Co jest z tym sprawdzaniem poczty e-mail na HD2?

• 1 Odpowiedzi
  • 917 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
Co jest z tym sprawdzaniem poczty e-mail na HD2?
« dnia: Czerwiec 08, 2010, 09:33:02 »
Witam,

Chciałbym zapytać bardziej doświadczonych, co jest z tym sprawdzaniem poczty email na outlooku w HTC HD2? ustawiłem sobie kilka kont, każde ma być sprawdzane dokładnie co 10 minut nonstop, telefon pracuje w ofercie, która pozwala na ciągłe podłączenie do internetu a mimo wszystko coś jest z tym nie tak.

Problem polega na tym, że telefon zaczyna sprawdzać pocztę dopiero jak go wybudzę ze stanu czuwania, jeśli leży wygaszony to bardzo rzadko zdarza się, że coś piknie (na nową wiadomość), wręcz ewidentnie można zauważyć, że po odblokowaniu przychodzi cała masa maili, która powinna być już dawno na telefonie.

Czy ten model posiada gdzieś jakieś opcje od zarządzania energią podczas stanu czuwania, które nie pozwalają mu na takie połączenia ciągle? o co z tym chodzi? jak jest u Was?

*

Offline Filip71

• *
  • 70
  • iPhone 4
Odp: Co jest z tym sprawdzaniem poczty e-mail na HD2?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2010, 22:02:15 »
u mnie kursy giełdowe i pogodę sprawdza dopiero po wybudzeniu, tak jak u Ciebie. Ale pocztę e-mail mam raczej na bieżąco. Piszę "raczej" bo nie sprawdzałem czy  Leo odbiera pocztę dokładnie co ustawiony czas na automacie, aczkolwiek przy bieżącym użytkowaniu opóźnień żadnych nie zauważyłem.

Chociaż raz mi się zdarzyło to, iż gdy ręcznie wyłączyłem GPRS (wtedy połączenie miałem przez WI-FI) i wygasiłem Leosia także ręcznie - to dopiero mi się GPRS włączył po jego kolejnym wybudzeniu na drugi dzień (pocztę mam ustawioną na sprawdzanie co 1 godzinę).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2010, 22:08:57 wysłana przez Filip71 »