Czy LEO to niedoróbka?

• 98 Odpowiedzi
  • 18126 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
Odp: Czy LEO to niedoróbka?
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 09, 2010, 22:17:28 »
na tym forum ktos fajnie napisal ze WM to system dla majsterkowiczow i ten nieszczesny zegar czeka na kogos takiego wlasnie.
hd 2 oceniam wysoko ale zdaje sobie sprawe ze doskonalosc jako taka nie istnieje. potrzeba troche pokory i cierpliwosci ktorej nauczyl mnie moj eten. :wink:

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
  • Sprzęt: Iphone SE
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 09, 2010, 22:26:08 »
to wszystko też zależy od ROMU jaki kto wgra i jak głęboko będzie w sprzęt ingerował, zresztą wszystko trzeba z głową robić :) a WM bez problemów to nawet byłby nudny :mrgreen: Jakby wszytko działało jak trzeba na pewno bym nie eksperymentował w innych Romach a przez to tyle bym się nie dowiedział. Wszystko ma swoje plusy i minusy :)

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 09, 2010, 22:47:15 »
niestety swiruje, mysle jednak ze to nie jest powod zeby negowac jego zalety.
Ludzie co się z Wami dzieje?  :O
Przecież nikt nie zamierza negować: potęgi wyświetlacza, procesora, czy świetnie wreszcie rozwiązanego gniazda słuchawek...
Niedoróbka oznacza, że jest niestety sporo rzeczy, czasem pozornych detali, znacznie obniżających ocenę finalną urządzenia.
Czy tak jest czy to tylko moje urojenia, bo już sam nie wiem...
masz już głosy potwierdzające Twoją teorię jak i będące przeciw - myślę, że można uznać, że cel (jakim była dyskusja dla samej dyskusji, bo przeciez rozstrzygniecie nie było i nie będzie możliwe) został osiągnięty
(ale chyba Ci za mało skoro próbujesz podgrzać na nowo)  :S

zgadzam się z vonski'm - wątek do zamknięcia

*

Offline ov_darkness

• **
  • 229
  • Straszny Wujek
  • Sprzęt: SGH-i600,HD2
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 09, 2010, 23:06:19 »
Mnie do pasjui doprowadza (oprócz zegarka, świrujących smsów) tylko fakt, że mi pękła warstwa dotykowa bez ingerencji fizycznej z mojej strony. Poza tym sprzęt jest bardzo spoko, za wyjątkiem ograniczeń starego systemu.
I never wanted to be different. I just wanted to be me.

Leo: Hypnosis Z 6.5.6 by Bysio, Radio: 2.12.50.02

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC ONE & SG-NOTE 3
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 10, 2010, 00:26:57 »
ludzie co wy macie jakieś zboczenie na punkcie tego zamykania wątków, ja wiem że moderatoryzm to choroba ale bez przesady, fajny wątek jest i niech se ludzie pogadają, nie chcesz tego czytać, albo tu pisać proszę bardzo, nikt Cie nie zmusza, ale zachowywać się jak przysłowiowy pies ogrodnika, co sam nie zje i drugiemu nie da to trochę nie ładnie:) ... ja np z przyjemnością czytam ten wątek ... interesują mnie w równi wszystkie za i przeciw:) ... i myślę że nie tylko mnie

pozdrawiam :-|
SG-NOTE3 rom: x-note v18
HTC ONE (m7_ul) rom: InsertCoin

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 10, 2010, 00:37:58 »
tu masz nawet więcej do poczynania http://pdaclub.pl/forum/zakupy/
same wady i zalety, a o leo też dużo
mozna powiedzieć że beletrystyka ...   B)

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 10, 2010, 00:56:33 »
A widzieliscie jak na forum androida htc dhd ladnie odwiedza juz serwisy ? Polecam :) Ta firma lubi serwisowac fony
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 10, 2010, 12:13:55 »
W kwestii awaryjności świeży news z GSMArena

Pozycja na podium jest :P

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 10, 2010, 12:45:28 »
W kwestii awaryjności świeży news z GSMArena

Pozycja na podium jest :P
ok, czyli wyszło, że htc z czwartym miejscem to ... niedoróbka  :E
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2010, 09:59:14 wysłana przez lemar123 »

*

Offline maniek2587

• 9
  • Sprzęt: ETEN x500+  HTC HD2 T8585  DELL STREAK 5'
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 11, 2010, 23:51:30 »
Witam. Ten telefon to nie żadna niedoróbka, poprostu producent zostawił pole do popisu wam ( coś jak klocki lego )  :grin:
Bawię się moim leo już pół roku i jak narazie uśmiech z "gęby" mi nie schodzi. Telefon pracuje naprawde w ciężkich warunkach, i raczej nie jest szanowany. Posiada oryginalny soft 1.66 i nie przypominam sobie abym musiał kiedykolwiek go restartować   

*

Offline kozlowy

• **
  • 125
  • Sprzęt: myTouch3g slider,leo$,Sensation T-mobile usa
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 12, 2010, 15:10:11 »
Tu sie pewnie wszyscy ze mna zgodza-BATERIA .
To jest podstawowa niedorobka w leosiu .Sprawdzilem pobor pradu przy wlaczonym radiu- spb radio w tle ,a na ekranie ferrari pomyka ,do tego wi-fi.
Leos dziala super ale bateria spada o 1 % co 1min i 25s .To jest masakra.
Nie przyjmuje podziekowan na PW,od tego jest forum.  :)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 12, 2010, 15:18:45 »
Tu sie pewnie wszyscy ze mna zgodza-BATERIA .
To jest podstawowa niedorobka w leosiu .Sprawdzilem pobor pradu przy wlaczonym radiu- spb radio w tle ,a na ekranie ferrari pomyka ,do tego wi-fi.
Leos dziala super ale bateria spada o 1 % co 1min i 25s .To jest masakra.

A znasz urzadzenie w ktorym tak nie spada?
Oczywiste jest ze przy obciazeniu procka czyli kilka procesow w tle, szczegolnie tak mocno obciazajace jak ferrari a do tego wi-fi to na kazdym sprzecie bedzie wciagalo baterie.
Problemem moze byc jej wielkosc, ale cos za cos, Leos jest cienki a bateria mniejsza.
Zreszta czasy sprzetow ktore trzymaly tydzien dawno minely, teraz kazda nowosc jak trzyma 2 dni to jest niezle, kwestia jeszcze obciazenia.
Przy duzym (kwestia wzgledna) HD2 jest w stanie wytrzymac dzien co moim zdaniem jest calkiem przyzwoite przy tak wielgasnym wyswietlaczu.
Temat o wszystkim i niczym bo zawsze znajda sie zadowoleni i malkontenci, a Leo nie jest sprzetem dla kazdego i trzeba sobie zdawac z tego sprawe.
Jak ktos oczekiwal dumbfona to nie ten kierunek.
Ja na szczescie jestem zadowolonym posiadaczem :)

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 12, 2010, 17:04:00 »
smartphone, w ktorym bateria wystarcza na ponad dobe nie jest smartphonem ...
 :ok:

*

Offline icek80

• **
  • 188
  • Sprzęt: SPV C-500,HTC HERMES,OMNIA II,MOTOROLA MILLESTONE
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 14, 2010, 21:17:33 »
Ale cuda wypisujecie Panowie ,tylko usiąść.Zgodzę się, urządzenie którego bateria wytrzymuje 1 dzień to po prostu lipa .Tyle że my żyjemy w świecie lipy.A Leo to nie smartphon.Smartphon to taki telefon z systemem na pokładzie ale bez ekranu dotykowego.Np. Htc 650 czy spv c 500 .Leo to prosta linia PDA .Tyle że producenci po drodze zapomnieli po co stworzyli PDA .I wyszło jak zwykle do d...y.Teraz Mamy hybrydy w stylu jajfona .Ni pies ni wydra .Następcami PDA będą dopiero tablety,kiedy się upowszechnią ,łączą starą ideę czyli system typu Windows z iego zaletami i wadami prostotą działania i nowymi technikami typu palcem po ekranie .Na dzień dzisiejszy pozostają netbooki i zwykły telefon .Po kilku latach przygody z urządzeniami typu Hermes ,omnia 2,motorola millestone i inne uznałem że ten zestaw spełnia moje wymogi.Spełnienie ich nie udało się żadnemu z wyżej wymienionych urządzeń .Dlatego na pytanie czy Leo to niedoróbka odpowiadam tak to niedoróbka .Ale nie z jego winy tylko z winy producenta . Funkcja telefonu w PDA miała być dodatkiem jest odwrotnie.Baterie nie dają rady bo są małe .PDA musi być duże ze względu na ekran(im większy ekran tym wygodniejsza praca na nim) także ze względu na baterię bo ta służy do wielu działań i potrzebuje energii,telefon ma mniejszą skalę działania i bateria może być mniejsza a co za tym idzie i on sam jest wtedy mniejszy.Zauważcie Panowie że w czasach gdy telefony miały małe ekraniki to pierwsze PDA miały ekrany 3,5cala,Ze wspomnę tu  SPV M2000 kultowe do dziś .Gdyby to przełożyć na dzień dzisiejszy to Leo powinien mieć ekran 7 cali.A ma 4,3 ,jak na telefon to za duży, jak na Pda taki sobie ,netbook ma 9 cali i na nim już można internet przeglądać normalnie.Nie wystawił bym oceny negatywnej gdyby nie cena. Netbook 1000 zł
Leo 1500 zł.Jak będzie kosztował 350 zł to będzie super.Tym bardziej że chińczyki robią go za 35 $ .

*

Offline surcouf

• **
  • 156
    • Sherkin Island
  • Sprzęt: Xperia X1; Galaxy Tab 2; Xperia T
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 14, 2010, 21:35:25 »
Mój Leo po 6 miesiącach poszedł do serwisu ( zawsze na oryginalnym romie, bez kombinacji). Po 3 tygodniach oczekiwań dostałem nówkę sztuke, widocznie mój Leoś nie nadawał sie do naprawy:) Niestety po 2 tygodniach NOWY Leo też padł ( w inny sposób niź poprzedni ).
Wychodzi na to że mam pecha lub Leo to faktycznie niedoróbka, czekam na naprawe lub wymianę i chyba rozstanę się z Leosiem:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 21:37:00 wysłana przez surcouf »
Tungsten W; FS n560; iPAQ 4350; Xperia X1; HTC HD2Xperia X10mini; Motorola XOOM; Nokia Lumia 800; Galaxy S3; Galaxy Tab 2; Xperia T

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 14, 2010, 21:45:26 »
kolego icek80 jak nazwa wskazuje pocket pc jest urzadzeniem kieszonkowym towarzyszacym uzytkownikowi non stop,lapka ani netbooka do kieszeni nie schowasz a leonow mozesz nosic kilka.

ppc pozwala ci na ciagly kontakt z netem bez wiekszego obciazenia.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 14, 2010, 22:56:43 »
A Leo to nie smartphon.Smartphon to taki telefon z systemem na pokładzie ale bez ekranu dotykowego.Np. Htc 650 czy spv c 500 .
nie żebym miał ochotę jakoś szczególnie dowodzić co to smartphone, ale ... np. http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone albo http://www.pcmag.com/encyclopedia_term/0,2542,t=Smartphone&i=51537,00.asp
smartphone jako bezdotykowy to sobie tylko tak microsoft nazwał, ale co to zmienia w tej dyskusji ?  :)

btw,
jak na razie nic lepszego nie wymyślono - evo, dhd/z, galaxy itd. hardware praktycznie ten sam a funkcjonalność inna tylko z tego powodu, że android na pokładzie albo zapewne podobna przy okazji nowinek dla wp7
z Twojego toku rozumowania wynika, że idealne byłoby urządzenie, które mieściłoby się w kieszeni, działo na baterii tydzień i kosztował 20$

no to sobie poczekamy, ale niby dlaczego do czasu aż się takie pojawi wszystko inne miałoby być ... niedoróbką ?  :wink:
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 23:00:08 wysłana przez lemar123 »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 14, 2010, 23:30:37 »
Ale cuda wypisujecie Panowie ,tylko usiąść.
No cuda to tu głównie Ty wypisujesz kolego. Tablety są następcami pocketów? Słowo "pocket" ma chyba dość jednoznaczną definicję w języku polskim. A ja nie mam żadnej kieszeni, do której wszedłby mi mój iPad. A nawet jakby wszedł to noszenie 400 gramowego tabletu jako organizera to lekko chory IMO pomysł.
Mi Leo zapewnia w 90% pełną oczekiwaną przeze mnie funkcjonalność w zakresie funkcji "pocketowych" (te 10% to lipa w temacie gier). Trend do upychania wszystkiego do urządzeń typu all-in-one jest normalny i wg mnie bardzo właściwy, póki ktoś nie przegnie pały w którąś stronę (vide Dell Streak z 5" który już jest po prostu za duży na telefon).

A ma 4,3 ,jak na telefon to za duży, jak na Pda taki sobie ,netbook ma 9 cali i na nim już można internet przeglądać normalnie
IMO 4.3 nie jest za dużo na telefon, na PDA jest w sam raz, a do przeglądania www to nie służy- najwyżej do sporadycznego skorzystania w razie potrzeby. Do przeglądania mam 22" LCD na biurku.

Leo 1500 zł.Jak będzie kosztował 350 zł to będzie super.Tym bardziej że chińczyki robią go za 35 $ .
Gwoli ścisłości ok. 200$ (koszt produkcji).

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
  • Sprzęt: MDA I+VARIO II=>(MDA II+VARIO IV+HD2)+ONE X
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 14, 2010, 23:49:08 »
(...) z Twojego toku rozumowania wynika, że idealne byłoby urządzenie, które mieściłoby się w kieszeni, działo na baterii tydzień i kosztował 20$

no to sobie poczekamy, ale niby dlaczego do czasu aż się takie pojawi wszystko inne miałoby być ... niedoróbką ?  :wink:
Otóż jest w tym pewna logika... :ok:
Od urządzenia kosztującego grubo ponad 2.000 pln, można śmiało oczekiwać czegoś więcej.
I nie chodzi mi o lepsze parametry (bo z tym prawie nikt nie polemizuje), ale o chociaż odpowiednie funkcjonowanie tego, co w specyfikacji i dopracowanie szczegółów.
HTC puściło rewolucyjny produkt pod względem specyfikacji, czy wyglądu, ale jednak jak za "te" pieniądze niezbyt dopracowany.
Gdyby faktycznie kosztował 20$, nikt by się nie czepiał :P
Only HTC- forever!

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 15, 2010, 07:42:01 »
No błagam Cię, Polaków nie znasz :E Zawsze znalazłby sie jakis magik, któremu i ta cena by nie przypasowała, a Leo wg niego powinni dodawać do zakupów powyżej 50 zł w centrach handlowych.
IMO Leo nie jest żadną niedoróbką, podobnie jak u @Vonskiego - HD2 spełnia nawet 95% (te 5% to brak qwerty) moich oczekiwań od przenośnego urządzenia, mieszczacego się w kieszeni, dającego dostęp do netu, możliwość edycji dokumentów, obejrzenia jakiegoś filmiku, posłuchania muzy, nawigowania, zrobienia jakiegoś tam zdjęcia, dzwonienia, wysłania/odebrania SMS/MMS i coś jeszcze by się znalazło. Umówmy się, cały czas rozmawiamy o urzadzeniu, które ma zastępować telefon oraz, które jest wyposażone w szereg funkcji dodatkowych. Tak jak pisali moi przedpiszcy, nie wyobrażam sobie noszenia tabletu już nawet nie 10-cio, ale 8 calowego ze sobą i dzwoniennia z niego. Powtarzam, IMO Leo jak na swoje możliwości i uwzględniając, że to WM jest ok.
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2010, 07:43:32 wysłana przez Budniu »

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 15, 2010, 09:00:52 »
(...) z Twojego toku rozumowania wynika, że idealne byłoby urządzenie, które mieściłoby się w kieszeni, działo na baterii tydzień i kosztował 20$

Otóż jest w tym pewna logika... :ok:
Od urządzenia kosztującego grubo ponad 2.000 pln, można śmiało oczekiwać czegoś więcej.
I nie chodzi mi o lepsze parametry (bo z tym prawie nikt nie polemizuje), ale o chociaż odpowiednie funkcjonowanie tego, co w specyfikacji i dopracowanie szczegółów.
HTC puściło rewolucyjny produkt pod względem specyfikacji, czy wyglądu, ale jednak jak za "te" pieniądze niezbyt dopracowany.
:shock: - z drugiej ręki (ale przecież na gwarancji) były już od ponad pół roku za 1200 zł (choćby na allegro)
jakie WinMo jest każdy widzi i na hd2 działa bardzo poprawnie (tzn, można narzekać, ale to nie ten dział), i proszę o przykład smartfonu  :wink:, na którym winmo działa lepiej ... ?

skoro leciwy htc kaiser wciąż otrzymuje od community rozwijany soft (winmo 6.5, android nand), to sądzicie, że za 2 lata leo będzie opuszczoną platformą ? można przypuszczać, że będzie miał do wyboru WinMo 6.5, wp7 i androida

IMHO producent musi znaleźć kompromis pomiędzy kosztami i zyskiem, przy pewnej jakości większość jest zadowolona, a zadowolić 100% się nie da (nawet nie mówię o Polakach :-) ), i to się HTC w HD2 udało  :ok:

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 25, 2010, 13:32:38 »
jak czytam pewne posty to mam wrażenie, że nie Leo jest niedorobiony tylko ich autorzy...Otóż który telefon oferuje więcej, macie do wyboru wm i androida, niebawem zapewne wp7. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego telefonu, przede wszystkim z ogromnych możliwości. Wszystko działa w miarę stabilnie,ogromny dobrej jakości ekran pozwala na bardzo wygodne przeglądanie internetu oraz nawigowanie (automapa nie zastąpiona), oglądanie filmów,fpsece + hd2 (multitoutch i bebechy leo) i wszystko jasne - gry iphona i androida można wsadzić sobie w 4litery i nie wyjmować. Nie wspomnę już o wsparciu z xda...Ale jeżeli ktoś chce mieć ładny telefon do smsowania i dzwonienia no to się trochę pomylił może czuć rozczarowania. Ja wszelkie bugi wybaczyłem leonowi bo szczerze...się ich spodziewałem, niemal każdy topowy model takie posiada, bo są to telefony dla pasjonatów, lubiących testować, eksperymentować itp

*

tomwil

« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 25, 2010, 13:46:05 »
a ja bym dodał, ze wątek dla frustratów, którzy nie ogarniają sprzętu, który kupili a nie chcą się do tego przyznać. To tak samo jakbym kupił ołówek i zaczął krzyczeć, że to lipa niedorobiona bo można zetrzeć...
Najpierw trzeba pomyśleć co chcemy kupić, jakie mamy wymagania, czego oczekujemy i do tego dobierać sprzęt a nie odwrotnie. Podpisuje się obiema ręcamy i nogami pod tym co napisał poprzednik. Pokażcie 2 taki PDA z takimi wielkimi (WinMo, Android, WP7, MeeGo) możliwościami i z tak wielkim wsparciem społeczności.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 25, 2010, 14:57:53 »
Z meritum posta mniej więcej się zgadzam, ale to
fpsece + hd2 (multitoutch i bebechy leo) i wszystko jasne - gry iphona i androida można wsadzić sobie w 4litery i nie wyjmować.
trochę herezja. Pooglądaj sobie filmiki z nowych produkcji na iP- graficznie przebijają PSP.

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 25, 2010, 22:40:33 »
Z meritum posta mniej więcej się zgadzam, ale to
fpsece + hd2 (multitoutch i bebechy leo) i wszystko jasne - gry iphona i androida można wsadzić sobie w 4litery i nie wyjmować.
trochę herezja. Pooglądaj sobie filmiki z nowych produkcji na iP- graficznie przebijają PSP.
pewnie też masz po części rację - ale śmiem zaryzykować tezę, iż grafika to nie wszystko, liczy się też grywalność i czysta rozrywka, myślę, że tutaj play station daje radę, a ilość gier przytłacza nawet iphone'a
natomiast wracając do tematu, nie spotkałem (w tych rozmiarach) lepszego urządzenia do internetu, multimediów, nawigacji. Na pewno dobrymi sprzęciorami są hd7 i desire hd - ale nalezy sobie zadać pytanie czy oferują więcej...?jeśli tak, to czy wystarczająco. W momencie gdy dosiadłem Leo, standardem stał się dla mnie ekran 4.3Cala, dlatego wymieniłem tylko te 2 htc pomijając inne całkiem udane telefony typu iphon i samsungi
Leo to porządny i w miarę dopracowany sprzęt, posiadający jednak, jak każdy inny mankamenty skierowany do ludzi, którzy się pasjonują tego typu zabaweczkami

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 26, 2010, 00:27:37 »
jak czytam pewne posty to mam wrażenie, że nie Leo jest niedorobiony tylko ich autorzy...Otóż który telefon oferuje więcej, macie do wyboru wm i androida, niebawem zapewne wp7. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego telefonu, przede wszystkim z ogromnych możliwości. Wszystko działa w miarę stabilnie,ogromny dobrej jakości ekran pozwala na bardzo wygodne przeglądanie internetu oraz nawigowanie (automapa nie zastąpiona), oglądanie filmów,fpsece + hd2 (multitoutch i bebechy leo) i wszystko jasne - gry iphona i androida można wsadzić sobie w 4litery i nie wyjmować. Nie wspomnę już o wsparciu z xda...Ale jeżeli ktoś chce mieć ładny telefon do smsowania i dzwonienia no to się trochę pomylił może czuć rozczarowania. Ja wszelkie bugi wybaczyłem leonowi bo szczerze...się ich spodziewałem, niemal każdy topowy model takie posiada, bo są to telefony dla pasjonatów, lubiących testować, eksperymentować itp
1.
Jeśli nie zrozumiałeś wątku, to niedorobiony faktycznie jesteś, ale ty.
Nie musisz podejmować dyskusji, jeśli uważasz ją za bzdurną.
2.
Możesz oczywiście spuszczać się na swój ukochany HD2 i uważać, że masz marzenie swojego życia, osobiście mam kilka zastrzeżeń, o których pisałem i zauważ nie tylko ja.
3.
Można zawsze zakrzyczeć słowa krytyki, ale wątek miał służyć wyrażeniu opinii między innymi po to, by inni np. zainteresowani zakupem mogli wyciągnąć własne wnioski.
4.
Zawsze można kupić model do składania i uważać, że jest świetny.
Ja  chciałem kupić gotowy produkt i w wielu kwestiach jestem zawiedziony.
Z MDA II na "tamte czasy" miałem znacznie lepsze doświadczenia.
5.
cyt. "(...) który telefon oferuje więcej, macie do wyboru wm i androida, niebawem zapewne wp7.(''')
ad. dostałeś przy zakupie? :O to gratuluję, ja nie...
cyt. "(...) Wszystko działa w miarę stabilnie(...)
Jeśli "w miarę" cię satysfakcjonuje to świetnie, bo nie każdego...
cyt."(...) Nie wspomnę już o wsparciu z xda...(...)
ad. też miałeś w pakiecie przy zakupie?
cyt."(...) Ale jeżeli ktoś chce mieć ładny telefon do smsowania i dzwonienia no to się trochę pomylił może czuć rozczarowania.
To ty się kolego pomyliłeś jeśli uważasz, że ktoś wydaje ponad 2 koła na telefon do sms-owania i dzwonienia.
cyt."(...) Ja wszelkie bugi wybaczyłem leonowi bo szczerze...się ich spodziewałem(...)
ad. I tu różnimy się najbardziej. Nie wybaczam niedoróbek i nie zakładam, że będą w urządzeniu z wyższej półki.
Może ty się bawisz tym urządzeniem głównie, ja przede wszystkim mam je do pracy.
cyt."(...) niemal każdy topowy model takie posiada, bo są to telefony dla pasjonatów, lubiących testować, eksperymentować itp(...)
ad. Jak będę chciał niedoróbkę do eksperymentowania i urządzenie dla pasjonatów, to pojadę na giełdę RTV i sobie kupię. Co to w ogóle za chora teoria???  :O

Reasumując nie każdy ma potrzeby "grzebania" w sprzęcie na granicy utraty gwarancji, lub uszkodzenia go.
Leo to gotowy wyrób i powinien być bardziej dopracowany.
Takie jest moje zdanie i kilku moich przyjaciół, których osobiście zachęcałem do zakupu tego modelu HTC...
Znając parametry i będąc świadom wszystkich wcześniejszych urządzeń, które ta firma wypuściła liczyłem na mniej problemów niż te, które miałem z HD2.
W jednym się mogę zgodzić:
Przy znacznym nakładzie wielu ludzi z XDA i PDACLUBU, można dopracować ten sprzęt w kilku kwestiach i to jest budujące :ok:
Only HTC- forever!

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 26, 2010, 00:33:00 »
a ja nadal nie uważam, aby wątek gdzie zwolennicy i przeciwnicy leo (najwyraźniej i jedna i druga grupa go posiada) poza dyskusją jeszcze się nawzajem obrażali był potrzebny
a nowe argumenty też się chyba z tydzień temu wyczerpały ...

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 26, 2010, 02:28:53 »
a ja nadal nie uważam, aby wątek gdzie zwolennicy i przeciwnicy leo (najwyraźniej i jedna i druga grupa go posiada) poza dyskusją jeszcze się nawzajem obrażali był potrzebny
a nowe argumenty też się chyba z tydzień temu wyczerpały ...
Nie rozumiem tego parcia do zamykania wątków, bo przecież jak nikt nie będzie pisał w temacie, to odejdzie w zapomnienie... :O
Osobiście nie jestem i nigdy nie byłem "przeciwnikiem" Leo, czy wrogiem ludzi uważających, że jest świetnym i dopracowanym produktem HTC.
Dziwi mnie również fakt, że krytyka (konkretnych problemów) wywołuje takie emocje, jak gdyby ktoś obrażał czyjąś matkę :shock:
Przecież można po prostu napisać czy ma się takie, czy inne doświadczenia i obiektywnie ocenić, czy HTC stanęło na wysokości zadania.
Spotkałem się z opiniami rozczarowania i dlatego ten wątek, sam również spodziewałem się mniejszych problemów, ale wiem, wiem... są gorsze urządzenia :ok:
Only HTC- forever!

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC ONE & SG-NOTE 3
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 26, 2010, 02:56:54 »
ja też tego nie kapuje, przecież jak nie chce tego czytać to niech nie wchodzi w ten temat i nie czyta, ...
trochę ciężko mi to napisać bo lemar któregoś razu mi pomógł i dzięki mu za to, ale to nie znaczy że nie będę krytykował jego zachowania, a jak dla mnie fakt że ktoś chce zamykać temat tylko dla tego że jemu osobiście się nie podoba jest poniżej jakiejkolwiek krytyki, mam nadzieje że nie zostanie on politykiem, bo dyktatura i kneblowanie nie wygodnych wypowiedzi murowana ... a demokracja i możliwość wypowiadania się jest dobra, i nie nakazuje ona czytania i wypowiadania się w tematach które się nam nie podobają i nas denerwują, zawsze można se poczytać jakiś inny temat ... ... ... hm miałem tu coś jeszcze dopisać, ale skasowałem i może dobrze, czasem trzeba się ugryźć w język

ps. a jeśli chodzi o dość ostre zaczęcie wypowiedzi mswalcza, to muszę powiedzieć że trochę za ostro pojechałeś, wypadało by trochę prze edytować punkt 1 i 2:) ... pan mackus ma prawo wybaczać leonowi wszystkie jego wady, nawet te których jeszcze nie odkrył, i nie powinno się go z tego powodu tak ostro potępiać:)

ps.
jak czytam pewne posty to mam wrażenie, że nie Leo jest niedorobiony tylko ich autorzy...

chyba nie zauważyłem wcześniej tej wypowiedzi, coś nie doczytałem:) ... rozumiem ze wypowiedz pana mswalacza miała być ripostą właśnie na to:) ... cóż nie skomentuje tego cytatu ... ale tylko z jednego powodu, mianowicie z takiego że mackus nie napisał którzy to autorzy są niedorobieni ... myślę ze odbijanie piłeczki nie ma sensu ... skoro on uważa że te wszystkie wady nie są istotne to niech będzie że ja będę pierwszym niedorobionym, ale popieram wypowiedz mswalcza tylko trochę delikatniej, ale nie dużo delikatniej:)

ps. polecam dopisać w tytule tego tematu:) ... "jesteś nadwrażliwy? nie wchodź, nie czytaj"
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2010, 03:37:47 wysłana przez DannyDog »
SG-NOTE3 rom: x-note v18
HTC ONE (m7_ul) rom: InsertCoin

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 26, 2010, 10:21:43 »
Informuję, że jeśli jeszcze raz w tym wątku padną inwektywy i wyzywania się od niedorobionych, to wykonam typowe nadużycie władzy i zamknę ten wątek w cho***ę. Czy się to większości podoba czy nie. Forum ma służyć dyskusji, a nie obrzucaniu się błotem.
I koniec.