Brak dotyku po długim naciśnięciu EndKey

• 4 Odpowiedzi
  • 817 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline michael_13

• *
  • 55
    • MiChaeL_13
  • Sprzęt: SE W610, Samsung Omnia, Xperia X1, HTC HD2
Brak dotyku po długim naciśnięciu EndKey
« dnia: Październik 26, 2010, 22:08:44 »
Witam od niedawna zauważyłem, że dotyk mi się wyłącza po długim naciśnieciu Endkey. Nie wiem czy to nie jest związek z tym, że mi upadł telefon z pół metra wysokości, nic wizualnie mu się nie stało tylko ta doległość.

Np. Mam ekran główny odblokowany wszystko pięknie działa, naciskam dłużej endkey tak jakbym chciał wyłaczyć telefon, pojawia się to menu tapam w wyłącz i nic, dotyk nie działa gdzie bym nie kliknął. Naciskam [klawisze fizyczne]: strzałke wyłącza sie menu, naciskam windows start wyskakuje a dotyk nadal nie działa. Wyłączam leona do standby [czarny ekran] włączam i normalnie mogę już odblokować ekran dotyk w pełni działa...
Drugi przykład: mam leona w standby, chce go wybudzić naciskam normalnie endkey i dotyk działa, teraz inny przypadek mam leona w standby naciskam dłuuużej endkey leon sie wybudza ale dotyk nie działa...

Co do wnętrza to do tej pory latałem na romie dutty radio najnowsze 2.15, myśle może to wina radia, wróciłem do 2.12 które zawsze perfekt sie sprawowało nic nie dało, zmieniłem rom dutty na najnowszy też nic nie dalo, to z dysku wgrałem rom bysia i radio 2.12 na którym na 100% działał ok ale nic to nie dało
Dodam że też bawie się w uruchamianie androida z karty, jeśli ma to jakiś wpływ. Ma ktoś jakieś pomysły? Stockowy rom CRUU_Leo_S_HTC_WWE_3.14.405.2_Radio_15.42.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship własnie mi się ściąga spróbuje go wgrać ale lekko wątpie w sukces. Czyżby zostawał serwis? Ale to wygląda na programowe uszkodzenie a nie sprzętowe:/

Przy wgrywaniu romu zawsze robię task29 i kilka hardresetów.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2010, 22:10:43 wysłana przez michael_13 »

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
Odp: Brak dotyku po długim naciśnięciu EndKey
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2010, 08:30:08 »
Chyba sam powinieneś wiedzieć co jest przyczyną, jak przed upadkiem dotyk działał to pewnie wina jest w upadku, a jak po jakimś kolejnym romie to pewnie wina romu.
Ale jak tak się bawisz romami i Hard Resetem to może zobacz jak działa goły i wesoły po HR...
Leon i Antek w jednym stali domu.

*

Offline michael_13

• *
  • 55
    • MiChaeL_13
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2010, 18:46:12 »
Telefon oddany do serwisu, 7 dni w regeneris (razem z darmowym transportem kuriera). Wymieniony na nowe szybka (teraz nie widać tej siatki i dotyk jakby jeszcze lepszy). Aktualizacja softu do 3.14 (spolszczony). Do tego fajne pudełeczko HTC I'm back i długopisik i szmatka, miły akcent:) Nigdy jeszcze z takim serwisem gwarancyjnym się nie spotkałem, plus dla HTC;p

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2010, 18:50:39 »
No to szukaj w telefonie plików SunnySoftu ;)

*

Offline michael_13

• *
  • 55
    • MiChaeL_13
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2010, 18:56:20 »
W program files jest folder InterWrite, ale czy to winde spolszczy wątpię, mogę umieścić jeśli ktoś chce;p
PS. Ekran wydaje się idealnie skalibrowany, w szoku jestem;p Jakbym lepszy telefon dostał;p chyba że to efekt placebo po tygodniu używania se w610;d