brak pamięci

• 6 Odpowiedzi
  • 2869 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brak pamięci
« dnia: Lipiec 29, 2010, 06:37:47 »
Witam.
Pewnie dla wielu z Was mój problem okaże się śmiesznie banalny ale ja nie bardzo wiem jak sobie z nim poradzić. Użytkuje swojego leo do pracy, czyli telefon, kalendarz, maile. Od czasu do czasu poszukam czegoś w Sieci. nie mam w nim chyba żadnych programów poza super memo. od jakiegoś czasu mam problem z pamiecią jest prawie cała zajęta, gdy chce otworzyć youtube pojawia sie ostrzeżenie że pamięć jest pełna.
Proszę o jakiś łopatologiczny opis krok po kroku w jaki sposób mogę sobie poradzić z tym problemem.
Z góry dziekuję za wyrozumiałość
pozdr.

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
Odp: brak pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2010, 08:49:18 »
Było już kilka wątków na ten temat poszukaj

może np 

wywal copilot jak nie używasz
przenieś cache opery na SD był odpowiedni cab
Application Date ->  HTC ->  HTC Album   wywal  wszystko

generalnie usuń śmieci jeżeli używasz 1.66 Rom  lub też  pomyśl o gotowanym rom,ie  który uwalnia zablokowaną kość pamięci

Ja używam Rom,u 1.66 i po paru modyfikacjach mam z reguły około 90 MB wolnej pamięci

Rybson

*

Offline itepe

• 29
    • Wszystko o Yamaha DVD-S550
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14 PL
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2010, 15:20:19 »
Cache Opery to pikuś - aż 4 MB. U mnie średnio połyka 2MB wolnej przestrzeni dziennie, niezależnie od tego czy używam czegokolwiek poza telefonem czy nie. I to mnie martwi, bo za jakis miesiąc miejsce się skończy :(

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2010, 16:55:21 »
a ja przetestowałem swój telefon..nie robiłem na nim nic prócz dzwonienia, esów..i aktualizacji pogody dodam że miałem wolne ok.30 mb (+informacje doczytane tutaj czyli wszystko na karcie i takie tam...ZNACIE)co się okazało...po 2 miesiącach znowu brak miejsca w telefonie...ja już sam nie wiem co jest grane, nie rozumiem tego
nic mi nie pozostało jak aktualizacja oprogramwania raczej:/

*

Offline Filip71

• *
  • 70
  • iPhone 4
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2010, 23:17:52 »
a ja przetestowałem swój telefon..nie robiłem na nim nic prócz dzwonienia, esów..i aktualizacji pogody dodam że miałem wolne ok.30 mb (+informacje doczytane tutaj czyli wszystko na karcie i takie tam...ZNACIE)co się okazało...po 2 miesiącach znowu brak miejsca w telefonie...ja już sam nie wiem co jest grane, nie rozumiem tego
nic mi nie pozostało jak aktualizacja oprogramwania raczej:/

System bardzo się zaśmieca. Mnie przez ostatnie 2 dni tylko poprzez używanie Opery i SPB News (cache ma na karcie miniSD) wartość RAM w urządzeniu zmniejszyła się o ponad 10 Mb. Dodatkowo kiedyś czytnik Twittera załatwił mi ponad 40 Mb więc wyłączyłem.
Lekarstwem jest SKTools i jego opcja Auto Clean lub CleanRAM (darmowy) - lepsze doświadczenia ma z tym pierwszym, no... ale jest płatny.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2010, 00:10:32 »
Panowie ,co Wam się ładuje do tej pamięci,że w porywach macie aż 90MB.Na screnie niżej widać 214 MB wolnego,bez Manili ale z wgranym SPB Shell w tle.Jak chodzi na Manili to ma ok.180MB.Od zawsze mam program MemMaid i to jest pierwszy soft  jaki instaluję na każdym gotowanym, odblokowanym czy nie gotowanym ROM-ie.Teraz jadę akurat na stockowym, programów wgranych full i ciężko zejść z pamięcią poniżej 170.
Na WM6.1 pamiętam,że to była tragedia z tą pamięcią ale na Leonie,bajka.

*

Offline sp5it

• **
  • 130
  • iPAQ316 i HTC Sensation rzondzi
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2010, 00:25:17 »
Trochę gierek od Gameloftu i pamięć się zapycha ;)
Ja na zapchanym już systemnie mam w storage obecnie 148 wolnego a w program 250.
MIchał
You can't have too many antennas...