Dziwne zachowanie LEO

• 6 Odpowiedzi
  • 1408 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwne zachowanie LEO
« dnia: Kwiecień 17, 2012, 23:00:15 »
Przestał mi nagle działać przycisk czerwonej słuchawki. Ponadto bardzo szybko kończy się bateria- 12 godzin czuwania. Leo sam włącza się po włożeniu baterii. Używam romu Energy
odesłałem go do Regenersis-  niestety nie zmieniłem romu (przez głupotę- dzwoniłem na infolinię i pytałem czy musi być w urządzeniu oryginalny rom i powiedzieli że nie) i odesłali mi go z zapisem " nieautoryzowana ingerencja w oprogramowanie" -  pewnie straciłem gwarancję- choć nie wiem
Zainstalowałem fabryczny rom Ery- i wygląda że wszystko jest OK. Czy to możliwe?

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
Odp: Dziwne zachowanie LEO
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2012, 18:32:14 »
Z tego co piszesz wygląda na typową awarię Software'ową. Postaraj się zainstalować jakieś 2-3 inne build'y Androida (Hyperdroid jest dość stabilny i popularny) i wtedy napisz, czy te ustaerki się powtarzają.
HTC One X - Android Revolution HD x21

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2012, 09:32:55 »
Na romie z ery nie działał mi internet- nie dało zmienić się ustawień więc postanowiłem go zmienić na rom HTC - próbowałem kilka, zawsze dochodziło do 1%- i nic,
zainstalowałem znowu HSPL - i spróbowałem zainstalować rom- niestety instalacja nie powiodła się- teraz wchodzi tylko do bootloadera i pisze żeby powtórzyć instalację ale to się nie udaje
spl zmienił się na 1,42,0
czyżby przycisk do papieru. bo już nie wiem co robić

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2012, 12:37:46 »
Postaw HSPL od cotulli (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=6891358&postcount=1893), Dalej radio odblokowujące 576mb RAM (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788575), dalej MAGLDR (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=893618), dalej partycja z odpowiednim layout i rom poprzez recovery..

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 19, 2012, 17:53:48 »
Ale jednak wolałbym zostać przy WinMo
jak zainstalować oryginalny hom htc?
HSPL i potem rom?

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2012, 18:14:18 »
Wygoogluj sobie "pwrot do windows mobile hd2". Wrzucasz obraz na karte sd (trtzeba odpowiednio zmienic nazwe obrazu) I odpalasz bootloadera. Pozniej wszystko powinno pojsc automatycznie. Wroci oryginalny SPL I windows mobile.

Napisane z BB Torch

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2012, 20:59:09 »
pwrot do windows mobile hd2
nie działa
za każdym razem
not allow