Czy LEO to niedoróbka?

• 98 Odpowiedzi
  • 18200 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
Odp: Czy LEO to niedoróbka?
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 26, 2010, 11:06:30 »
ja tylko powiem tyle, że dla malkontentów każda rzecz jest nie odpowiednia, i śmiem twierdzić, że nic nie jest w stanie ich usatysfakcjonować, dlatego powinni ukierunkować swoje zainteresowania w stronę prostszych produktów. Ja oczywiście zdaję sobie sprawę z niedoskonałości LEO i nie zamierzam tego robić co mswalcza w punkcie 2 swojej wypowiedzi. Wydaję mi się, że sprzęt o takich możliwościach konfiguracji nie może być  w 100% pozbawiony błędów, toteż każdy kolejny, który weźmiecie w swoje ręce będzie zły, niedopracowany itp.

a teraz do rzeczy:
wcześniej miałem n95 8gb i iphona (pierwszej generacji), i po przesiadce na leo, również czułem frustrację bo go zwyczajnie nie ogarniałem z powodu licznych fixów, łatek itp. Najprostsze funkcję trzeba było ratować jakimiś poprawkami itp, jednak z biegiem czasu odkryłem "moc" leo i w porównaniu z w/w modelami, które kiedyś również były topowe nie ma w zasadzie czego porównywać.

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
  • Sprzęt: MDA I+VARIO II=>(MDA II+VARIO IV+HD2)+ONE X
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 26, 2010, 13:12:44 »
Informuję, że jeśli jeszcze raz w tym wątku padną inwektywy i wyzywania się od niedorobionych, to wykonam typowe nadużycie władzy i zamknę ten wątek w cho***ę. Czy się to większości podoba czy nie. Forum ma służyć dyskusji, a nie obrzucaniu się błotem.
I koniec.
To zamknij pan w "cho***ę", bo temat widzę drażliwy.
Szkoda tylko, że reakcja dopiero po mojej ripoście :O
Jak wypowiedź się podobała, to mnie i innych obrażać można było(!), i nawet spokojnie godzić się z wypowiedzią, ale ja mam siedzieć cicho i nie reagować na wycieczki w moją stronę?
Ciekawy sposób prowadzenia dyskusji.
OK:
Leo jest urządzeniem dopracowanym, a wszyscy uważający inaczej zamknąć gęby, bo wątki pozamykam- gratuluję metody.
Nie dziwię się, że mało kto ma chęć wypowiadać się w temacie, jak będą po nim psy wieszane, że nie ma pojęcia jakie to dobrodziejstwo mu dano w ręce i docenić go nie potrafi.
Czy się komuś podoba, czy nie będę mówił, to co myślę i nie pozwolę się sprowadzać do poziomu malkontenta i prostaka tylko dlatego, że nazywam rzeczy po imieniu.
Tyle w temacie.
Jak chcecie to zamknijcie z dopiskiem-
Leo jest wspaniały i dopracowany w każdym calu, kto myśli inaczej niech zmieni forum.

Only HTC- forever!

« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 26, 2010, 14:00:46 »
Informuję, że jeśli jeszcze raz w tym wątku padną inwektywy i wyzywania się od niedorobionych, to wykonam typowe nadużycie władzy i zamknę ten wątek w cho***ę. Czy się to większości podoba czy nie. Forum ma służyć dyskusji, a nie obrzucaniu się błotem.
I koniec.

Za obraźliwe słowa są ostrzeżenia i bany (ewentualnie ), a nie zamykanie wątku, chyba że na tym forum panują inne zasady.

Co do samego Leo to ma on swoje wady i niektórych nie da się wyeliminować przy pomocy oprogramowania, nie zmienia to jednak faktu że jest to najlepszy telefon jaki do tej pory miałem.

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 26, 2010, 14:24:07 »
Niektórym wszystko działa pięknie a inni trafiają na pechową wersję i wyrywają sobie włosy :)

Moim największym błędem jest, że przy kupowaniu telefonu patrzyłem na wszystko tylko nie na system operacyjny. Jest to pierwszy mój telefon z WM i już raczej ostatni. Z tym doświadczeniem które teram mam brałbym jakiegoś androida w ciemno.

HTC HD2 LEO

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC ONE & SG-NOTE 3
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 26, 2010, 14:48:33 »
problem nie polega na tym ze leo ma wady, polega na tym ze przeciętny Kowalski jak wchodzi do salonu i ogląda telefony w gablocie, ... patrzy i widzi HTC leo ... myśli sobie o jaki fajny telefon, lol jaki duży wyświetlacz, .... czy panu Kowalskiemu choćby przez moment przechodzi przez myśl że budzik go nie obudzi, godzinę szlak trafi, że automapa będzie miała adhd na postojach, że telefon będzie mu się zawieszał w zależności od farta częściej lub rzadziej, że żeby się nie zawieszał to trzeba wywalić manile co skutkuje utratą gwarancji ... mógłbym tego jeszcze trochę wypisać, ale jedno jest pewne Pan Kowalski nie jest informowany przy zakupie o tych problemach ... Pan Kowalski kupując ten telefon myśli a wręcz jest pewny że kupuje profesjonalny sprzęt który dobrze robi to co przewidział producent

ktoś gdzieś porównywał ten telefon do ferrari ... hmm ... ferrari to najdroższa fura, a htc to najdroższy telefon,,, a jeśli nie najdroższy to należny do serii najdroższych telefonów ... ale ferrari to firma na poziomie w przeciwieństwie do htc, ferrari to nie są zwykli oszuści ... jak do ferrari przyjdzie zwykły Kowalski to na dzień dobry usłyszy o wszystkich wadach tego samochodu, sprzedawca wręcz będzie na siłę tłumaczył  Kowalskiemu że nie jest to samochód dla niego, ale co tam Kowalski jest uparty i on chce mieć sportową super furę, która jest cholernie nie wygodnym samochodem, więc kowalski musi przejść specjalny kurs prowadzenia tego samochodu, a jak go nie przejdzie to i tak go nie kupi ... tak więc nie porównujcie więcej htc do ferrari, bo to tak jakby porównywać najuczciwszego sprzedawce do buraka z bazaru:)

do Pana Vonskiego -- popieram przedmówce i polecam zacząć używać włąsciwe narzedzia jakie posiada władza na forum , istnieją ostrzeżenia bany i tak dalej tak jak wspomniał przedmówca... no chyba że faktycznie łatwiej jest udupić wszystkich tylko dlatego że jeden czy drugi pisać (oczywiście nie mam ty aktualnie nikogo na myśli)nie umie ... metoda na Palladyna Arturiusa:) ... zaraza we wsi ... spalić wiochę:) ... żeby się nie rozniosło:)
SG-NOTE3 rom: x-note v18
HTC ONE (m7_ul) rom: InsertCoin

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 26, 2010, 15:00:43 »
problem nie polega na tym ze leo ma wady, polega na tym ze przeciętny Kowalski jak wchodzi do salonu i ogląda telefony w gablocie, ... patrzy i widzi HTC leo ... myśli sobie o jaki fajny telefon, lol jaki duży wyświetlacz, .... czy panu Kowalskiemu choćby przez moment przechodzi przez myśl że budzik go nie obudzi, godzinę szlak trafi, że automapa będzie miała adhd na postojach, że telefon będzie mu się zawieszał w zależności od farta częściej lub rzadziej, że żeby się nie zawieszał to trzeba wywalić manile co skutkuje utratą gwarancji ... mógłbym tego jeszcze trochę wypisać, ale jedno jest pewne Pan Kowalski nie jest informowany przy zakupie o tych problemach ... Pan Kowalski kupując ten telefon myśli a wręcz jest pewny że kupuje profesjonalny sprzęt który dobrze robi to co przewidział producent

A mnie budzik rano ladnie budzi co wiecej nawet zdarzylo sie, ze byl wylaczony a i tak brzeczal :)
Godzina rowniez idealnie mi sie przestawila i nie mialem zadnych problemow.
AM owszem moze i miala male adhd, ale juz nie ma (fakt tu byla potrzebna ingerencja - fix).
Leos nie zawiesza mi sie i nigdy nie mialem takiej sytuacji, zeby nieoczekiwanie cos takiego zrobil.
Jeszcze jakies problemy ? :)

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 26, 2010, 15:14:58 »
"Leos nie zawiesza mi sie i nigdy nie mialem takiej sytuacji, zeby nieoczekiwanie cos takiego zrobil."

No i masz szczęście, bo Ci się taki model trafił. Mi np. wieszał się co chwilę, oddałem do serwisu i zobaczymy.
HTC HD2 LEO

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 26, 2010, 15:55:17 »
Jak wypowiedź się podobała, to mnie i innych obrażać można było(!), i nawet spokojnie godzić się z wypowiedzią, ale ja mam siedzieć cicho i nie reagować na wycieczki w moją stronę?
Jak byś nie wiedział Einsteinie, to przy każdym poście jest na dole napis "Zgłoś do moderatora". Jeśli ktoś Cię obraża to wystarczy raportować post i moderator zareaguje. Ja nie czytam każdego posta na tym forum (choć w tym dziale się staram), nie siedzę też 24h na forum czytając czyjeś wypociny, w szczególności biadolenia. Na 99% problemów są rozwiązanie, tylko trzeba ruszyć du** do wujka googla i poszukać rozwiązań. Ale zawsze znajdą się tacy, którzy wolą zrzędzić zamiast szukać konstruktywnych rozwiązań.

Leo nie jest idealny, ma sporo błędów, ale jest najlepszym na rynku sprzętem z WM. I tak już na 99% pozostanie, bo raczej nowych urządzeń z 6.5.x się nie doczekamy. A sprzętów idealnych nie ma. Pokażcie mi choć jeden telefon pozbawiony w 100% niedoróbek- NIE MA TAKOWEGO !

Marudźcie sobie dalej, a posty niezgodne z regulaminem proszę zgłaszać do moderacji. Ja tą piaskownicę opuszczam.

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 26, 2010, 16:08:15 »
Marudźcie sobie dalej, a posty niezgodne z regulaminem proszę zgłaszać do moderacji. Ja tą piaskownicę opuszczam.

a zostawisz wiaderko i foremki?:)

ps. i grabki też zostaw:)

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 26, 2010, 16:49:55 »
Na 99% problemów są rozwiązanie, tylko trzeba ruszyć du** do wujka googla i poszukać rozwiązań.

Jedno ale, dlaczego mam szukać po jakiś wujkach a nie skierować się do ojca produktu na stronę www.htc.com i tam mieć wsparcie ze strony producenta.

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 26, 2010, 17:24:55 »
Jak byś nie wiedział Einsteinie, to przy każdym poście jest na dole napis "Zgłoś do moderatora". Jeśli ktoś Cię obraża to wystarczy raportować post i moderator zareaguje. Ja nie czytam każdego posta na tym forum (choć w tym dziale się staram), nie siedzę też 24h na forum czytając czyjeś wypociny, w szczególności biadolenia. Na 99% problemów są rozwiązanie, tylko trzeba ruszyć du** do wujka googla i poszukać rozwiązań. Ale zawsze znajdą się tacy, którzy wolą zrzędzić zamiast szukać konstruktywnych rozwiązań.

Leo nie jest idealny, ma sporo błędów, ale jest najlepszym na rynku sprzętem z WM. I tak już na 99% pozostanie, bo raczej nowych urządzeń z 6.5.x się nie doczekamy. A sprzętów idealnych nie ma. Pokażcie mi choć jeden telefon pozbawiony w 100% niedoróbek- NIE MA TAKOWEGO !

Ja nie będę tęsknił, nawet jak weźmiesz ze sobą trochę piachu i przestaniesz sypać po oczach tym, co mają inne zdanie :P
Nie jesteś również moją matką, żebym cię prosił do załatwiania moich sporów Alfo i Omego.
Umiem się bronić sam, choć dziękuję wszystkim, którzy mają odwagę wypowiedzieć się pomimo braku akceptacji wszechmocnego i innych krzykaczy, zapatrzonych w Leo jak w perłę.
I nie ściemniaj vonski, że nie czytałeś obraźliwych wypowiedzi, bo odpisywałeś na jeden post poniżej... ale OK
"Jedno ale, dlaczego mam szukać po jakiś wujkach a nie skierować się do ojca produktu na stronę www.htc.com i tam mieć wsparcie ze strony producenta."
w 100% się zgadzam z billi!
DannyDog bardzo precyzyjnie opisuje w czym tkwi problem.
Przestańmy tłumaczyć producenta (czyt. HTC), to może wezmą się za dopracowanie niedoróbek ludzie za nie odpowiedzialni.
Wyobraźmy sobie, co by było gdyby akurat XDA i wierni fanatycy tej marki nie wspierali tak mocno Leo... Porażka!
Osobiście jak i zapewne wielu właścicieli tego modelu z większością problemów sobie poradziłem, ale kupiłem na wolnym rynku "LEO niedoróbkę" i zdania nie zmienię.
Only HTC- forever!

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 26, 2010, 17:35:08 »
@dannydog
nie ma wielkiego sensu obrastanie w posty wątku z powtarzającymi się po raz 10ty argumentami za i przeciw
jak w tym wartość dla kogoś kto czyta po raz 10ty to samo, i jeszcze widzi jak co niektórzy nie potrafią nerwów na wodzy utrzymać ?
przecież nawet wstyd czytać, ze tak się to toczy

w moim rozumieniu forum jest formą wymiany wiedzy i budowania społeczności użytkowników wokół jakiegoś zagadnienia
ten wątek wymienił wiedzę w ciągu pierwszych może 10-ciu postów, a potem już tylko potęguje agresję
wolałbym aby wypowiadający się tu z równie wielkim zacięciem poświęcili czas na jakieś faq albo pomoc innym

ja za to tu widzę parcie na utrzymanie wątku w takiej właśnie, podnoszącej ciśnienie formie dla samej radochy, że trwa nawalanka userów w sprawie nie mającej rozstrzygnięcia

co do polityki, :-)
fajny tekst i dziękuję za porównanie jak najbardziej na miejscu
niestety tam właśnie są tacy, którzy lubią utrzymywać zagrzaną atmosferę, bo z jakiegos powodu jest im do życia potrzebna

swoboda wypowiedzi jest hyde-parku, jest tu na forum taki wątek
wszystkie pozostałe powinny służyć konstruktywnym celom

btw,
też korzystam z tej swobody, zarówno czytania jak i pisania
ale rozumiem, że Ci to nie pasuje
trudno, mamy różne zdanie
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2010, 18:03:18 wysłana przez lemar123 »

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 26, 2010, 18:22:38 »
Widzisz lemar123 może nie dla każdego są interesujące opinie nt. Leo, ale mnie ciekawią, więc nie ciągnij już sprawy konfliktu, jaki się zrodził, bo świadczy on przede wszystkim o tym, że są różne opinie na ten temat.
Chętnie bym się dowiedział co myślą inni, bo faktycznie już dawno każdy wie co myślimy my...
Jak ktoś już napisał, nie podoba się wątek, to nie trzeba go czytać, a zwłaszcza pisać na jego łamach.
Nie jest to jednak powód by go np. zamykać lub "skakać" do innych mających krytyczny stosunek do dopracowania HD2.
Jest wiele tematów na forum, które kogoś nie interesują. Logika nakazuje ich po prostu nie czytać i tyle.
Patrząc na liczbę odsłon tego tematu są ludzie których jednak ta sprawa interesuje :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2010, 18:25:37 wysłana przez mswalcza »
Only HTC- forever!

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 26, 2010, 18:39:03 »
Widzisz lemar123 może nie dla każdego są interesujące opinie nt. Leo, ale mnie ciekawią, więc nie ciągnij już sprawy konfliktu, jaki się zrodził, bo świadczy on przede wszystkim o tym, że są różne opinie na ten temat.
Chętnie bym się dowiedział co myślą inni, bo faktycznie już dawno każdy wie co myślimy my...
Jak ktoś już napisał, nie podoba się wątek, to nie trzeba go czytać, a zwłaszcza pisać na jego łamach.
Nie jest to jednak powód by go np. zamykać lub "skakać" do innych mających krytyczny stosunek do dopracowania HD2.
Jest wiele tematów na forum, które kogoś nie interesują. Logika nakazuje ich po prostu nie czytać i tyle.
Patrząc na liczbę odsłon tego tematu są ludzie których jednak ta sprawa interesuje :ok:
właśnie dlatego, że są i będą różne opinie pytanie "czy to niedoróbka" nie ma poza nabijaniem odsłon większego sensu - to oczywiste, że wywoła konflikt
przecież to właśnie napisałem ze 2 tygodnie temu :-)

co do ilości odsłon, to jak się bije dwóch na ulicy, to gapiów jest jeszcze więcej, i też mają radochę ...

btw, jak dodasz ankietę, to dopiero uzyskasz wynik - np. że 70% uważa, że niedoróbka
z prostego powodu - nie istnieją ideały, i o niczym innym nie będzie to świadczyć, no może jeszcze poza udowodnieniem, że nikomu nie dogodzisz

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 26, 2010, 19:06:00 »
lemar123 nie zauważasz, że zaśmiecasz właśnie ten wątek?
A co do ankiety, to gdyby taka była dobrze skonstruowana, to miała by właśnie sens.
Jako przestroga/zachęta choćby dla noszących się z zamiarem kupna  oraz np. uporządkowania, co jest problemem do rozwiązania na przyszłość i producent przy odrobinie dobrej woli mógłby wyciągnąć sensowne wnioski.
Ale o jedno proszę nie czepiaj się już.
Ustosunkuj się do pytania i na tym poprzestań..
Więcej będzie pożytku dla wszystkich.
Only HTC- forever!

*

tomwil

« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 26, 2010, 19:22:57 »
@mswalcza gdyby ten wątek był w dziale ogólnym to bym się zgodził ale tu...  od 2004 roku używam PDA na WinMo. Jeszcze od zacnego HPka. Później sławny Wizard i HTC. Przez tych kilka lat miałem urządzeń kilkanaście jak nie kilkadziesiąt i każdy miał jakieś tam niedoróbki. Przez te kilka lat jedynie Topaz wyjęty z pudełka używam w takim stanie (choć nie powiem, ze nie flashowałem innych romów). Bez żadnych poprawek z wyłączeniem bateriożernych opcji. Jedynie Topaz, a tak w każdym trzeba było coś tam grzebać. Wg mnie sytuacja by była inna gdyby na Leo zainstalować (fabrycznie) Androida. Wówczas Leo był by idealny... no ale ... właśnie do tego zmierzam. WinMo to nie jest system dla normalnego Kowalskiego. Ktoś tam pisał o Ferrari. Jeździłem Porszakiem i zanim ruszyłem też musiałem się sporo napracować zanim ogarnąłem to autko (za dużo mocy  :mrgreen: ) a i tak wg mnie na nasze drogi to bezsensowny zakup. Znajomy co roku naprawia zawieszenie.... Czyli nie wszystko jest dla wszystkich. Ideałów nie ma... Pisanie wyłącznie o Leo w takich kategoriach to zbytnie zawężenie tematu. Takie jest moje zdanie.

ps: co mają powiedzieć posiadacze Omni II  i odklejającego się digitizera.... wymieniać można oj można

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 26, 2010, 20:09:12 »
Zgadzam sie z kolega Lemar123 odnosnie braku sensu zakladania tego watku bo co niby on ma dac? Nie przyniesie zadnych konstruktywnych rozwiazan bo tak samo jak sa zadowoleni uzytkownicy tak sa i rozczarowani, czy zawiedzeni.Nie ma w tym watku zadnych porad, czy rozwiazan,a tylko narzekanie.To tak jakbym zalozyl temat jaki to Leo jest cudowny.Poza tym watki o podobnej tematyce juz byly.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2010, 07:03:28 wysłana przez horde »

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 26, 2010, 22:52:48 »
@lemar123
"btw,
też korzystam z tej swobody, zarówno czytania jak i pisania
ale rozumiem, że Ci to nie pasuje
trudno, mamy różne zdanie"

oj ...
błąd ...
okazanie braku zrozumienia tego co napisałem:) ... no normalnie pomówienie:)

ja jestem za tym żeby każdy pisał co myśli - mam tylko nadzieje ze w ramach tematu który jest tu poruszany:)
ja generalnie absolutnie nic do Pana, Panie lemar123 nie mam, wręcz przeciwnie ... nie podoba mi się tylko tak ogromna chęć zamknięcia tego tematu:)

wychodzę z założenia że jeśli ktoś tak bardzo się upiera żeby jakiś temat obciąć, tzn że ten temat go irytuje, denerwuje, doprowadza do nerwicy:) ... i tu pojawiają się nasze prawa, prawa wszystkich, a naszym prawem jest brak obowiązku uczestniczenia w rzeczach które nas irytują ... ale jest to równoznaczne z tym że jeśli ma Pan ochotę się irytować biorąc udział w tej "niedorzecznej" dyskusji ... to jak najbardziej proszę bardzo, nie mam absolutnie nic przeciwko, chętnie przeczytam opinie każdej osoby:)

Pozdrawiam

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 27, 2010, 09:58:08 »
@dannydog
taaa, odpowiedź jak dyskusja dla samej dyskusji, dla czystej polemiki
ale rozumiem, że wygodniej odnosić się do wolności słowa zamiast celu istnienia tego wątku

tylko dlaczego w ogóle nie odnosisz się do jakichś pozytywnych rzeczy, które z tej dysputy powinny wynikać ?
może dlatego, że trudno je znaleźć ?
bo informacji o tym jakie są wady leo jest w innych wątkach sporo - tyle, że tam ktoś radzi innym jak sobie z nimi poradzić

nie ma w wątku nic, co pomoże poradzić z rzeczami, na które ktoś tu w leo psioczy

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 27, 2010, 12:38:07 »
lemar123 jednej rzeczy nie rozumiem.
Dlaczego nabijacie niepotrzebnie posty, skoro wątek jest niepotrzebny?
Przecież wystarczy go zignorować i tyle.
Załóżcie inny z sensem i dajcie innym się też wypowiedzieć.
Są tacy, dla których ma sens i nie wiem tylko dlaczego tak heroicznie walczycie o to, żeby nie pisać krytyki nt. HTC i wymieniać faktów związanych z niedorobieniem Leo.
Nikt nikogo w tym temacie na siłę nie trzyma, a walicie niepotrzebne treści, zupełnie nie związane z tematem wątku.
Jak uważacie, że macie coś mądrego do powiedzenia, to wykażcie się w temacie, który bardziej będzie służył innym jeśli tak uważacie i tyle.
Mam już dość zamykania innym ust tylko dlatego, że komuś nie pasuje ich opinia.
Przestańcie więc robić sami śmietnik z forum i zajmijcie się czymś pożytecznym wg własnego uznania.
Only HTC- forever!

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 27, 2010, 13:46:06 »
Moze zacznij od siebie imho Twoje wypowiedzi tez nic nowego nie wnosza,a Tworzysz jakies spiskowe teorie. Sam zauwazyles, ze kazdy moze sie wypowiadac wiec dlaczego mamy cos
ignorowac. Tylko Ty masz monopol na wypowiedzi czy jak. Nikt nie pisze, ze Leo jest idealny, czy ze HTC nie robi bledow tylko dyskutowany jest sens watku gdzie jest tylko bicie piany bez zadnych porad itp. Takie watki juz byly i niczego poza klotniami nie wnosily, ludzie nadal kupuja Leo oczekujac czegos innego. Poza tym sa ludzie tacy jak ja ktorzy nie mieli problemow lub potrafili sobie z nimi poradzic. Narzekanie, pisanie petycji nic nie da HTC ma sie bardzo dobrze i nie przejmuje sie takimi sprawami, zreszta robia tak rowniez inne firmy. Nie jestes zadowolony ze sprzetu to sie go po prostu pozbywasz wymieniasz na inny i tyle, chyba proste.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2010, 13:52:10 wysłana przez horde »

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 27, 2010, 14:00:24 »
Uff,jakaś normalna uwaga do poprzednich postów,a tak wogóle Panowie wymieńcie się e-mailami i piszcie do siebie eseje,bo dla pozostałych zaglądaczy (a zagląda się na ten  wątek w nadziei zmiany Waszych postów) już nic nie wniesiecie czy Leon jest dorobiony czy też nie.
Ładujemy w tego Leona (ja też) jakieś dodatki,taskbary ,CHT,mnóstwo programów dodatkowych potrzebnych i niepotrzebnych nie wspominając o Androidzie ,czekamy na na możliwość załadowania WM7  i mamy pretensje ,że to nie chodzi tamto szwankuje.Trochę luzu i wyrozumiałości i podpowiadania konkretnego jeśli się wie jak ewentualne problemy i problemiki rozwiązywać
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2010, 14:11:49 wysłana przez Rajmek »

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 27, 2010, 14:36:15 »
Moze zacznij od siebie imho Twoje wypowiedzi tez nic nowego nie wnosza,a Tworzysz jakies spiskowe teorie. Sam zauwazyles, ze kazdy moze sie wypowiadac wiec dlaczego mamy cos
ignorowac. Tylko Ty masz monopol na wypowiedzi czy jak. Nikt nie pisze, ze Leo jest idealny, czy ze HTC nie robi bledow tylko dyskutowany jest sens watku gdzie jest tylko bicie piany bez zadnych porad itp. Takie watki juz byly i niczego poza klotniami nie wnosily, ludzie nadal kupuja Leo oczekujac czegos innego. Poza tym sa ludzie tacy jak ja ktorzy nie mieli problemow lub potrafili sobie z nimi poradzic. Narzekanie, pisanie petycji nic nie da HTC ma sie bardzo dobrze i nie przejmuje sie takimi sprawami, zreszta robia tak rowniez inne firmy. Nie jestes zadowolony ze sprzetu to sie go po prostu pozbywasz wymieniasz na inny i tyle, chyba proste.
Nigdzie nie pisałem, że ktoś nie ma prawa się wypowiadać, tylko ta kolejna treść jest nie na temat.
I po raz kolejny podkreślę, że nie musisz widzieć sensu wątku, co wcale nie znaczy, że go nie ma.
Jestem przekonany, że gdyby wyciąć wszystkie treści nie związane z głównym tematem, każdy miałby możliwość wyciągnięcia własnych wniosków. Czy się to komuś podoba, czy nie.
Poza tym nigdzie nie pisałem, że się chcę pozbyć Leo, ani też, że nie ma sposobu na poprawę jego działania. To zupełne niezrozumienie tematu. Każdy ma jednak prawo dowiedzieć się jakie są opinie na temat dopracowania tego urządzenia i to jest przedmiotem wątku.
Przecież nikt nie broni pisać pozytywnych opinii na jego temat.
Dziwię się tylko, że muszę się godzić na to, że firma nie daje odpowiedniego wsparcia dla swoich produktów, ma fatalny serwis, wypuszcza niedopracowane półprodukty, bierze za to spore pieniądze, a wszyscy mają się zachwycać... Czym? parametrami? Oczywiście te są najlepsze jakie znalazłem, ale działanie sprzętu jest często bardzo zawodne i tak jak ktoś już wspomniał:
trzeba się z tym liczyć, że Leo jest dla dłubaczy, bo po prostu jest niedopracowany.
Dużo w tym temacie się zmienia z upływem czasu, ale to już nie zasługa HTC, tylko zwykłych użytkowników i pasjonatów.
Takie są fakty.
Only HTC- forever!

*

Offline surcouf

• **
  • 156
    • Sherkin Island
  • Sprzęt: Xperia X1; Galaxy Tab 2; Xperia T
« Odpowiedź #83 dnia: Grudzień 07, 2010, 23:31:15 »
Jak wcześniej pisałem mój LEO trafił 2 razy do serwisu, niestety pech mnie nie opuścił. Tym razem telefon pracował 30 minut przed kolejną awarią!! Odesłałem LEO, wczoraj znów otrzymałem nowy egzemplarz;) Mam nadzieję że tym razem LEO już mnie nie zawiedzie;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2010, 23:36:27 wysłana przez surcouf »
Tungsten W; FS n560; iPAQ 4350; Xperia X1; HTC HD2Xperia X10mini; Motorola XOOM; Nokia Lumia 800; Galaxy S3; Galaxy Tab 2; Xperia T

« Odpowiedź #84 dnia: Grudzień 08, 2010, 17:08:50 »
trafiłem na dziadowski model.  Automapa mimo fixów szaleje na skrzyżowaniach, kilka razy po wybraniu numeru z szybkich linków telefon połączył mnie z obcym numerem. Zegarek oczywiście też mi zmieniał czas. Często mi się zawiesza. Niedawno przeszedł sam siebie. Słuchałem muzyki poprzez słuchawki bluetooth, telefon był w tym czasie zablokowany. Nie przeszkodziło mu to by w pewnym momencie zadzwonić do kogoś z listy. Tak niedorobionego telefonu dawno nie miałem

*

Offline mycior1

• *
  • 56
  • Sprzęt: iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #85 dnia: Grudzień 08, 2010, 20:19:49 »
trafiłem na dziadowski model.  Automapa mimo fixów szaleje na skrzyżowaniach, kilka razy po wybraniu numeru z szybkich linków telefon połączył mnie z obcym numerem. Zegarek oczywiście też mi zmieniał czas. Często mi się zawiesza. Niedawno przeszedł sam siebie. Słuchałem muzyki poprzez słuchawki bluetooth, telefon był w tym czasie zablokowany. Nie przeszkodziło mu to by w pewnym momencie zadzwonić do kogoś z listy. Tak niedorobionego telefonu dawno nie miałem

I po co odrazu taki bulwers? :P te "wady" które wymieniłeś nie mają nic do samego telefonu, tylko do systemu, a właściwie ROM'u. Polecam wgrać ROM Storm 1.2.9 by Lobuz_1 i myślę, że zmienisz swoje zdanie ;)

*

Offline HTC-HD-2

• *
  • 78
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE II
« Odpowiedź #86 dnia: Grudzień 09, 2010, 10:34:14 »
wiesz moze kup sobie na razie cos w stylu nokii 3310 bo cos czuje ze DH2 na razie Cie przerasta   :E
N3310 -> Siemens MT50 -> Siemens SX1 -> N E50 -> SE k800i -> N E63 -> HTC HD2 -> NOTE II  :O~

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #87 dnia: Grudzień 09, 2010, 10:44:13 »
Po pierwsze jaki ROM. Po drugie takie objawy to albo "zaśmiecenie" systemu przez zewnętrzne aplikacje, albo uszkodzenie sprzętowe. Pełno jest tu podobnych wątków z różnymi dziwacznymi zachowaniami Leo, które znikają po wizycie w serwisie i (zazwyczaj) wymianie płyty głównej.

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #88 dnia: Grudzień 10, 2010, 01:34:07 »
Po pierwsze jaki ROM. Po drugie takie objawy to albo "zaśmiecenie" systemu przez zewnętrzne aplikacje, albo uszkodzenie sprzętowe. Pełno jest tu podobnych wątków z różnymi dziwacznymi zachowaniami Leo, które znikają po wizycie w serwisie i (zazwyczaj) wymianie płyty głównej.

Jeden z moich znajomych odebrał z serwisu i niby płytę wymienili, ale dalej Leo mu świruje i robi wiele różnych psikusów. (Pewnie się tu kiedyś dopisze)
Gubi mu zasięg, resetuje się sam, rozłącza rozmowy i wiele innych ciekawych rzeczy.
Mamy identyczne aplikacje i choć on jest bardziej powściągliwy ode mnie w kwestii różnych instalek, ma znacznie więcej problemów niż ja. :worried:
W najbliższym czasie pewnie zaaplikuje swojemu Leonowi jakiś inny Rom i zobaczymy, czy problem ustanie, dam znać i sam jestem ciekaw...
Only HTC- forever!

*

tomwil

« Odpowiedź #89 dnia: Grudzień 10, 2010, 10:07:12 »

@vonski
99,9% wszystkich opisanych tu problemów to wina softu a nie sprzętu  :ok: