry zasięg. Występuje to zarówno na 3G jak i GSM. Posiadam ROM Lobuza NewStyle 1.1 i radio 2.08  Działo się to samo również na tym pierwszym ROMie jaki miałem wgrany zaraz po kupieniu telefonu.

Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Proszę o pomoc.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
Odp: Rozmówca mnie nie słyszy
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2010, 19:42:28 »
jeśli jest to powtarzalne niezależnie od romu oryginalny czy gotowany, to chyba tylko serwis Cię czeka, przywróć rom stockowy i zobacz czy jest to samo, jeśli tak to wiesz gdzie się z nim udać
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2010, 20:42:58 »
mialem  to samo, uaktualnilem do nowszego radia 2.07.50.27_2 i problem zniknal, przynajmniej u mnie

*

Offline titus78

• 665
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 16, 2010, 20:56:28 »
kolega pisał, że miał radio 2.08.... wiec chyba nie tu leży problem ale próbować nie zaszkodzi
i mam nadzieję, że Twój rozmówca to nie jest tylko jedna i ta sama osoba, bo jeśli tak to może ona ma problem z telefonem, trzeba wszystko sprawdzić

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2010, 21:23:05 »
Nie, tak jest z wszystkimi osobami. Np. teraz prawie w ogóle nie mam tego problemu, a jutro się pewnie pojawi bo to jest tak co jakiś czas.

*

Offline titus78

• 665
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 16, 2010, 21:28:27 »
sprawdź dokładnie czy na czystym stockowym romie jest tak samo, jeśli tak to niestety serwis

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 16, 2010, 21:53:32 »
sprawdz tez czy czasem nie mieszkasz na styku dwoch roznych nadajnikow 3G/GSM,zasieg moze byc idealny ale telefon w czasie rozmowy przelacza sie...

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 16, 2010, 22:07:43 »
Też tak miałem, będąc kiedyś w Erze.
Nagle pojawiły się problemy, takie jak opisujesz.
Zmieniłem telefon na inny ( tak mi doradziło biuro obsługi), i bez zmian. Kupiłem jeszcze inny telefon, i znowu nic. Po interwencjach u operatora, poradzono mi abym kupił sobie antenę wzmacniającą ich sygnał :O.
Wkurzyło mnie to tak że zmieniłem operatora i okazało się, że problem zniknął, i wszystkie telefony miałem sprawne.
Więc może to nie wina HTC. Radzę włożyć inną kartę i sprawdzić.

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2010, 22:19:46 »
Czyli może to być wina karty SIM? Spróbuje z inną. Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 17, 2010, 21:54:47 »
Też tak mam. Muszę do kogoś dzwonić po dwa razy bo za pierwszym razem rozmówca mnie nie słyszy. Zmieniałem już radia i dalej to samo. Pozostaje tylko serwis.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 21, 2010, 21:09:28 »
Ja mam/mialem podobnie. Wiem ze na pewno problem z gluchymi telefonami pojawia sie w momecie gdy slucha sie radia i zamiast zakonczyc jego dzialanie wyciaga sie jacka sluchawek.

Dzis mialem natomiast inny problem odebralem telefon ze sluchawek i rowniez rozmowca mnie nie slyszal.

Mogl by ktos sprawdzic czy dzieje sie tak na innych romach ?  Ja mam stockowy od Orange.

*

Offline masad

• 43
  • Sprzęt: P990i; HTC HD; HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 03, 2010, 10:07:31 »
Mam to samo. Pomaga tylko soft reset. Mikrofon przestaje dzialac nawet jezeli dzwonie po kolei do kilku osob. Mam oryginalny rom 1.48. Dzieje sie tak co pare dni.