Doposażenie LEO w brakujące akcesoria

• 458 Odpowiedzi
  • 70241 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Doposażenie LEO w brakujące akceoria
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 07, 2009, 16:52:52 »
Może nawet nie wystraszył, tylko bezprawnie skopiował ! ;)
Ciekawe czy głowica pasuje do ramion z HR...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 07, 2009, 17:14:21 »
Na 99% to będzie HR..

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 07, 2009, 19:14:44 »
Może nawet nie wystraszył, tylko bezprawnie skopiował ! ;)

Ciekawe czy zrobione tą samą metodą....  :E :D :mrgreen:
v. 4.1.2

*

Offline niedzwiedz

• *
  • 51
  • Sprzęt: HTC HD2 (LEO), Asus Prime
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 07, 2009, 23:53:37 »
ad 1. Kabura - Krusell z serii Hector (large). Pasuje jak ulał. Leoś jest cały opatulony, czyli bezpieczny.
http://www.krusell.pl/product_info.php/cPath/15_54/products_id/334
ad 3. http://www.allegro.pl/item821511960_3m_folia_ochronna_vikuiti_glossy_do_htc_hd2_hd_2.html
ad 4. Karta pamięci SanDisk - Mobile Ultra 16 GB

ad.1 kaburę kupiłem - strasznie "ciasna", mam nadzieję, że się troche wyrobi, bo tak to dość utrudnione użytkowanie.
ad.3 tez kupiłem, ale sie zastanawiam po prezentacji, że ekran niezniszczalny, zastanaiwam się czy w ogóle potrzebna. nałożyłem ale na brzegach wyraźnie nie za dobrze przywiera i fatalnie to wygląda. Czy mozna ją usunć i jakoś przemyś i ponownie naożyć. Kiedys miałem w poprzednim smartphonie BRANDO, którą można było przemyć woda i nałożyć ponownie. Czy ktos ma doświadczenia z tą folią 3M?

------------
pozdrawiam
niedzwiedz

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 08, 2009, 00:45:22 »
Ale też jeżdżę z nawigacją więc jednak lepszy aktywny (lub pasywny+ładowarka.

To jest też pośredni - tzn pasywny plus ładowarka... ale imho już jest za drogi, za 10 czy 12 euro róznicy można mieć z 4 ładowarki microUSB do Nokii.
Zwłaszcza że ja mam to zrobione inaczej - mam drugie gniazdko ładowarki w bagażniku, tam wciśnięty zasilacz USB i podciągnięty przedłużacz USB do przodu, obok okna. Tam mogę włożyć kabelek USB i zasilać to z niego, wystaje tylko końcówka i 10 cm kabla. Nie mam kabla na wierzchu przez pół kokpitu i mam wciąż wolne gniazdko zapalniczki na cokolwiek innego.

No niepowiem, ciekawe. To jest uchwyt stojący czy w tej stopce jest przyssawka?

A w polsce to dostane, chodzi mi o taki właśnie uchwyt samochodowy (prezent dla brata) bo ładowarka samochodowa jest taka sama jak do diamonda czyli c100, nie ma problemu z dostępnością.

Tego nikt nie wie, bo nikt tego nie widział. Na fotkach HTC to zawsze stoi na stole.

EDIT:
No proszę.. ktoś się wystraszył mojego rozwiązania ;-) i natychmiast pokazały się uchwyty dedykowane już do HD2 i to z ładowarką w komplecie:

http://cgi.ebay.co.uk/HTC-TOUCH-HD2-DEDICATED-SUCTION-CAR-HOLDER-CHARGER-KIT_W0QQitemZ350288425116QQcmdZViewItemQQptZUK_Mobiles_Accessories_RL?hash=item518ed1309c

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 08, 2009, 00:58:52 »
Rafi1980- a może byś tak chociaż ze dwa słowa od siebie ? Nie wstydź sie.. :D

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 08, 2009, 01:04:28 »
Dziwne bardzo :mysli:
Więc jeszcze raz, chce bratu sprawić prezent i z ładowrką samochodową nie ma problemu bo pasuje C100 jak do mojego MDA CIV, a co do uchwytu to czy jest właśnie taki jak cytowałem wcześniej na rynku PL (nie wiem czemu to co pisałem znikło :E)

*

Offline KorreS

• **
  • 189
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 08, 2009, 09:39:57 »

Źle pociąłeś wypowiedzi i nie pozamykałeś tagów cytatu...
v. 4.1.2

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:29:58 »
Więc jeszcze raz, chce bratu sprawić prezent i z ładowrką samochodową nie ma problemu bo pasuje C100 jak do mojego MDA CIV, a co do uchwytu to czy jest właśnie taki jak cytowałem wcześniej na rynku PL (nie wiem czemu to co pisałem znikło :E)

Nie, nie pasuje - do MDA CIV jest mini-USB, do Leo jest micro-USB.
Szukaj ładowarek do nowych Nokii.

Co do uchwytów - tak jak pisano, abo trzeba lekko odgiąć brzegi z uchwytu dla iPoo, albo poszukać uchwytu do Motoroli Q8.

Dziś miałem okazję pojeździć z uchwytem mojej roboty i sprawuje się idealnie. Kończy się dokładnie przed klawiszem głosnosci, więc daje maksymalnie dobre trzymanie. Jedyne czego muszę sie nauczyć, to wyciaganie chwytając z brzegu a nie w środku, bo własnie w klawisz głosności trafiam.
Wreszcie mogę sie nacieszyć z TomToma na tym ekranie, mniam.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 17:51:21 wysłana przez WaldekGo »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 08, 2009, 22:33:11 »
HD2 wchdzi rowniez do tego rozsuwanego oryginalnego uchwytu od htc... kupowalem do topaza, jest na styk ..troszke trzeba gumke z jednej strony palcem przycisnac podczas wkladania.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 08, 2009, 23:07:07 »

Nie, nie pasuje - do MDA CIV jest mini-USB, do Leo jest micro-USB.
Szukaj ładowarek do nowych Nokii.

Co do uchwytów - tak jak pisano, abo trzeba lekko odgiąć brzegi z uchwytu dla iPoo, albo poszukać uchwytu do Motoroli Q8.

Dziś miałem okazję pojeździć z uchwytem mojej roboty i sprawuje się idealnie. Kończy się dokładnie przed klawiszem głosnosci, więc daje maksymalnie dobre trzymanie. Jedyne czego muszę sie nauczyć, to wyciaganie chwytając z brzegu a nie w środku, bo własnie w klawisz głosności trafiam.
Wreszcie mogę sie nacieszyć z TomToma na tym ekranie, mniam.

Dzięki za info. przegapiłem to :S a jakie ładowarki Wy kupiliście, chce sprawdzoną więc pytam Was czyli tych któzy dokonali już zakupu.
Napisane: Grudzień 08, 2009, 23:05:42
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 23:09:27 wysłana przez Rafi1980 »

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 08, 2009, 23:30:43 »
Ja mam ładowarkę USB i przedłużacz podciągnięty, więc nie musiałem nic kupować - wystarczył kabelek USB z pudełka.

Programy wgrywam po kabelku od Nokii E71

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 15, 2009, 01:53:20 »
Czy ktoś namierzył przejściówkę do HD2 umożliwiającą podłączenie dowolnych słuchawek (lepszych jakościowo od fabrycznych HTC) ze sterowaniem głośnością i wyborem utworów?

W ostateczności do oryginalnego zestawu można dolutować gniazdo słuchawkowe po obcięciu końcówek ze słuchawkami.

Przydałoby się przylepić ten wątek.

*

Offline KorreS

• **
  • 189
« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 15, 2009, 11:41:55 »
v. 4.1.2

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 15, 2009, 15:27:55 »
To jest uchwyt od Motoroli, minimalnie luźnawy, ale działa

*

Offline xaban

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
Stacja dokująca?
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 17, 2009, 21:03:52 »
Czy ktoś z Was gdzieś widział coś takiego jak stacja dokująca do HD2?

Miałem do Kaisera, Raphaela, teraz chętnie kupiłbym też Leo ze stacją.

P.S. Tak, przejrzałem inne wątki. Ale moje pytanie dotyczy urządzenia od HTC.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 21:05:32 wysłana przez xaban »
Konrad

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 17, 2009, 23:27:26 »
Na eBayu od metra...

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 18, 2009, 00:13:22 »
Spieszę donieść że słuchaweczki SoundMagic PL50 pięknie zgrywają się z Leo :ok:

*

Offline KorreS

• **
  • 189
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 18, 2009, 10:02:38 »
a czemu miałyby się NIE zgrywać?  :O Przecież to przewodówki...
v. 4.1.2

« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 18, 2009, 10:26:55 »
Czy ktoś może już posiadł ten uchwyt i jest w stanie podzielić się obiektywnymi wrażeniami: http://cgi.ebay.co.uk/HTC-TOUCH-HD2-DEDICATED-SUCTION-CAR-HOLDER-CHARGER-KIT_W0QQitemZ350288425116QQcmdZViewItemQQptZUK_Mobiles_Accessories_RL?hash=item518ed1309c

...generalnie penetrując ebay wpadłem jeszcze na coś takiego:
http://cgi.ebay.de/Auto-Halter-Halterung-fuer-HTC-Touch-HD2-HD-2_W0QQitemZ150398266877QQcmdZViewItemQQptZHandy_Zubeh%C3%B6r?hash=item23046f6dfd
 gdybyś ktoś w dalszym ciągu poszukiwał lub też wstrzymywał się z decyzją kupna uchwytu;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 10:30:54 wysłana przez lucasek »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 21, 2009, 01:12:36 »
Wysypało trochę uchwytów na eBayu...
1, 2, 3, 4...

Ten pierwszy wygląda mi nawet solidnie, tylko mi się nie chce czekać na paczkę z Hong Kongu przez 2 miesiące...

*

Offline sensimilla

• 3
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 23, 2009, 01:15:51 »
http://allegro.pl/item862478041_dedykowany_uchwyt_antishock_hr_htc_hd2_leo_t8585.html posiada ktoś ? jak to się sprawuje nie kiwa się podczas jazdy ?

*

Offline KorreS

• **
  • 189
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 23, 2009, 03:19:01 »
http://allegro.pl/item862478041_dedykowany_uchwyt_antishock_hr_htc_hd2_leo_t8585.html posiada ktoś ? jak to się sprawuje nie kiwa się podczas jazdy ?

co prawda nie do tego htc ale posiadam dokładnie to samo ramię do innego, równie ciężkiego PDA (iPAQ HW6915) i od 3ech lat działa super. Bez zastrzeżeń. A jeżdżę z tym uprawiając offroad ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2009, 09:11:43 wysłana przez KorreS »
v. 4.1.2

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 02, 2010, 14:55:22 »
No więc dokonałem poprawki zasilania w aucie i jest OK
Wyjaśnienie:
moje auto ma dodatkowe gniazdo zapalniczki w bagażniku do zasilenia lodówki albo jakichś zabawek dzieciaków, sporo aut to ma. Moje było niewykorzystywane oraz wkurzały mnie kabelki w kokpicie.
Na wiosnę zeszłego roku kupiłem jakiś tani 10-metrowy przedłużacz USB, wsadziłem zasilacz USB w to gniazdo i przeciągnąłem kabel pod wykładzinami w aucie aż do przedniej  szyby - w efekcie miałem tylko jakies 10 cm kabelka wystającego z plastików, brak szpejów koło dźwigni biegow i dosyć estetyczny wygląd. Niestety, wcześniej Kaiser zdradzał wyraźne objawy niedoładowania, a Leo wprost zgłaszał okienko dialogowe o niedostatecznym zasilaniu.
W końcu się wkurzyłem i zamówiłem grubszy przedłużacz, z tych przezroczystych z oplotem. Właśnie go wymieniłem i już jest wszystko ok, Leo ładuje się bardzo ładnie i wszystko wciąż jest niewidoczne.

Teraz będzie pewnie czas na kolejne ulepszenia, już byłem bliski zakupu tego: http://www.gns-gmbh.com/index.php?id=158&L=1 ale niestety, potrzebowałbym TMC Pro, który nie jest obsługiwany przez tą zabawkę, więc pozostanie pozostać przy TomTomie i wykupić TT Traffic (co już dawno bym zrobił, gdyby nie problem cenowy z transmisją danych zagranicą)

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 02, 2010, 18:27:15 »

Uchwyt z takim ramieniem posiadam od NOKII. Sam uchwyt jest rozszerzany więc używałem go do Touch HD. Okolica w której mieszkam nie słynie z dobrych dróg co odbiło się na ramieniu. Zrobiły się luzy i dokręcanie bocznych śrub już nic nie daje. Jedyny plus to taki że dopóki nie miał luzów to na nierównościach nie wpadał w rezonans jak te uchwyty z wysięgnikiem drucianym.
Ogólnie nie polecam.

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 05, 2010, 20:26:28 »
Po co folia ochronna? Zobaczcie HTC vs Leatherman :grin:

Ekran HTC HD2 vs Leatherman Supertool 200
A tam... U mnie jakimś cudem pojawiła się 4mm-owa ryska...

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 05, 2010, 23:26:35 »
Po co folia ochronna? Zobaczcie HTC vs Leatherman :grin:

Ekran HTC HD2 vs Leatherman Supertool 200
A tam... U mnie jakimś cudem pojawiła się 4mm-owa ryska...
No i życie pokazuje co innego :mysli:
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 07, 2010, 19:49:10 »

Mam takowy uchwyt. Dla mnie jest idealny.

Wcześniej miałem głowicę do HTC Touch HD, została mi na sprzedaż. Dokupiłem do ramienia głowicę do HTC HD2 za niebagatelne 60 zł również u HQGSM i jestem mega zadowolony. Polecam tego Allegrowicza.

Jednocześnie nie polecam ładowarki samochodowej DELUXE u HQGSM za 40 zł, bo jest totalnym nieporozumieniem.

Ma za krótki kabel, wyskakuje z portu USB jak z procy. Drugą wadę zauważa się gdy mocniej naciągnie się sprężynkę, by jej nie wyrywało z telefonu. Wówczas problemem jest sama wtyczka USB,, bo jest jakaś licha i bardzo niestabilnie trzyma się w porcie, co powoduje rozłączanie ładowania podczas jazdy.

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 07, 2010, 20:16:58 »
Witam,

Ja nie podzielam tej opinii (niestety). Też kupiłem ten uchwyt.
Wcześniej używałem podobnego uchwytu do Xperii i jego jakość, chociaż cena była poniżej 30zł, była o niebo lepsza.
O tym od HQGSM można powiedzieć wszystko tylko nie to, że jest HQ. Dla mnie jakość jest tak podła, że aż wstyd włożyć do niego HD2. Nie polecam zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę 50zł - kosmos. Ten uchwyt nie powinien kosztować więcej niż 20zł - zresztą tyle kosztuje  :grin:

http://www.netimes.com/shop/car-mount-holders-for-htc-hd2-t8585-htc-leo-p-2463.html?cPath=80_731

Wtopiłem i już  :(

Edit:
Piszę tu o samym uchwycie (głowicy)

Mam takowy uchwyt. Dla mnie jest idealny.

Wcześniej miałem głowicę do HTC Touch HD, została mi na sprzedaż. Dokupiłem do ramienia głowicę do HTC HD2 za niebagatelne 60 zł również u HQGSM i jestem mega zadowolony. Polecam tego Allegrowicza.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 20:22:33 wysłana przez Bigu1975 »

*

Offline mwilq

• 29
« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 08, 2010, 07:24:24 »
...to ja jeszcze podpytam, czy ten uchwyt (jak niektórzy piszą - wątpliwej jakości), pozostawia na ekranie jakieś trwałe ślady. Zastanawiałem się nad nim i jeszcze nad jednym z ebay

http://cgi.ebay.pl/SUCTION-CAR-HOLDER-CHARGER-KIT-For-HTC-TOUCH-HD2-HD-2_W0QQitemZ120508861403QQcmdZViewItemQQptZUK_Mobiles_Accessories_RL?hash=item1c0ee34bdb

Nasze ceny na allegro są dramatyczne w porównaniu z aukcjami wystawionymi w innych krajach.