Czujnik zbliżeniowy

• 18 Odpowiedzi
  • 5416 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czujnik zbliżeniowy
« dnia: Styczeń 01, 2010, 10:13:33 »
Mamy z dziewczyną HD2 i w moim ekran przy zbliżeniu do ucha robi się czarny i blokuje ekran, u niej niestety nie,co często powoduję rozłączenie rozmowy i załączanie niepotrzebnie różnych funkcji.Czy ktoś zaobserwował takie zjawisko?

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
Odp: Czujnik zbliżeniowy
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2010, 10:20:31 »
Nie zdarzyło się to u mnie, Jeśli tak jest od nowości proponuje serwis, jeśli pojawił się ten problem w trakcie użytkowania przyczyna musi tkwić w urządzeniu. Jaki masz ROM ?
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2010, 10:26:45 »
Problem powstał w trakcie użytkowania ROM 1.43.479.2(70124)WWE, telefon kupiony w Komputroniku.

*

Offline kgx2

• 277
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2010, 10:31:05 »
Zaktualizuj rom do najnowszego oficjalnego z polską nakładką 1.48 problem z pewnością zniknie a i rom zaktualizujesz przy okazji
Napisane: 01-01-2010, 10:29:11
Tutaj znajdziesz wszystko co i jak zrobić (bardzo proste)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=151439.0
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2010, 10:34:18 »
Szukaj więc w ustawieniach telefonu opcji, która odpowiada za działanie czujnika ... pewnie dziewczyna bawiąc sie nim nieświadomie dezaktywowała działanie "odptaszając" zaznaczona opcję. Kobiety tak mają.
Ułatwieniem jest fakt, że masz dostep do dwóch egzemplarzy, więc trzeba szukać i porównywać ustawienia.
Napisane: Styczeń 01, 2010, 10:32:29
Porada 'kgx" jest lepsza ... po aktualizacji będą domyślne nastawy.
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

*

Offline kgx2

• 277
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 01, 2010, 10:35:56 »
mietko 666 nie sugeruj co dziewczyna mogła zrobić, tylko napisz koledze gdzie są te ustawienia skoro chcesz pomóc

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 01, 2010, 10:37:04 »
 :ok: sory
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 01, 2010, 10:50:09 »
Właśnie gdzie tego szukać przejrzałem telefon i nie znalazłem?

*

Offline kgx2

• 277
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 01, 2010, 11:55:24 »
szczerze nie mam pojęcia dlatego polecam aktualizacje ROM
Napisane: 01-01-2010, 11:05:28
Strona z oficjalnym ROM i nakładką spolszczającą
http://sunnysoft.com/htc/

Tutaj masz ROM 1.61 WWE, (GoldCard)

http://www.este-taxen.de/leo/161WWE-TURK/Leo_HTC_TUR_WWE_1.61.Ship.rar

Password: htc-developers.de
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2010, 08:13:11 wysłana przez kgx2 »

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 01, 2010, 19:06:06 »
Nie ma takich ustawień więc raczej nic nie mogła przestawić. albo zabawa z rejestrem albo HR lub wgranie nowszego romu.

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 01, 2010, 22:40:44 »
U mnie podobnie było. Po miesiącu użytkowania Leo padł.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 02, 2010, 00:05:49 »
A dziewczyna nie ma przypadkiem zainstalowanej jakiejś nakładki na telefon? U mnie tą opcję wyłączają i Inesoft Phone i Iconsoft Phone Extension. Bez nich działa - po zainstalowaniu którejś - przestaje. Dodatkowo Iconsoft Phone powoduje zwis telefonu po nieodebranym połączeniu :( - czarny ekran i tylko klawisze się świecą. Po odinstalowaniu wszystko działa OK (acha! Legalne programy!)

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 02, 2010, 02:59:28 »
odpalił, pomogło Leo_HTC_TUR_WWE_1.61.Ship

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 02, 2010, 17:12:35 »
odpalił, pomogło Leo_HTC_TUR_WWE_1.61.Ship
A ja mam takie pytanie. Czy da się wgrać ten ROM z SSPL czy tylko GoldCard ?

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 03, 2010, 14:14:17 »
Nie wgrałem Leo_HTC_TUR_WWE_1.61.Ship usiłowałem tylko wgrać , pojawił się komunikat, że coś jest nie takt z utylitis po czym Leo zaczął działać jakby nic się  nie stało. Przedtem,  pomimo prób wielokrotnego wgrania oficjalnego ROM-u, Leo nie chciał się uruchomić. Obecnie działający ROM to 1.48.479.1 (71294) WWE. Dziwne.

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 06, 2010, 22:39:54 »
Zmiana ROMU nic nie dała telefon idzie do serwisu, coś dużo tych niespodzianek jak na tak drogi sprzęt.

*

Offline masi0

• *
  • 75
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 08, 2010, 15:05:42 »
Zmiana ROMU nic nie dała telefon idzie do serwisu, coś dużo tych niespodzianek jak na tak drogi sprzęt.

nie strasz bo ja mam taka sama przypadlosc, ze czasami przy rozmowowie ekran robi sie czarny nawet jak odsune ucho a czasami nie.
czasami agdam przez BT a telefon laduje w kieszeni a i tak mam ponaciskane jakis gówien...

*

Offline Hacker00

• 22
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 28, 2010, 19:47:27 »
Mamy z dziewczyną HD2 i w moim ekran przy zbliżeniu do ucha robi się czarny i blokuje ekran, u niej niestety nie,co często powoduję rozłączenie rozmowy i załączanie niepotrzebnie różnych funkcji.Czy ktoś zaobserwował takie zjawisko?

Ja mam ten sam problem. Ekran podczas rozmowy zapala się i odblokowuje.
Być może to coś z mechanizmem blokowania komórki, bo również budzik, podczas dzwonienia czasem odblokuje ekran a czasem nie i nie można go wyłączyć bez ręcznego odblokowywania. Serwis HTC najpierw sugerował wysłanie do naprawy, jednak potem wycofał się z tego.

Cytuję odpowiedź HTC Europe customer support team

Dziękujemy za kontakt z HTC Europe. Problem został już zeskalowany i inzynierowie pracują nad rozwiązaniem tego problemu. Przepraszamy za utrudnienia i prosimy o cierpliwośc. W najbliższym czasie htc powinno wnieśc wzmiankę na temat tego problemu na stronie htc.

Postanowiłem jeszcze poczekać. Jeśli nie rozwiążą tego problemu, odeślę Leo do serwisu.
Ale dla mnie to ostateczność.

*

Offline antipirania

• 28
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 28, 2010, 21:52:46 »
U mnie niestety też tak jest.

Odbieram rozmowę i ekran robi się czarny. Jak przykładam go w pionie do ucha to się "zapala".
A jak go sobie chcę obejrzeć to znowu robi się czarny - więc jak chcę skorzystać z klawiatury
to muszę nacisnąć któryś przycisk sprzętowy. Muszę uważać żeby uchem nie dotykać ekranu
- potrafi rozłączyć rozmowę.

Rom 1.48.479.1(71294) WWE + nakładka PL

Ja mam ten sam problem. Ekran podczas rozmowy zapala się i odblokowuje.
Być może to coś z mechanizmem blokowania komórki, bo również budzik, podczas dzwonienia czasem odblokuje ekran a czasem nie i nie można go wyłączyć bez ręcznego odblokowywania. Serwis HTC najpierw sugerował wysłanie do naprawy, jednak potem wycofał się z tego.

Cytuję odpowiedź HTC Europe customer support team

Dziękujemy za kontakt z HTC Europe. Problem został już zeskalowany i inzynierowie pracują nad rozwiązaniem tego problemu. Przepraszamy za utrudnienia i prosimy o cierpliwośc. W najbliższym czasie htc powinno wnieśc wzmiankę na temat tego problemu na stronie htc.

Postanowiłem jeszcze poczekać. Jeśli nie rozwiążą tego problemu, odeślę Leo do serwisu.
Ale dla mnie to ostateczność.