Blokada PIN wyświetlacza

• 7 Odpowiedzi
  • 2686 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Blokada PIN wyświetlacza
« dnia: Marzec 17, 2011, 11:03:09 »
Witam.

Postanowiłem dzisiaj zabezpieczyć swój telefon blokada PIN na wyswietlacz, gdyż często zdażało się, że odblokowywał się i robił cuda w kieszeni. Skorzystałem z prostego hasła "2580", potwierdziłem go ponownie w okienku, ustawiłem blokade na 1min... i wcisnąłem OK. Niby żadnych problemów po drodze. Rzeczywiście telefon do odblokowania ekranu wymaga teraz wpisania PINu. Niestety ten który ustaliłem nie działa :/ Wpisując pełną sekwencję i klikając ODBLOKUJ - nic sie nie dzieje. po wyjęciu baterii i restarcie, telefon od razu sie blokuje co wymusza te same okienko z klawiatura numeryczną i wpisaniem PINu. Mimo, iż jest informacja, że "można wykonywać tylko połączenia alarmowe", wpisując 112 i klikając na słuchawkę - również nic.
Czy ktoś pomoże co moge zrobic aby włączyć telefon w takim trybie aby nie blokował klawiatury od razu ?W chwili obecnej nic nie moge zrobić a nie mam ochoty na nowo wrzucać softu lub robic hard reset i wracac do ustawień systemowych.

Z góry dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 11:05:30 wysłana przez GlareType »

*

mariusz-jagi

Odp: Blokada PIN wyświetlacza
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2011, 11:18:01 »
pozostaje zrobić HR, albo zgadnąć pin do odblokowania klawiatury.

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2011, 11:18:33 »
jak zablokowałeś wyświetlacz to jak chcesz wprowadzić numer na klawiaturze ekranowej?
tylko HR pomoże......tak myślę
ale poczekaj może jeszcze ktoś się wypowie
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 17, 2011, 12:13:18 »
System mam od Bud-niu.
blokada wygląda tak, że po wykonaniu "slide down" na ekranie wyskakuje klawiatura numeryczna z okienkiem zagwiazkowanym do wpisania PINu. Klawisze numeryczne podświetlaja się, gwiazki są wpisywane, guzik ODBLOKUJ równiez sie podświetla... ale nic sie nie dzieje gdy go wciskam jako akceptacja wpisanego PINu. Jest dodatkowo informacja, że mozna wykonywac numeru alarmowe - równiez zero reakcji.
Może znacie jakąś aplikację dzieki której poprzez PC uda mi się wyłaczyc daną funkcję? albo pogrzebac po plikach poprzez eksplorer i wyłączyć blokadę? Chce uniknąc HR... bo duzo stracę.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 17, 2011, 12:45:54 »
Obawiam się, że HR nie unikniesz. Ktoś już pisał w moim wątku na Mobione, o tej przypadłości, ale ja u siebie wprowadziłem zarówno PIN jak i hasło alfanumeryczne i bez problemu się blokował i odblokowywał. Wydaje mi się, że to wina jakiegoś dogranego softu, a nie ROM-u.
Hmmm ciekawe jest to co piszesz, sprawdzę bo dotychczas nie korzystałem z blokady ekranu z PIN-em (mi tam starcza standartowe blokowanie bez hasła, w czasie jazdy samochodem to raczej uciążliwe wklepywanie kodu). Zobaczę i dam znać.

Wiadomość scalona: [time]Poniedziałek, 21 Luty 2011, 12:08[/time]
Kolego coś musiałeś namieszać z blokadami (może jakąś doinstalowałeś) właśnie sprawdziłem na BlackByBudniuRSS wszystko pięknie śmiga - blokuje, odblokowuje zarówno na PIN-ie jak i na haśle alfanumerycznym. ROM mam ten, który upubliczniłem i nic nie zmieniałem także sądzę, że wina leży po Twojej stronie (może to głupie, ale może pomyliłeś hasło, którym go zablokowałeś :oT ). Dla pewności niech ktoś inny jeszcze sprawdzi blokadę PIN-em/haslem.
Po ww. poście nikt inny nie pisał, a teraz niestety Leo leży na półce bo w obrocie jest HTC 7 Pro.
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 12:48:02 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 17, 2011, 13:10:59 »
OK. Zrobiłem HR.

Dla ciekawości na świeżo postawionym systemie zrobiłem to samo - ustawiłem nowy PIN na blokade klawiatury.
Niestety jest to samo.
Podejrzana jest tez wielkośc tej klawiatury numerycznej, wygląda jakby była skalowana do mniejszej rozdzielczości. Również gwiazdki uciekaja poza ramke gdy ktoś wpisze zbyt długą sekwencję. Nie ma żadnych dodatkowych komunikatów o źle wprowadzonym PINie, ani nie da się uruchomic numeru alarmowego. Robię kolejny HR...

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 17, 2011, 13:15:23 »
Hmmm to dziwne bo akurat lockscreena nie modyfikowałem ??? A do tego u mnie było ok (sprawdzałem).

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 17, 2011, 18:18:40 »
A jeśli po HR nadal chcesz zainstalować jakąś lepszą blokadę ekranu niż zwykły suwak, to proponuję Throttlelock: http://www.throttlelauncher.com/portal/Products/ThrottleLock/throttlelock-09