Doposażenie LEO w brakujące akcesoria

• 458 Odpowiedzi
  • 70434 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria z allegro jaka będzie dobra i nie droga ?
« Odpowiedź #360 dnia: Wrzesień 15, 2010, 14:05:24 »
Witam pomóżcie mi w doborze baterii zapasowej lub dwie baterie bo takowe sprzedają z ładowarką która z nich będzie nadawała się jako dobra alternatywa do czasu pracy na niej i żywotności a następnie pieniędzy wydanych na nią nie za droga. Dajcie jakieś linki do aukcji ub swoje propozycje które sami macie

*

Szczepan169

Odp: Bateria z allegro jaka będzie dobra i nie droga ?
« Odpowiedź #361 dnia: Wrzesień 15, 2010, 14:35:21 »
Polecam baterię firmy Batimex. :ok:

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #362 dnia: Wrzesień 15, 2010, 16:49:21 »
od stycznia posiadam taką baterię z ładowarką z tej strony, malina
http://cgi.ebay.pl/HTC-HD2-HD-2-Akku-Ladegerat-Power-Ladestation-1230mAh-/320581979000?pt=LH_DefaultDomain_205&hash=item4aa42ccb78
pamiętam, że kupiłem ją na jakiejś stronce z bezpłatną przesyłką z Hongkongu i była jeszcze tańsza niż w aukcji powyżej, musisz poszukać
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

Odp: Doposażenie LEO w brakujące akcesoria
« Odpowiedź #363 dnia: Wrzesień 16, 2010, 15:06:37 »
Witam,

jako ze nie chce zakładać nowego wątku to chciałbym uzyskać odpowiedzi na kilka pytań:
1) Potrzebuje kupić jakiś chwytak dla HD2 by móc go używać jako GPS, poprzedni prowizoryczny mi się rozpadł, więc chciałbym kupic coś co by wytrzymało z rok a jednocześnie nie kosztowało fortuny, nie wiem też jak to jest z tymi uniwersalnymi, chciałbym by prócz mnie również ktoś mógł skorzystać z ego chwytaka w razie potrzeby, ale czy jest w ogóle sens i czy istnieje taki który by nic nie blokował, dobrze trzymał LEO i za dużo nie kosztował?
2) Potrzebuje czegoś co przedłuży życie mojego leo, a mianowicie baterii... Teraz mam dylemat czy lepiej kupić nową abterie i w razie czego wozić ją ze sobą czy coś ala energizer XP1000/XP2000 co niestety dużo kosztuje, ale prócz do leo można wykorzystać do czegoś innego. No i czy istnieją jakieś inne sprawdzone alternatywy podobne do tego energizera nawet na ebay jesli przesyłka za dużo by nie kosztowała, czy jednak lepiej kupić nową baterie i tutaj tez pytanie czy duzo jest jakiś podróbek czy raczej większosć to oryginały? No i skąd najtaniej...

Wiem ze jakieś rozwiązania były proponowane ale większosć mnie nie satysfakcjonuje, a być moze coś się zmieniło.

Pozdrawiam

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #364 dnia: Wrzesień 16, 2010, 15:58:28 »
1. Ja używam szczękowy HR chyba TEN. Obrócili mi go do góry nogami, żeby łapki nie wciskały przycisków głośności i spisuje się znakomicie, pasuje do HD2 i iPhone'a. Najlepiej sobie do nich zadzwonić- doradzą odpowiedni model dla danego telefonu.

2. Ja kupiłem Andide z eBaya za ok. 30zł. Nie ma 1230mAh jak oryginał, ale jako backup wystarcza.

*

Offline Rupert

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #365 dnia: Wrzesień 16, 2010, 16:19:46 »
od stycznia posiadam taką baterię z ładowarką z tej strony, malina
http://cgi.ebay.pl/HTC-HD2-HD-2-Akku-Ladegerat-Power-Ladestation-1230mAh-/320581979000?pt=LH_DefaultDomain_205&hash=item4aa42ccb78
pamiętam, że kupiłem ją na jakiejś stronce z bezpłatną przesyłką z Hongkongu i była jeszcze tańsza niż w aukcji powyżej, musisz poszukać

Używam takiej samej jak kolega wyżej. Polecam! Trzyma jak oryginalna!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 18:12:39 wysłana przez vonski »

*

Offline delibear

• 269
  • Sprzęt: IPAQ614c → HTC HD2 → HOX
« Odpowiedź #366 dnia: Wrzesień 16, 2010, 23:43:55 »
Ja mam ogromną prośbę do użytkowników. Noszę się z zamiarem zakupu OtterBox - Defender Case i mam pytanie do kogoś kto posiada coś takiego. Nie mogę znaleźć zdjęć, które dobrze by to obrazowały, ale czy to etui gdy jest założone zasłania czujnik światła??

Ogólnie proszę o opinie kogoś kto to posiada, jak się to użytkuje, czy wynikają z tego jakieś problemy w życiu codziennym.
Właśnie dziś dostałem zamówionego Defendera (szkoda, że nie kupiłem wcześniej, bo juz zdążyłem uszkodzić szkiełko od aparatu - naprawa w serwisie kosztowała prawie tyle, co Defender). Chociaż jeden dzień to mało, ale mogępowiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolony, wreszcie nie będę się bał o mojego Leosia.
Według mnie czujnik światła nie jest zasłonięty, mam nadzieję, że widać fotkę, którą zamieściłem.

« Odpowiedź #367 dnia: Wrzesień 20, 2010, 00:53:32 »
Dziękuje wszystko za odpowiedzi na moje wątpliwości, zdecydowałem jednak kupić co się da na ebya bo widzę że taniej jest coś wysłać z HongKongu niż to samo kupić w polsce i często ksoztuje 1/2 czy 1/3 polskiej ceny (i wysyłka darmowa), stąd moje pytanie, czy taka bateria do czegoś się nada?
http://cgi.ebay.pl/2x-Battery-USB-AC-Charger-for-HTC-Touch-HD2-Leo-100-AU-/360301512412?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item53e3a4c6dc
lub coś sporo tańszego a przez to mniej pewnego dla mnie:
http://cgi.ebay.pl/2X-BATTERY-CHARGER-USB-CABLE-FOR-HTC-HD2-HD-2-T8585-/400154806128?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item5d2b15c770
Co lepsze?

Czy ma chociaż 1100mah, bo tak dobra jak oryginalna nie musi być, ale zeby to też jakiś szmelc trzymający 4 godziny nie był. Ktoś wie, ktoś testował podobne?
Oraz coś takiego:
http://cgi.ebay.pl/Extended-Backup-Battery-Charger-zu-HTC-Desire-HD-HD2-19-/360301547555?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item53e3a55023
nada się to do czegoś, bo też by mi się przydało coś bardziej uniwersalnego...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2010, 00:58:09 wysłana przez Loloman »

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
Futerał do HD2
« Odpowiedź #368 dnia: Październik 02, 2010, 00:27:47 »
Witam,

Nie zauważyłem aby ten wątek się przewijał zanadto, toteż chciałbym się spytać znawców tematu, jaki futerał do HTC HD2 polecalibyście.
Black Case? TPU Black Shine Case? a może MAX RUBBER Case?   Ten ostatni wygląda całkiem przyzwoicie. Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem HD2 i - wiadomo - nie chciałbym szybko a najlepiej wogóle "załapać" niespodzianek w postaci rys na obudowie czy ekranie dotykowym, co do folli dla HD2 to chyba Vikuiti GLOSSY wydaje się być najlepszą na rynku, ale chętnie poczytam Wasze opinie.
Z góry dziękuję za cenne informacje.
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
Odp: Futerał do HD2
« Odpowiedź #369 dnia: Październik 02, 2010, 00:41:35 »
Ja tam używam futerału HTC, ale nie tego z zestawu tylko takiego "z klapką", a konkretnie takiego: http://allegro.pl/pokrowiec-oryginalny-etui-htc-touch-hd2-futeral-i1233236903.html i jest jak dla mnie świetny, gdyż nie utrudnia korzystania z urządzenia, nie zasłania głośnika, aparatu i lampy i wygląda nieźle. Co do folii, to znajdą się tacy, którzy twierdzą, że na pojemnościówki folia nie jest potrzebna, ale ja uważam, że jest (nie chodzi to nawet o rysy) - gdybym nie miał folii dziś mój HD2 miałby zapewne rozbity ekran po upadku, a tak uszkodziła się folia, a ekran prawie nietknięty (powstała jedynie jedna mała kropka poza powierzchnią wyświetlacza). Używam folii HTC, gdyż moim zdaniem ma niezły stosunek ceny do jakości no i jest idealnie dopasowana do Leo.
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

« Odpowiedź #370 dnia: Październik 02, 2010, 01:03:08 »
Jedynym rodzajem futerału jaki używam do ochrony swoich kolejnych telefonów jest tzw. "skarpetka". Najczęściej kupuję te od iPod'ów. Wyglądają ładnie, choć jak nie pierzesz - to już mniej  :P. Mam HD2 a pomimo jego biznesowego charakteru - trzymam go w skarpecie. Dlaczego? Z kilku powodów:
1. Jest najlepszym zabezpieczeniem przed zabrudzeniem np. gniazd zewnętrznych i ekranu. Dzieje sie tak dlatego, że za każdym razem jak wkładamy/wyjmujemy telefon - materiał skarpetki go przeciera. Skarpetkę dobieramy tak aby była troszkę większa (dłuższa) od telefonu, bo dzięki temu powstałe zwężenie (to przecież dzianina) skutecznie zamyka dostęp brudu do środka.
2.  Daje największe szanse, że zostawiony nieopatrznie telefon - nie zniknie w czyjejś kieszeni. Dlaczego? Bo po skarpetkę (tę lekko znoszoną) większość się nawet nie schyli... Wiem, bo sam zostawiłem swojego HD2 w zakładowej kantynie na pół godziny... Ciekawe z czego bym teraz dzwonił gdybym trzymał HD2 w pięknym skórzanym futerale za 99zł?
3. Chroni przed upadkiem równie skutecznie jak inne obudowy.
4. Jest tania
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2010, 01:05:32 wysłana przez Gandalf67 »

*

Offline AdinxBB

• 24
  • Sprzęt: Artemis, Raphael, Leo
« Odpowiedź #371 dnia: Październik 02, 2010, 10:03:34 »
A ja używam Oryginalnego co dostałem w zestawie :)
Nie używam foli na ekranie bo większość czasu i tak leo spędza w futerale :)
ty jest link do niego:
ORGINALNY POKROWIEC HD2

*

Offline kasprzak

• *
  • 80
    • pawelkasprzak.com
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #372 dnia: Październik 02, 2010, 10:15:55 »
A ja mam folię Brando + silikon pod spodem http://allegro.pl/t8585-htc-hd2-silikon-guma-jakosc-lodz-i1245707809.html ... idealny zestaw. Kiedyś nosiłem w oryginalnym skórzanym etui od HD2, ale wolę widzieć ekran, łatwiej się go potem wyciąga, bo w krytycznych sytuacjach jak takie etui się rozciągnie tel. może wypadać, a tak dobra folia + silikon dobrze go ochraniają. Jedyny minus jest taki, ze jak korzystasz z nawigacji to musisz miec chwytak taki z boku, bo do oryginalnego uchwytu jest za gruby i nie łapie HD2. Taki z klapką mi nie odpowiada - ochraniać ochrania bardzo dobrze, ale jak się rozmawia to strasznie to wygląda.
Pozdrawiam,
kasprzak
Windows: 1.66.479.2 + PL / Android: MDJ FroYo HD v4.3 (Kernel: MDJ S7.5HD)
Radio ROM : 2.10.50.08_2

*

Offline fresz33

• **
  • 150
  • live is live HTC HD2 skink Clean Desire v1.2 NAND
« Odpowiedź #373 dnia: Październik 02, 2010, 10:31:05 »
Ja mam tak samo jak kasprzak tyle że folii jeszcze nie założyłem bo z telefonem obchodzę się jak z jajkiem i w kieszeni staram się nosić tylko telefon a nie telefon i klucze + monety :P co do pokrowca to jest super bo cały tył telefonu jest bardzo dobrze chroniony i nawet aparat (obiektyw) się nie wytrze. Kolejna sprawa to łatwość ściągania i to że jest tani. ZDECYDOWANIE POLECAM TO ROZWIĄZANIE!

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
« Odpowiedź #374 dnia: Październik 02, 2010, 10:39:34 »
A ja używam Oryginalnego co dostałem w zestawie :)
Nie używam foli na ekranie bo większość czasu i tak leo spędza w futerale :)
ty jest link do niego:
ORGINALNY POKROWIEC HD2

no ten oryginalny to jakiś taki ciasnawy, może przez to, że jeszcze świeżo wypieczony, włożyć w niego HD2 to wyczyn :)
Dlatego też myślę o jakimś lepszym rozwiązaniu. Ten futerał co polecił Pawbrotm wygląda naprawdę rewelacyjnie. Drogi trochę ale prezentuje się znakomicie, no i do tego faktycznie funkcjonalny.
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2010, 10:41:19 wysłana przez station55 »
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #375 dnia: Październik 02, 2010, 11:17:39 »
po miesiącu się rozepcha i będzie ok.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

« Odpowiedź #376 dnia: Październik 04, 2010, 16:25:01 »
a ja mam zestaw z ERY i pokrowca nie miałem żadnego w pudełku (nie wiem czy zapomnieli włożyć czy ERA okrada zestawy z etui :P)
dziś kupiłem sobie taki jak poleca Pawbrotm w Media Markt Katowice za 89 zł (czyli taniej niż na Allegro)
jest bardzo estetyczny i elegancki, dopracowany w szczegółach wykonania, jedynie prowadzenie rozmów z tel w nim troche przeszkadza (zajmuje całą dłoń, a wkładanie i wyciąganie z niego tel do "ciężka" sprawa, te dwie boczne prowadnice bardzo mocno przylegają do obudowy)
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2010, 14:41:50 wysłana przez lutalek »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #377 dnia: Październik 04, 2010, 18:53:53 »
Jakaś fotka?

*

Offline fresz33

• **
  • 150
  • live is live HTC HD2 skink Clean Desire v1.2 NAND
« Odpowiedź #378 dnia: Październik 04, 2010, 19:55:55 »
Vonski masz TU :proud:

Ja tam używam futerału HTC, ale nie tego z zestawu tylko takiego "z klapką", a konkretnie takiego: http://allegro.pl/pokrowiec-oryginalny-etui-htc-touch-hd2-futeral-i1233236903.html i jest jak dla mnie świetny, gdyż nie utrudnia korzystania z urządzenia, nie zasłania głośnika, aparatu i lampy i wygląda nieźle. Co do folii, to znajdą się tacy, którzy twierdzą, że na pojemnościówki folia nie jest potrzebna, ale ja uważam, że jest (nie chodzi to nawet o rysy) - gdybym nie miał folii dziś mój HD2 miałby zapewne rozbity ekran po upadku, a tak uszkodziła się folia, a ekran prawie nietknięty (powstała jedynie jedna mała kropka poza powierzchnią wyświetlacza). Używam folii HTC, gdyż moim zdaniem ma niezły stosunek ceny do jakości no i jest idealnie dopasowana do Leo.

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
  • Sprzęt: Iphone SE

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #380 dnia: Październik 05, 2010, 07:50:35 »

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
« Odpowiedź #381 dnia: Październik 05, 2010, 09:05:47 »
jak on jest tam zamykany?? jest tam magnes? dziwnie to trochę wygląda i mam wrażenie że jedna połowa nie trzyma się drugiej. Ktoś tam wcześniej pisał że leo ciężko się wyciąga z niego bo dwa pałąki mocno go trzymają, czy tak faktycznie jest? W tej chwili mam pokrowiec typu http://allegro.pl/show_item.php?item=1213015078 i jest o tyle niewygodny że jak ktoś często korzysta z nawigacji to wyciąganie z niego stwarza problemy i dlatego zastanawiam się nad tym oryginalnym choć tamten bardzo dobrze z każdej strony zabezpiecza przed uszkodzeniami mechanicznymi. Napiszcie co i jak głównie jak on jest zapinany.

« Odpowiedź #382 dnia: Październik 05, 2010, 15:16:08 »
w tym oryginalnym http://allegro.pl/pokrowiec-oryginalny-etui-htc-touch-hd2-futeral-i1233236903.html te dwie boczne prowadnice bardzo dobrze i dokładnie podtrzymują telefon, w środku mają chyba zaszyte jakieś metalowe elementy które od wewnętrznej strony pokryte są zamszem, całość sprawia wrażenie solidnej i estetycznej
górny zaczep wykonany jest w tej samej technologii co prowadnice, wygięty profil obszyty zamszem, który dokładnie przylega i zaskakuje na obudowe
w stosunku do etui zaprezentowanego w ostatnim poście http://allegro.pl/show_item.php?item=1213015078  przewaga tego oryginalnego jest duża, jakość wykonania prezentuje się dużo lepiej, a dolne połączenie w postaci dwóch skórzanych pasków lepiej i wygodniej wygina przód etui
jedynym minusem jest ciasne spasowanie bocznych prowadnic o czym pisałem już wcześniej, aby umieścić w nich tel należy użyć sporej siły, co do samego wyciągania widziałem na youtube sprytny patent z kartą kredytową, wystarczy wcisnąc ją pomiędzy prowadnicę a tel, lekko wygiąć i tel uwalnia się z jednej strony, nawet częste korzystanie  z tego patentu nie powinno wpłynąć na trwałość etui

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC HD2 -> Samsung Galaxy S 4 GT-I9505 ZWANEE
« Odpowiedź #383 dnia: Październik 05, 2010, 15:59:17 »
jakoś nie podobają mi się te skórzane pokrowce.. zasłonięty ekran  i wogóle takie kalody duże :D bynajmniej moje takie odczucie... nie lepiej gelskin ? z tyłu a z przodu folia ? :) jedyny plus tego skórzanego to to że można przy pasku nosić :)
Samsung Galaxy S 4 GT-I9505ZWANEE 1,9 GHz :)

« Odpowiedź #384 dnia: Październik 05, 2010, 16:06:26 »
nie można :P, ten dedykowany od HTC nie ma zaczepu na pasek
takie etui w postaci kieszonki wkładanej od góry są fajne ale problemem jest wyciąganie tel, są dość ciasne, szukałem w kilku miejscach i wszystkie jakie miałem w rękach były ciasne
na rynku są też takie wyposażone w taśmę którą dociska tel w chwili wkładanie a później się za nią ciągnie i łatwiej wychodzi z pokrowca ale nie spotkałem się z taką wielkością aby HD2 się mieścił :-?
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2010, 16:38:29 wysłana przez lutalek »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #385 dnia: Październik 05, 2010, 18:07:50 »
Oryginalny HTC się wyrabia po ok. miesiącu i potem już jest łatwy w użyciu.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
« Odpowiedź #386 dnia: Październik 05, 2010, 18:51:26 »
dzięki lutalek  :ok:

Oryginalny HTC się wyrabia po ok. miesiącu i potem już jest łatwy w użyciu.

czyli można będzie go bez problemu wyjmować i wsadzać bez użycia kart kredytowych? w tym co mam wyjmowanie i wkładanie z powrotem = połamany pokrowiec, zresztą strasznie jest to niewygodne :/

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #387 dnia: Październik 05, 2010, 19:49:01 »
Nie, kolego. Kocureq miał na myśli oryginalną ... nazwijmy to "skarpetkę" czy też "wsówkę" dołączaną do zestawu. Przy "511" nic Ci się nie rozciągnie, niestety.

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
« Odpowiedź #388 dnia: Październik 05, 2010, 20:12:14 »
hehehe, skarpeta mi się rozciągnęła po tygodniu   :grin:

« Odpowiedź #389 dnia: Październik 17, 2010, 16:10:39 »
jak on jest tam zamykany?? jest tam magnes? dziwnie to trochę wygląda i mam wrażenie że jedna połowa nie trzyma się drugiej. Ktoś tam wcześniej pisał że leo ciężko się wyciąga z niego bo dwa pałąki mocno go trzymają, czy tak faktycznie jest? W tej chwili mam pokrowiec typu http://allegro.pl/show_item.php?item=1213015078 i jest o tyle niewygodny że jak ktoś często korzysta z nawigacji to wyciąganie z niego stwarza problemy i dlatego zastanawiam się nad tym oryginalnym choć tamten bardzo dobrze z każdej strony zabezpiecza przed uszkodzeniami mechanicznymi. Napiszcie co i jak głównie jak on jest zapinany.
Wlasnie,,,takie etui zapinane sa na magnes,,,mam wiec do Was pytanie,,,czy ciagle obcowanie Leosia z magnesem nie zrobi mu krzywdy  :(  :(  :(  :(