"Nie można inicjalizować aparatu cyfrowego. Niepowodzenie konfigurowania urządzenia aparatu cyfrowego."
Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Nie znalazłem innego wątku traktującego o zagadnieniu z posta wyżej.
Mam w firmie kilka słuchawek HTC HD2 z Plusa. Jedną niedawno konfigurowałem dla pracownika. W pierwszej kolejności zrobiłem aktualizację ROMu z 1.48 na 1.66 z sunnysoft. Niestety okazało się, że nie działa aparat i wszystkie powiązane z nim aplikacje wyrzucają cytowany komunikat. Przed aktualizacją przyznam aparat czy też kamerka nawet nie były uruchamiane. Zastanawiam się czy ktoś miał podobny problem, ewentualnie zna rozwiązanie... Na pozostałych słuchawkach z ROMem 1.48 problemu nigdy nie zaobserwowałem.
EDIT: Chwilę po napisaniu posta pogłówkowałem i znalazłem rozwiązanie. Aktualizację przeprowadzałem z wyjęta kartą microSD. Po aktualizacji została włożona i pojawiły się najwidoczniej przez to problemy. Rozwiązanie: wyłączyłem słuchawkę i wyjąłem kartę, ponownie włączyłem i aparat fotograficzny uruchomił się bez problemu. Po wsunięciu karty LIVE (włączona słuchawka), aparat fotograficzny zauważył storage device, potwierdziłem i już wszystko działa.