Brak dostepu do internetu - dziwny objaw!!!!

• 1 Odpowiedzi
  • 1120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marbron

• *
  • 93
  • Sprzęt: HTC HD2
Brak dostepu do internetu - dziwny objaw!!!!
« dnia: Październik 16, 2011, 17:59:01 »
Otoz mam nastepujacy problem, od kilku dni nie moge sie polaczyc z netem przez wi-fi. Znaczy, do wi-fi sie podlaczam, wszystko jest ok, zielony ptaszek siedzi i wi-fi trzyma dobrze. Ale ani nie odtwiera zadnej strony ani nie mozna np uaktualnic pogody czy skorzystac z innych netowych funkcji. Wczesniej wszystko funcjonowalo bez zarzutu. Nie wiem co to moze byc, tak jak by byla jakas wewnetrzna blokada przed polaczeniem ze strona w sytuacji wlaczonego netu przez wi-fi. Probowalem z roznymi serwerami, zarowno bezplatnymi, przez ktore np komp sie laczy bez problemu jak rowniez z takimi, gdzie sie otwiera strona po wlaczeniu przegladarki i trzeba wpisac login i haslo, zeby polaczyc sie z netem. W kazdej sytuacji (i w obu przegladarkach, IE oraz Opera) pojawia sie strona live serach lub error i komunikat, ze strona nie moze byc otworzona. Oczywiscie, sprawdzam rozne strony, nie o to chodzi.

Czy ktos moze mial podobny problem lub wie co sie moglo stac?? Dodam, ze wyczyscilem historie i wszytkie cookies ostatnio, bo mi brakuje miejsca na urzadzeniu, ale chyba nic innego waznego nie usuwalem, nie przypominam sobie, poza tym nie ma jakis blokad w przegladarkach chyba....??

Bardzo prosze o pomoc, bo nawet pogody nie moge sobie zaktualizowac a jestem za granica i nie chce korzystac z gprs (dodam, ze net juz nie dzialal w Polsce, wiec to nie problem roamingu).

Bede wdzieczny za jakies idee.

Odp: Brak dostepu do internetu - dziwny objaw!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2011, 11:22:22 »
marbron, sprawdź w ustawieniach czy router przydziela Ci adres IP? Jeżeli nie to już masz rozwiązanie problemu... wina po stronie router-a.
Jeżeli został przydzielony... hmm... nie lubię takich rozwiązań, ale może HR?