Doposażenie LEO w brakujące akcesoria

• 458 Odpowiedzi
  • 70564 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: Doposażenie LEO w brakujące akcesoria
« Odpowiedź #180 dnia: Kwiecień 09, 2010, 21:11:46 »
Fajne ale cena powala. Zaraz chińczyki skopiują i będzie tanio. Tylko mam jedno ale do całej tej zabawki - kiedyś miałem etena i dedykowany uchwyt do niego i okazało się, że przy wkładaniu PDA w uchwyt wtyczka z uchwytu nie trafiała w gniazdo usb etena. Jakoś tu mam podobne obiekcje zwłaszcza, że to microusb
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Syndicate

• *
  • 86
  • Sprzęt: HP Ipaq RX1950, HP Ipaq H4150, Asus MyPal A696
« Odpowiedź #181 dnia: Kwiecień 10, 2010, 22:03:51 »
W temacie ładowarek samochodowych... mój błąd. Coś mi na wzrok chyba padło jak przeglądałem te aukcje :)

Padło, nie padło.
To pewnie wynik tych oszałamiających dodatków w pudełku firmowym  :E

Też byłem zaskoczony, że do uchwytu za 400 PLN dają ładowarkę za 30 PLN.
Do telefonu za prawie 2000 PLN nie dokładają ładowarki ani karty pamięci przynajmniej 8 GB :-|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2010, 22:07:35 wysłana przez Syndicate »
W kolekcji (stan - nowe):
Palm IIIXe, 3com Palm IIIe, 3com IIIx, 3com Palm Pilot, Palm V, Palm Vx, PALM VIIx, Palm m515, Handspring Visor, Handspring Visor Deluxe

*

Offline Rupert

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC HD2
Futerał do HD2
« Odpowiedź #182 dnia: Kwiecień 18, 2010, 20:23:54 »
Witam!

Czym różnią się te futerały? Mają coś szczególnego?

http://allegro.pl/item954090084_hd_2_futeral_htc_hd2_t8585_leo_ekskluzywne_etui.html

http://allegro.pl/item994127410_htc_hd_2_luksusowy_hd2_futeral_de_luxe_folia.html

I który lepiej kupić? A może polecacie coś innego w tej cenie? Dodam że na tej foli z drugiego linku mi nie zależy.

Pozdro!

*

Offline Tribul

• **
  • 128
Odp: Futerał do HD2
« Odpowiedź #183 dnia: Kwiecień 18, 2010, 20:32:50 »
osobiście nie polecam żadnego BO:
- wszystkie przypadki porysowanych ekranow w HD2 były noszone w futerale - dlaczego ? - bo ziarnko piasku sie zawieruszyło i gotowe :)
- telefon jest spory bez futerału, a co dopiero z. chyba ze nosisz go w torbie/kurtce ale robi sie cieplo wiec ..

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
  • Sprzęt: Ipad 2 3G 16GB , SGS II
« Odpowiedź #184 dnia: Kwiecień 18, 2010, 22:45:49 »
używa ktos tego bo na you tube wyglada calkiem ciekawie http://allegro.pl/item991564971_etui_case_mate_htc_touch_hd2_black_chrome_warszawa.html

c35i,T28, j5, j7, T68i, G7050 -> nokia 6260 -> nokia n70 -> nokia n95 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> SGS II

*

Offline Syndicate

• *
  • 86
  • Sprzęt: HP Ipaq RX1950, HP Ipaq H4150, Asus MyPal A696
« Odpowiedź #185 dnia: Kwiecień 19, 2010, 10:27:58 »
Witam!

http://allegro.pl/item954090084_hd_2_futeral_htc_hd2_t8585_leo_ekskluzywne_etui.html

http://allegro.pl/item994127410_htc_hd_2_luksusowy_hd2_futeral_de_luxe_folia.html

I który lepiej kupić? A może polecacie coś innego w tej cenie? Dodam że na tej foli z drugiego linku mi nie zależy.

Pozdro!

Mam taki do Nokii 5230 i spisuje się znakomicie. Przynajmniej chwilowo, bo od miesiąca. Sam zamówiłem taki do Leona. Jakoś noszenie go po kieszeniach nie przypada mi do gustu. Zresztą podczas lądowania, zawsze coś pomoże. Chyba więc warto zakupić. Dam znać jak już przyjdzie i zastosuję.

ps: zamówiłem podobny jak masz w drugim linku z niepełnymi pleckami.

Po??czone: Kwiecień 19, 2010, 10:32:04
używa ktos tego bo na you tube wyglada calkiem ciekawie http://allegro.pl/item991564971_etui_case_mate_htc_touch_hd2_black_chrome_warszawa.html

Sam się zastanawiałem nad tym. Jakoś mnie jednak nie przekonali za te $ i kupiłem silikonowy (błyszcząca czerń). Wydałem jakieś 30 PLN. Idealny to on nie jest. Trochę odstaje na brzegach (tak z 1 mm). Nie jest jednak zły. Ładnie wygląda, nie szpeci telefonu i cena atrakcyjna jest.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 10:32:04 wysłana przez Syndicate »
W kolekcji (stan - nowe):
Palm IIIXe, 3com Palm IIIe, 3com IIIx, 3com Palm Pilot, Palm V, Palm Vx, PALM VIIx, Palm m515, Handspring Visor, Handspring Visor Deluxe

*

Offline tomekb19

• 13
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #186 dnia: Kwiecień 19, 2010, 10:41:54 »

Mam srebrną wersję. W zestawie była też folia i szmatka do czyszczenia. Sama obudowa przylega do telefonu idealnie, jest też dobrze wykonana.
Zapewne przeglądałeś ten wątek więc wiesz, że przy częstym ściąganiu i zakładaniu, ten typ case'a niszczy oryginalną obudowę Leo - nie mam tego problemu, przynajmniej na razie.

Folia też fajnie dopasowana, trochę zmniejsza czułość ekranu przez co wygodniej mi się korzysta z klawiatury.
Reasumując polecam tego case'a, chyba że często będziesz go chciał ściągać.

Acha i na koniec, proponuje nie kupować od śmiesznych sprzedawców narzucających stuprocentową marżę na allegro. Jeśli nie chcesz mieć na "wczoraj" to zamów na ebay'u - moja przyszła w tydzień i to w czasie Wielkiej Nocy więc dość sprawnie.

*

Offline rev

• 39
kabura leo
« Odpowiedź #187 dnia: Kwiecień 19, 2010, 20:46:38 »

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #188 dnia: Kwiecień 19, 2010, 21:47:57 »
nie jest tak tragicznie z cena w polsce oryginalne case-mate kosztuje na ebay 15 f (ok 70zl) a ja na allegro zamówiłem za 87 zl , mam tylko nadzieje ze nie będzie  niszczyło leosia przy zdejmowaniu bo mam na tym punkcje nasrane :)
c35i,T28, j5, j7, T68i, G7050 -> nokia 6260 -> nokia n70 -> nokia n95 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> SGS II

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #189 dnia: Kwiecień 19, 2010, 22:17:41 »
ja polecam ten Leather Case, pewno wielu już go widziało, natomiast ja polecam go już po prawie 5 miesiącach użytkowania, świetna skórka, dostęp do klawiszy, odsłonięty czujnik zbliżeniowy także działa bez problemu, łatwość wkładania i wyjmowania a dodatkowo ochrona niemal wszystkich powierzchni, używam go wraz z folią Vikuti i wygląda dzięki temu jak po wyjęciu z pudełka (info dla tych, którzy lubią dbać o sprzęt), dodatkowo można za pomocą klipsa zamocować na pasku, jedyny minus (mnie nie przeszkadza), że powiększa trochę jego wymiary, na przesyłkę z HK jak pamiętam czekałem chyba tylko 7 dni

http://www.netimes.com/shop/angne-deluxe-leather-case-for-htc-hd2-t8585-htc-leo-p-2443.html?cPath=80_731
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #190 dnia: Kwiecień 20, 2010, 01:26:20 »
Witam!
Mogę odpowiedzieć, co ma nieszczególnego. "Stelaż" wykonany z bardzo słabego i sztywnego plastiku. Po 3-4 wyjęciach leosia z futerału wygląda to tak:

Nie ma również otworu na gniazdo słuchawek 3.5mm, a sama skóra... Cóż, na futerał to to się nadaje ale stanowi wzorcowy przykład skóry najbardziej badziewnego gatunku.

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #191 dnia: Kwiecień 20, 2010, 13:41:50 »
Witam!
Czy ktoś stosuje tą przejściówkę w Leosiu: tu adres http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=995752302
Chodzi mi o oryginalną ładowarkę sam. z Blackstona.
To nie reklama :grin:
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #192 dnia: Kwiecień 20, 2010, 15:12:47 »
Tak. Ja stosowałem. Działa tylko jest jeden problem: przy jej podłączeniu dialer jest zawsze w poziomie. I nie da się tego wyłączyć. Dlatego też ją wyrzuciłem i kupiłem normalną ładowarkę. Zresztą P513 motoroli kosztuje 10zł więcej więc nie warto.

*

Offline mareknot

• 515
« Odpowiedź #193 dnia: Kwiecień 20, 2010, 21:45:39 »
Witam i podziękował.
Pozdrawiam Marek

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #194 dnia: Kwiecień 20, 2010, 23:00:38 »
Jeśli chodzi o futerał, to ja osobiście mogę polecić Brando dedydokowany do Leona.
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Futera%C5%82y_sk%C3%B3rzane/2646-Etui_sk%C3%B3rzane_Brando_HTC_Touch_HD_2.html
Osobiście w skali od 1 do 10 daje mu 8, ze względu na brak klipsa do poziomego noszenia, natomiast jeśli chodzi o zalety, to wygodny, BARDZO chroni Leona przed upadkami;), wyjście na słuchaweczki jest nawet gdy futerał jest zamknięty. Mam ten futerał od samego początku jak zamawiałem swojego Leona, jeśli miał bym coś polecić z tego co do tej pory widziałem, to tylko ten futerał i żaden inny jak narazie :)
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline mareknot

• 515
« Odpowiedź #195 dnia: Kwiecień 21, 2010, 10:54:23 »
Tak. Ja stosowałem. Działa tylko jest jeden problem: przy jej podłączeniu dialer jest zawsze w poziomie. I nie da się tego wyłączyć. Dlatego też ją wyrzuciłem i kupiłem normalną ładowarkę. Zresztą P513 motoroli kosztuje 10zł więcej więc nie warto.
Witam!
Jeszcze jodno pytanko, czy badałeś co jest przyczyną: adapter (kabelek Motki) czy też ładowarka z Blackstona?
Pozdrawiam Marek

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #196 dnia: Kwiecień 21, 2010, 11:01:45 »
Przejściówka Motoroli.

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #198 dnia: Kwiecień 21, 2010, 11:52:03 »
Tylko po co: tak jak napisałem Motorola P513 kosztuje 24zł. Działa, bardzo szybko ładuje, do tego jest ładnym kawałkiem designu.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #199 dnia: Kwiecień 21, 2010, 12:24:28 »
Tylko po co: tak jak napisałem Motorola P513 kosztuje 24zł. Działa, bardzo szybko ładuje, do tego jest ładnym kawałkiem designu.

również polecam, sam korzystam
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline mareknot

• 515
« Odpowiedź #200 dnia: Kwiecień 21, 2010, 12:44:50 »
 :wink: ale różnią się znaczkami  :grin:
Pozdrawiam Marek

« Odpowiedź #201 dnia: Kwiecień 25, 2010, 20:35:35 »
Zrobiłem taki mały mod bo mi Hołka słabo było słychać.

Narzędzia: wiertarka i wiertło. Z braku wiertła do ABSu użyłem wiertło do drewna ;-)
Czas pracy 2 minuty.
Efekt - dziurka. Hołek lepej słyszalny  :P

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #202 dnia: Kwiecień 26, 2010, 11:24:36 »
Testowal ktos z Was zewnetrzne zrodla zasilania?, w polaczeniu z Leo takie jak: Xpal, portable power lub cos podobnego. przymierzam sie do zakupu i chetnie poczytam opinii kogos kto testowal to z Leo-nem.

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #203 dnia: Kwiecień 27, 2010, 12:41:33 »
jesli ktos sie zastanawia nad oryginalnym case-mate http://www.case-mate.com/HTC-HD2-Cases/Case-Mate-HTC-HD2-Barely-There-Cases.asp to stanowczo odradzam kupiłem na allegro i po jednym dniu sprzedałem to jest jakieś nie porozumienie zeby ochrona telefonu niszczyła go , faktycznie jakość wykonania jest bardzo dobra bez porównania do badziewia na allegro za 30-40 zl i faktycznie prawie nie pogrubia telefonu ale co z tego skoro jak juz założysz case mate to musisz sie męczyć przez pare minut zeby to zdjac i nie porysować telefonu co jest moim zdaniem nie wykonalne ,case mate bardzo silnie przylega to leosia i zdejmowanie tego jest prawdziwa udręka na xda jest pare ladnych zdjec od użytkowników case mate ktore pieknie pokazują jak telefon wygląda po paru zdjęciach. Stanowczo odradzam   

*

Offline tomekb19

• 13
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #204 dnia: Kwiecień 27, 2010, 14:41:02 »
jesli ktos sie zastanawia nad oryginalnym case-mate http://www.case-mate.com/HTC-HD2-Cases/Case-Mate-HTC-HD2-Barely-There-Cases.asp to stanowczo odradzam kupiłem na allegro i po jednym dniu sprzedałem to jest jakieś nie porozumienie zeby ochrona telefonu niszczyła go , faktycznie jakość wykonania jest bardzo dobra bez porównania do badziewia na allegro za 30-40 zl i faktycznie prawie nie pogrubia telefonu ale co z tego skoro jak juz założysz case mate to musisz sie męczyć przez pare minut zeby to zdjac i nie porysować telefonu co jest moim zdaniem nie wykonalne ,case mate bardzo silnie przylega to leosia i zdejmowanie tego jest prawdziwa udręka na xda jest pare ladnych zdjec od użytkowników case mate ktore pieknie pokazują jak telefon wygląda po paru zdjęciach. Stanowczo odradzam

Prosiłeś o opinie o tym casie, napisałem że nie polecam kiedy będzie trzeba często ściągać bo niszczy telefon + do tego jest na necie tona innych opinii i zdjęć zniszczonych hd2 przez ten case. Po tej masie informacji kupiłeś case i masz pretensje bo ... wait for it ... case niszczy telefon. Absolutnie nie jestem w stanie ogarnąć Twojego toku rozumowania.
Tak czy siak, mam ten case od miesiąca i sprawuje się świetnie :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #205 dnia: Kwiecień 27, 2010, 15:39:51 »
jesli ktos sie zastanawia nad oryginalnym case-mate http://www.case-mate.com/HTC-HD2-Cases/Case-Mate-HTC-HD2-Barely-There-Cases.asp to stanowczo odradzam kupiłem na allegro i po jednym dniu sprzedałem to jest jakieś nie porozumienie zeby ochrona telefonu niszczyła go
Tak to jest, jak się nie czyta całych wątków, a ja specjalnie hostuje fotki tak, żeby zostały dla potomnych: TU moja przestroga ze skutkiem.

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
« Odpowiedź #206 dnia: Kwiecień 27, 2010, 15:47:27 »
człowieku o co ci chodzi ,wyraziłeś wcześniej  swoja opinie na temat case mate za co jestem ci wdzięczny , ale po kupnie owego casa i przekonaniu sie na własnej skórze mam inne spostrzeżenia wiec pisze bo może ktoś kto jest tym zainteresowany ciągle  sie waha i moja opinia może byc  pomocna i wcale nie trzeba często ściągać tego casa żeby porysować leosia  , w koncu po to chyba jest ten temat. Kupilem , przetestowałem i wydalem swoja opinie.

ma ktos jakis ciekawy sposób zakladania foli na wyswietlacz zeby nie bylo zadnych babli oraz zanieczyszczen pod folia ,bo szlak mnie trafia kupilem oryginalana foli od htc i obie zmarnowałem ekran wyczyscilem bardzo dokladnie ale i tak cos sie w trakcie nakładania pod folie dostało moze jest jakis prosty i fajny sposob zeby to zrobic (jakis plyn ktory sie wczesniej naklada jak na invisible shild czy cos takiego ) sam juz nie wiem . pomocy

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 17:46:12 wysłana przez andrzejs82 »

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
Odp: Doposażenie LEO w brakujące akceoria
« Odpowiedź #207 dnia: Kwiecień 28, 2010, 17:56:25 »
ad 1. Kabura - Krusell z serii Hector (large). Pasuje jak ulał. Leoś jest cały opatulony, czyli bezpieczny.

Właśnie. Czy ktoś używa tej kabury? OK jest? Nie za ciasna?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 18:00:27 wysłana przez Ibanezq »
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline handman

• 33
  • Sprzęt: Nokia 1011:) HD2
pilot+wyjście jack - zestaw słuchawkowy
« Odpowiedź #208 dnia: Kwiecień 29, 2010, 00:06:51 »
witam,

czy ktoś  spotkał się może z zestawem słuchawkowym (adapterem) ze zintegrowanym pilotem ( może być nawet taki prosty jak oryginał), ale z wyjściem mini jack ??? Oryginalne słuchawki mi nie odpowiadają, za to w innych brakuje mi pilota....szczególnie, gdy jadę w ścisku autobusem czy też metrem ;/

Będę wdzięczny za pomoc

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #209 dnia: Kwiecień 29, 2010, 12:03:33 »
Odetnij oryginalne słuchawki za pilotem/mikrofonem i dolutuj gniazdo mini jack na kabel. Koszt bodajże 5 zł.