Witajcie
Mam problem jak w temacie. Dzisiaj zauważyłem, że nie moge sie dodzwonić pod żaden numer który jest spoza Ery (mam taktaka). Tak samo nie dziala 9898 i 9797 (stan konta). Od razu po probie wybrania numeru nastepuje krótki sygnał (coś a`la zajęte ale krótsze) i telefon wraca do listy połączeń. Zacząłem gmerać w opcjach i ze zdumieniem stwierdziłem, że nie moge sie zalogować do sieci gdy mam wybraną opcję GSM (tylko) a bez problemu łączę się z siecią w trybie 3g (ale wtedy tylko era bo reszta j/w). Soft 1.66, radio takie jak dawali w standardzie... Troche zgłupiałem i włożyłem karte sim taktak do modemu 3g do lapka - zalogował sie bez problemu do GSM`u i 3G. Zrobiłem manewr w drugą stronę i karta play`owa poszła do HD2 - i jest to samo - 2G nie 3G tak... Jakies pomysły?? Reset ustawiń fabrycznych nic nie dał :/
Połączone: Czerwiec 10, 2011, 14:43:29
Rozwiązałem problem: komunikacja/telefon/pasmo : mialem wybrane rodzaj sieci i zakres częstotliwości na auto. Zmieniłem rodzaj sieci na stałe na GSM i zaczęło hulać... Tylko dlaczego wczesniej działało na auto a teraz nie działa?? Rebrending era/t-mobile?? cos przestawili (Toruń/Bydgoszcz było tak samo więc to nie jedna stacja bazowa...)