Co jest z mailem na HTC HD2?

• 8 Odpowiedzi
  • 5537 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline trybek

• 5
  • Sprzęt: HTC HD2
Co jest z mailem na HTC HD2?
« dnia: Listopad 27, 2009, 23:25:29 »
Co się dzieje z mailem na HTC HD2?
1.Nie akceptuje polskich znaków diakrytycznych. Nie ma możliwości ustawienia wcześniej kodowania znaków narodowych. Trzeba to robić w czasie redagowania tekstu, co i tak nie pomaga. Imię i nazwisko: litera ś po zapisaniu ustawień uparcie znika  

2.Nie ma możliwości wprowadzenia nazwy użytkownika (ustawienia poczty wychodzącej) w formacie nazwa@domena. Zawsze jest obcinane "@domena" po zapisaniu ustawień. Uniemożliwia to wysyłanie maili z mojego głównego konta.
Korzystałem z wcześniejszych wersji Windows Mobile od kilku lat i nigdy nie miałem takich problemów.

Dodatkowo przebarwienie na środku wykonywanych przez HTC HD2 zdjęć, brak wybierania głosowego.

Zaczynam pomału żałować tego zakupu. Odnoszę wrażenie, że tylko ładnie wygląda.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 23:27:27 wysłana przez trybek »

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
Odp: Co jest z mailem na HTC HD2?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2009, 01:40:43 »
u mnie wszystko dziala jak nalezy nie mam najmniejszych problemow, mam 3 konta email i wszystkie dzialaja prawidlowo

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2009, 08:13:01 »
Ja tez mam nprmalne konto i outlooka tez uzywam i bez problemu mi sie wszystko laczy i pobiera i wywyła ...:)
Co do funkcji - wlasciciela ..to jest jenden wpis w rejestrze... co do plam rozowych to u mnie tez wystepuje ten problem , nie jest tak widoczny jak na zdjeciach umieszczonych w watku otym problemie, ale jest ..mam nadzieje ze htc to poprawi, jak nie to za miesiac ide z towarem niezgodym z umowa :)
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2009, 08:15:06 »
dokładnie chce zrobic tak samo jesli chodzi o te plame, ale ponoc HTC pracuje nad Fixem naprawiajacym te przypadłość, co do wybieranai głosowego zainstalowałem Cyberona PL, zmieniłem dwa wpisy w rejestrze i działa, kwestia poruszana była w dziale Blacstone, w temacie o romach Bysia, podany był link do pobranai programu oraz onfo o kluczu w rejestrze gdzie trzeba dokonac zmian, nie pamietam tylko na ktorej stronie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2009, 08:26:46 wysłana przez Kaudii »

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2009, 08:36:06 »
NIestety tez zglaszam zastrzeżeni co do maila.

Brak:
- zakładki zaawansowane ustawienia serwera
- brak zakladki dot. pobierania wiadomości z określonej ilości dni wstecz (np. 3 dni do tyłu)
- brak zakladki dot. tego czy wiadomość po pobraniu ma być pozostawiona na serwerze czy nie,
- nie ma możliwości ustawienia limity KB na pobieraną wiadomość.
- nie ma (albo nie potrafie znaleźć) mozliwości skonfigurowania podpisów w mailach (nie chodzi o nadawcę tylko o podpis na dole maila).

Działanie na takim mailu traci dla mnie sens, bo korzystałem z tych wszystkich ustawień ustawień :(
No chyba, ze da sie to gdzies skonfigurować ...

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2009, 08:39:42 »
Manila/ zakladka e-mail/lewy dolny rog - wiecej/ menu/narzedzia/ opcje/ wybierasz konto i do wyboru / edytuj kofiguracje konta i inne
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2009, 08:41:07 »
Bysio byłeś szybszy  :grin: :ok:

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2009, 08:47:29 »
Manila/ zakladka e-mail/lewy dolny rog - wiecej/ menu/narzedzia/ opcje/ wybierasz konto i do wyboru / edytuj kofiguracje konta i inne

widze, widze Bysiu - miałem zaćmienie po nocy i nie zauważyłem zakładki narzędzia :/ dzieki

*

Offline trybek

• 5
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 28, 2009, 22:15:09 »
Jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś wie jak ustawić domyślne kodowanie  maili? Na razie muszę za każdym razem wchodzić w ustawienia poczty i wybierać UTF9. Mam polską wersję a na stałe jest ustawione: zachodnioeuropejski. I tak od nowa przy każdym mailu. Trochę to uciążliwe. Może to ustawienie jest gdzie indziej w systemie? Zapomniałem dodać, że z poziomu manilli nie ma takiej możliwości. Jest, gdy korzysta się bezpośrednio z programu windowsowego.
Pozdrawiam Wszystkich.