czyszczenie telefonu

• 20 Odpowiedzi
  • 5877 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Napleta

• 11
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC 8S
czyszczenie telefonu
« dnia: Wrzesień 03, 2012, 10:29:57 »
witam kolego forumowiczow  :ok:
z gory przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z HTC. Mam pytanie czy jak wyczyszcze telefon do zera programem task29 i bede probowal wgrac oryginalny soft 3.14 WWE ze strony sunny.soft to bede musial dograc do tego dodatkowo Radio i  nakladke HTC Sense czy to juz jest w oryginalnym softcie?

pozdrawiam

Odp: czyszczenie telefonu
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 03, 2012, 11:00:49 »
Wg mnie, to jedyna co będziesz miał do wgrania to język polski, reszta jest.

*

Offline delibear

• 269
  • Sprzęt: IPAQ614c → HTC HD2 → HOX
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 03, 2012, 12:38:12 »
Jest tak jak napisał kolega Bazylides.
Jak zassiesz rom ze strony HTC, to nie będziesz musiał wgrywać języka.
http://www.htc.com/europe/help/htc-hd2/#download

*

Offline Sempron

• **
  • 137
  • Windows Mobile 6.5
  • Sprzęt: Asus P320, Samsung Omnia, HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 03, 2012, 16:50:18 »
Kolega jest w błędzie. Spolszczenie romu trzeba dograć. Na forum jest wszystko opisane
http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/oficjalny-rom-wwe-3-14-z-polska-nakladka-jezykowa/

*

Offline abderyta

• 303
  • Sprzęt: takie tam
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 03, 2012, 17:48:03 »
Lepiej jakiś sensowny wypiek wgrać niż stockowy rom.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 03, 2012, 18:08:24 »
witam kolego forumowiczow  :ok:
z gory przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z HTC. Mam pytanie czy jak wyczyszcze telefon do zera programem task29 i bede probowal wgrac oryginalny soft 3.14 WWE ze strony sunny.soft to bede musial dograc do tego dodatkowo Radio i  nakladke HTC Sense czy to juz jest w oryginalnym softcie?

pozdrawiam
Pierwsze pytanie, czy Task jest niezbędnie potrzebny? Można mieć więcej kłopotów z nim ( czasem ) niż korzyści.
Druga sprawa to Sense.
Nie można dograć samego Sense. Ten interface jest zintegrowany z romem.
Trzecia sprawa, to zasadność wgrywania stokowego romu. Zwykle jest on wgrywany przed oddaniem do serwisu.
W innych wypadkach raczej używane są wypieki, które raczej przewyższają stokowe romy.
Zobacz rom Amigantomek v7 ( http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/(htc-leo)-amigantomek-sense-2-5-wm-6-5-build-28244-180622/ )
Oczywiście są nowsze romy ( najnowszy http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=612580 ). Ale do niego trzeba dodać polskiego caba.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Napleta

• 11
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2012, 19:15:52 »
Panowie język polski jest mi nie potrzebny, gdyż na codzień korzystam z angielskiego. Natomiast chciałbym sczyścić telefon do zera bo trochę poinstalowałem i odinstalowałem programów, gier etc. i pokazuje mi wolnego Device - Free storage 33.26 MB. Czy hard reset wyczyści wszystko do zera w telefonie ? czy dużo lepszy będzie task26.

Co do romu to bardzo mi leży stockowy 3.14 WWE.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 05, 2012, 19:50:07 »
Panowie język polski jest mi nie potrzebny, gdyż na codzień korzystam z angielskiego. Natomiast chciałbym sczyścić telefon do zera bo trochę poinstalowałem i odinstalowałem programów, gier etc. i pokazuje mi wolnego Device - Free storage 33.26 MB. Czy hard reset wyczyści wszystko do zera w telefonie ? czy dużo lepszy będzie task26.

Co do romu to bardzo mi leży stockowy 3.14 WWE.
Zrób HR. Jak to nie da zadowalających efektów, to dopiero wtedy task29.

*

Offline Napleta

• 11
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 09, 2012, 23:23:12 »
Dziękować za odpowiedz Panowie :)
pozdrawiam

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 10, 2012, 10:54:09 »
Moj Leos nie mogl polaczyc sie z internetem, widzial router i sygnal byl bardzo dobry, ale internetu nie bylo, zrobilam wszystko co bylo mozliwe (zdaniem baby)i nic, rozzloscilam sie i zrobilam ustawienia fabryczne, pieknie mi wszystko wykasowalo, (nawet sie ciesze, gdyz smieci po trzech latach uzywania bylo w nim ho,ho, ho a moze i wiecej, natepnie wgral sie jezyk polski i wszystko jest OK, ale sracilo mi sie to przesuwanie polcem po ekranie by go zalaczyc (nie wiem jak sie to nazywa)  i nie wiem gdzie to szukac, oraz pokazalo sie logo "Plus Razem Lepiej" i nie wiem jak go usunac, wczesniej go nie bylo. Musze dodac, ze jest w nim rom 1,48 i innego nie chce, gdyz ten przynajmniej u mnie sprawuje sie bardzo dobrze.
Pozdrawiam.
M
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2012, 11:00:25 wysłana przez monika99 »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 10, 2012, 11:43:10 »
Moj Leos nie mogl polaczyc sie z internetem, widzial router i sygnal byl bardzo dobry, ale internetu nie bylo, zrobilam wszystko co bylo mozliwe (zdaniem baby)i nic, rozzloscilam sie i zrobilam ustawienia fabryczne, pieknie mi wszystko wykasowalo, (nawet sie ciesze, gdyz smieci po trzech latach uzywania bylo w nim ho,ho, ho a moze i wiecej, natepnie wgral sie jezyk polski i wszystko jest OK, ale sracilo mi sie to przesuwanie polcem po ekranie by go zalaczyc (nie wiem jak sie to nazywa)  i nie wiem gdzie to szukac, oraz pokazalo sie logo "Plus Razem Lepiej" i nie wiem jak go usunac, wczesniej go nie bylo. Musze dodac, ze jest w nim rom 1,48 i innego nie chce, gdyz ten przynajmniej u mnie sprawuje sie bardzo dobrze.
Pozdrawiam.
M
Możliwe, że dopadła Cię dość powszechna przypadłość dotycząca mocowania tasiemki pod klawiszem czerwonej słuchawki.
Postaraj się wybudzać Leona innym klawiszem niż czerwona słuchawka. Może pomoże.

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 10, 2012, 12:57:50 »
Pozdrawiam.
M
Możliwe, że dopadła Cię dość powszechna przypadłość dotycząca mocowania tasiemki pod klawiszem czerwonej słuchawki.
Postaraj się wybudzać Leona innym klawiszem niż czerwona słuchawka. Może pomoże.
Wybudzanie innym klawiszem niczego nie zmienia. Czy zmiana romu usunie logo plusa ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2012, 14:55:38 wysłana przez monika99 »

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 10, 2012, 21:35:02 »
Wgranie romu niebrendowanego usunie logo operatora. Możesz wyjaśnić co masz zamiast tego slajdera od odblokowania jeśli go straciłaś? pzdr

« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 11, 2012, 12:26:43 »
Wgranie romu niebrendowanego usunie logo operatora. Możesz wyjaśnić co masz zamiast tego slajdera od odblokowania jeśli go straciłaś? pzdr
Nic nie mam, naciskam na czerona sluchawke lub na domek i telefon gotowy do dzwonienia a takze nie dziala Menu pod szybkimi linkami.

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 12, 2012, 20:25:46 »
To się nie spotkałem przyznam się szczerze. Może wgraj romik ponownie i pomoże. U mnie gościł 3.14 a potem już tylko artemis z xda. Pzdr

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 13, 2012, 09:51:48 »
Wczesniej nie mialam Logo od Plusa, zrobilam tylko ustawienia fabrycznne i logo sie pokazalo, wiec przypuszczam, ze w jakis sposob mozna to Logo usunac.

*

Offline piter-polak

• 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 18, 2012, 21:32:45 »
Pewnie, że możesz. Odinstaluj w Start/ustawienia/więcej/system/usuń programy/ Default Company Name Plus_Poland. I tyle.

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 19, 2012, 11:30:57 »
Dzieki Kolego, juz to zrobilam.

*

Offline Napleta

• 11
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 24, 2013, 10:24:44 »
Panowie mam jeszcze pytanie czy po wyczyszczeniu telefonu programem task29 usuwane jest również radio ? :mrgreen:

pozdrawiam  :wink:

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 24, 2013, 13:56:08 »
Nie.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

*

Offline jacekw7

• 6
  • User Observer
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 10, 2013, 04:52:06 »
...sracilo mi sie to przesuwanie polcem po ekranie by go zalaczyc (nie wiem jak sie to nazywa)  i nie wiem gdzie to szukac ...
Szukaj pliku WM65_Lockscreen a zresztą tu go znajdziesz link :  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=618989
EDIT :
Cóż trochę późna pora i wykopalisko mi się trafiło ale może komuś się przyda  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2013, 04:54:25 wysłana przez jacekw7 »