Doposażenie LEO w brakujące akcesoria

• 458 Odpowiedzi
  • 70563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
  • Sprzęt: Ipad 2 3G 16GB , SGS II
Odp: Doposażenie LEO w brakujące akcesoria
« Odpowiedź #300 dnia: Czerwiec 22, 2010, 10:19:40 »
wczoraj wieczorem nałożyłem folie twoim sposobem muszę przyznać ze jest bardzo ciekawy :) niestety folie udało sie założyć idealnie ale w miejscu czujników jest to samo co wcześniej muszę mieć chyba strasznego pecha do tej foli od HTC bo to juz moje 3 opakowanie wiec 6 folia i za każdym razem mam to samo w miejscu wycięcia otworów na czujniki są pozostawione krawędzie po wycięciu  które nie pozwalają foli przylegać do szybki widać to bardzo dobrze pod katem .
c35i,T28, j5, j7, T68i, G7050 -> nokia 6260 -> nokia n70 -> nokia n95 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> SGS II

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #301 dnia: Czerwiec 22, 2010, 17:53:18 »
andrzejs82  tak jak pisalem wczesniej musisz "pomasowac" paznokietkiem  z uczuciem
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline ArturN

• **
  • 146
« Odpowiedź #302 dnia: Czerwiec 22, 2010, 23:01:54 »
Ludzie. Pomyślcie tak. Kupujecie np. super zegarek z szafirową szybą. Naklejacie folię ochronną? Myślę że pomyślicie że tylko ktoś o "niezdrowych zmyslach" nalepi folię. To tyle na temat zasadności foli w HTC HD2. Fillmik z pierwszej strony jest dowodem....

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #303 dnia: Czerwiec 22, 2010, 23:28:15 »
Ludzie. Pomyślcie tak. Kupujecie np. super zegarek z szafirową szybą. Naklejacie folię ochronną? Myślę że pomyślicie że tylko ktoś o "niezdrowych zmyslach" nalepi folię. To tyle na temat zasadności foli w HTC HD2. Fillmik z pierwszej strony jest dowodem....
Człowieku mój miły a pewny jesteś że hd2 ma też szafirową szybę ? co do tego filmiku jak mu bezgranicznie wierzysz to może sprawdź sam i podziel się wrażeniami ? poszukaj na necie żeby długo nie szukać to polecam xda niektórzy już 'ponoć' porysowali hd2.Niektórzy wolą nie ryzykować i spać spokojnie będac pewnymi że długo będą się cieszyć 'lustrzanym ekranem hd2'. I jeszcze jedna ważna rzecz żuć swój hd2 stroną z wyświetlaczem np na beton z wysokości metra z folia na wyświetlaczu i bez foli, jako priewszy test proponuje wykonać z folią , żeby potem można wykonać test bez foli i zobaczyć jak z ekranu zrobi sie pajęczynka :)

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #304 dnia: Czerwiec 22, 2010, 23:37:47 »
Folia Łągiewki? :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #305 dnia: Czerwiec 22, 2010, 23:41:46 »
dałeś przykład zegarka z szybka szafirowa akurat taki posiadam i uwierz mi bez większego problemu można ja porysować a co do hd2 nigdzie nie jest napisane ze jest tam szafirowe szkło prędzej jakieś mineralne a ja lubie miec sprzęt jesli to tylko możliwe wyglądający tak jak bym go wyjął po raz pierwszy z pudelka ,rownierz dzięki temu nigdy nie miałem problemu ze sprzedażą  telefonu .
c35i,T28, j5, j7, T68i, G7050 -> nokia 6260 -> nokia n70 -> nokia n95 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> SGS II

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #306 dnia: Czerwiec 22, 2010, 23:42:35 »
Po co dyskutujesz z gosciem ktory z chemi mial pewnie 1 i nie wie ze zwykly piasek ktorego jest pelno do okole zawiera kwac ktory jest wtardszy nawet od hartowanej szyby w LEO.
Na dowod tego polecam zobaczyc jak wyglada przednia szyba samochodu (tez hartowana) w miejcu gdzie dzialaja wycieraczki ,sa drobne rysy od wycieraczek
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline ArturN

• **
  • 146
« Odpowiedź #307 dnia: Czerwiec 23, 2010, 04:10:52 »
Człowieku mój miły a pewny jesteś że hd2 ma też szafirową szybę ? co do tego filmiku jak mu bezgranicznie wierzysz to może sprawdź sam i podziel się wrażeniami ? poszukaj na necie żeby długo nie szukać to polecam xda niektórzy już 'ponoć' porysowali hd2.Niektórzy wolą nie ryzykować i spać spokojnie będac pewnymi że długo będą się cieszyć 'lustrzanym ekranem hd2'. I jeszcze jedna ważna rzecz żuć swój hd2 stroną z wyświetlaczem np na beton z wysokości metra z folia na wyświetlaczu i bez foli, jako priewszy test proponuje wykonać z folią , żeby potem można wykonać test bez foli i zobaczyć jak z ekranu zrobi sie pajęczynka :)

Chodzilo mi o normalne uzytkowanie... Wiem, wiem np. mlotkiem mozna wszystko rozwalic. :)

zacytuje kawalek testu hd2: "Opisując ekran, należy wspomnieć o jeszcze jednej, ważnej rzeczy – wyświetlacz chroniony jest szklaną taflą, która w większości sytuacji jest praktycznie niezniszczalna. Na pewno widzieliście na YouTube filmiki, na których ekran HD2 poddawany jest działaniu nożyczek i innych ostrych narzędzi. Wyszedł z tego bez szwanku i nie ma w tym żadnej ściemy – pokrywy ekranu nie da się zarysować przedmiotami codziennego użytku, o czym sam się przekonałem. Przeprowadziłem test za pomocą korkociągu, ostrego śrubokrętu i kluczy – żadne z tych narzędzi nie zostawiło śladu. I co prawda do HD2 można dobrać ochronną folię na ekran, ale jest ona właściwie całkowicie zbędna."
http://smartmobile.pl/recenzja-test-htc-hd2-leo

inny filmik o ekranie:

HTC TOUCH HD2 testing glass screen for scratch resistance
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2010, 04:19:44 wysłana przez ArturN »

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #308 dnia: Czerwiec 24, 2010, 00:19:52 »
witam. mial ktos z was do czynienia z otterbox defender series ? mozna juz kupic w Polsce
http://allegro.pl/item1093010439_pokrowiec_obudowa_etui_htc_hd2_otterbox_jedyne_fv.html
od razu mowie to nie ja sprzedaje !!! ale to ja rozmawialem z ta firma na temat możliwości sprowadzenia tego do Polski pisalem o tym pare stron wczesniej i jak widac sprowadzili niestety na xda malo ludzi umieszcza zdjecia ale opinie sa bardzo pozytywne szkoda ze nie ma na youtube filmow z leosiem , ciekawi mnie jakosc wykonania mam troche na tym punkcie swira i lubie jak wszystko jest idealnie wykonane  wiec moze ktos mial juz z tym do czynienia

« Odpowiedź #309 dnia: Czerwiec 24, 2010, 11:27:44 »
Cena konkretna, ponad 10% wartości nowego Leo. Dla geodety, itp. zawodów pewnie ok, ale do garnituru raczej nie pasuje :(

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #310 dnia: Czerwiec 25, 2010, 11:57:16 »
Mam pytanie dla posiadaczy tego uchwytu : http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/2814-Uchwyt_HR_Design_06_-_HTC_Touch_HD_2.html

Dziś przyszedł do mnie i wszystko ładnie pasuje, ale mimo wszystko mam wątpliwości czy po kilkunastu włożeniach i wyjęciach LEO z tego uchwytu ekran lub gumowane boki szybko się wytrą. Używa ktoś tego uchwytu dłużej ? Jak wygląda telefon po kilku miesiącach wkładania i wyjmowania sprzętu ?
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #311 dnia: Czerwiec 25, 2010, 12:07:30 »
Ja go używam od 1,5 tygodnia i jak na razie nic nie zauważyłem.
Minusem jest to że przy wyjmowaniu czasem trzeba użyć 2 ręki by odgiąć górny zaczep

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #312 dnia: Czerwiec 25, 2010, 12:11:36 »
No waśnie ciekawi mnie jak LEO będzie wyglądał po np. 6 miesiącach takiego wsuwania i wysuwania. Przyznam, że mi nie przeszkadza użycie drugiej ręki przy obsłudze tego bo i tak wygodniejsze to jest niż uchwyty uniwersalne

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #313 dnia: Czerwiec 25, 2010, 19:33:00 »
Od dwóch miesięcy, każdego dnia wsuwam i wysuwam Leona, i żadnych śladów na Leosiu.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #314 dnia: Czerwiec 25, 2010, 21:19:58 »
U mnie również ani śladu na Leonie. Uchwytu używam ponad dwa miesiące a telefon umieszczam w nim kilka razy dziennie.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #315 dnia: Czerwiec 25, 2010, 21:38:27 »
Ok dzięki za info, jestem bardzo zadowolony z tego uchwytu choć "wykryłem" jeden mankament : ten guziczek u góry którym odchylamy ten kawałek plastiku, żeby leo wyszedł z uchwytu powinien być z boku a nie u góry tego elementu - wtedy by to ułatwiło wyciąganie. Ale ogólnie jest ok, wszystko pewnie siedzi na miejscu i pasuje.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #316 dnia: Czerwiec 28, 2010, 22:56:05 »
Cena konkretna, ponad 10% wartości nowego Leo.
Żadne zaskoczenie, otter zawsze się cenił. Pracuję w grupie kapitałowej, w której jedna ze spółek dorzuca obudowy ottera do sprzętu Fluke. Obudowa za 500 EUR do analizatora za 3000EUR to norma... 

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #317 dnia: Czerwiec 29, 2010, 12:09:36 »

To: http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1522-Uchwyt_HR_Design_06_-_uniwersalny_PDA.html

Korzystam z tego i jestem bardzo zadowolony. Szczęki są wyłożone miekką pianką i po ustawieniu na jeden rozstaw po prostu HD2 "wklinowywuje" w uchwyt. Nie muszę nic regulować, zaciskać, etc. Telefon trzyma się porządnie, a zawieszenie mam dość twarde, przyśpieszenia wzdłużne też bywają duże.

Wady: nie wygląda tak fajowo jak dedykowany, trudno operować klawiszami głośności.
Zalety: uniwersalny i jak mi przyjdzie do głowy wpakować HD2 w jakąś koszulkę czy osłonkę, to będzie nadal działać; no i zawsze mogę wsadzić w to inne urządzenie.
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
dodatkowa bateria, stacja dokujaca?
« Odpowiedź #318 dnia: Lipiec 27, 2010, 16:44:31 »
Poszukuję akcesoriów do Leo, baterii, stacji dokujacej uchwytu do samochodu. Mozecie polecić jakis sklep w Warszawie?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #319 dnia: Lipiec 27, 2010, 19:02:53 »
Ja polecam eBay jak wolisz wydać 1/3 "polskiej" ceny....

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #320 dnia: Lipiec 27, 2010, 22:07:04 »
w Warszawie to http://shop.brando.com/ ;)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline BRX

• 13
    • http://www.youtube.com/user/geforcPL
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #321 dnia: Lipiec 28, 2010, 00:41:09 »
Witam, ma może ktoś z was któreś z tych akcesoriów ?? :

http://www.euro.com.pl/wyposazenie-do-telefonow/podglad-fonmedia-htc-hd2.bhtml

http://www.euro.com.pl/etui-do-telefonow/podglad-krusell-orbit-flex-htc-hd-2.bhtml

jesli tak to prosze napisac jak sie sprawuja i czy warto kupować...

*

Offline dafy

• 14
« Odpowiedź #322 dnia: Lipiec 29, 2010, 22:17:22 »
Witam

szukam jakiegos pokrowca - etui ale takiego zeby mi leos z powiekszonym aku wszedl

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #323 dnia: Lipiec 30, 2010, 19:29:51 »
witam dzisiaj przyjechala do mnie  stacje dokująca
http://allegro.pl/item1161124151_stacja_dokujaca_ladowarka_biurkowa_htc_hd2_dock.html
jesli ktos szuka i sie zastanawia jaka kupic to polecam ten model pewnie wszsytkie wykonane sa tak samo i pewnie w tej samej fabryce w chinach  ale akurat ta mam i jest ok nie duza wiec nie zajmuje miejsca na biurku wykonanie calkiem przyzwoite leos ladnie wchodzi jedyna wada to troche za luźno mu w tej stacji czuć ze trzyma sie tylko na wtyczce ale nawet jak ruszam nim to nie traci połączenia z pc .
jesli ktos ma jakies pytanie prosze pisac

*

Offline BRX

• 13
« Odpowiedź #324 dnia: Lipiec 31, 2010, 23:38:04 »
A ma jakieś gumki na dole żeby się nie ślizgało po biurku ?

Wg mnie ta ładniejsza : http://www.euro.com.pl/wyposazenie-do-telefonow/podglad-fonmedia-htc-hd2.bhtml ;]

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #325 dnia: Sierpień 01, 2010, 11:10:51 »
ja szukałem jak najmniejszej do tego ta z euro ma tylko jedno wejście mini usb z tylu

*

Offline BRX

• 13
« Odpowiedź #326 dnia: Sierpień 01, 2010, 11:37:44 »
To ma te gumki na dole czy nie ?

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #327 dnia: Sierpień 01, 2010, 12:13:46 »
tak ma gumki antyposlizgowe

« Odpowiedź #328 dnia: Sierpień 02, 2010, 08:11:45 »
w tym tygodniu bede zamawial 3 takie stacje:

http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Stacje_dokujące/2691-Stacja_dokująca_Brando_HTC_Touch_HD_2.html

jak ktos jest chetny z Łodzi, prosze o kontakt.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
Co myslicie o tej baterii z ladowarka
« Odpowiedź #329 dnia: Sierpień 04, 2010, 10:38:04 »
Musze kupic 2 baterie do LEO i widze ze na allegro sa w kompletach z ladowarka. W sumie fajna opcja bo wystarczy tylko wymieniac baterie :)

http://allegro.pl/item1174541216_nowa_bateria_do_htc_magic_g2_gratis_ladowarka.html

PS> Teraz widze ze mozna ladowac nawet przez USB :) http://allegro.pl/item1171554757_nowa_oryg_bateria_htc_hd2_leo_ladowarka.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 11:44:26 wysłana przez noise »