No więc dokonałem poprawki zasilania w aucie i jest OK
Wyjaśnienie:
moje auto ma dodatkowe gniazdo zapalniczki w bagażniku do zasilenia lodówki albo jakichś zabawek dzieciaków, sporo aut to ma. Moje było niewykorzystywane oraz wkurzały mnie kabelki w kokpicie.
Na wiosnę zeszłego roku kupiłem jakiś tani 10-metrowy przedłużacz USB, wsadziłem zasilacz USB w to gniazdo i przeciągnąłem kabel pod wykładzinami w aucie aż do przedniej szyby - w efekcie miałem tylko jakies 10 cm kabelka wystającego z plastików, brak szpejów koło dźwigni biegow i dosyć estetyczny wygląd. Niestety, wcześniej Kaiser zdradzał wyraźne objawy niedoładowania, a Leo wprost zgłaszał okienko dialogowe o niedostatecznym zasilaniu.
W końcu się wkurzyłem i zamówiłem grubszy przedłużacz, z tych przezroczystych z oplotem. Właśnie go wymieniłem i już jest wszystko ok, Leo ładuje się bardzo ładnie i wszystko wciąż jest niewidoczne.
Teraz będzie pewnie czas na kolejne ulepszenia, już byłem bliski zakupu tego:
http://www.gns-gmbh.com/index.php?id=158&L=1 ale niestety, potrzebowałbym TMC Pro, który nie jest obsługiwany przez tą zabawkę, więc pozostanie pozostać przy TomTomie i wykupić TT Traffic (co już dawno bym zrobił, gdyby nie problem cenowy z transmisją danych zagranicą)