Błagam Help Please - przezroczystość menu - nijak nie działa. A radio kaplica...

• 9 Odpowiedzi
  • 1093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cosby

• *
  • 54
Wybaczcie ale może czegoś nie kumam. Zasysam już różne wersje Xów i innych cabów które mają ponoć sprawić że pasek menu start na głównej stronie będzie przeźroczysty. Niestety co bym nie instalował to nic się nie zmienia. Inne poprawki mi działają - np. procentowy wskaźnik baterii. Czy ja robię coś nie tak? Czy po instalacji pojawia się gdzieś jakaś opcja którą muszę włączyć?

Mam Manilę 2.5.19211619 Rom 1.48 Radio 2.05 (a to jest też dziwne bo przed HR miałem 2.08 - czy to możliwe?)

Pomożecie? Jak wrócić do radia jakie miałem kupując HTC bez utraty gwarancji? To obecne jakieś takie słabiutkie jest... I jak z tym przeźroczystym menu?
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 13:40:28 wysłana przez cosby »

Odp: Błagam Help Please - przezroczystość menu - nijak nie działa.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2010, 13:39:55 »
Zrobiłeś SR po instalacji cab-ów? Musi działać, u mnie działało.

*

Offline cosby

• *
  • 54
Zrobiłem - a podpowiesz którego caba wgrałeś?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet

*

Offline cosby

• *
  • 54
Nie wgrywałem tego -to coś podobnego czy jakaś łata?

Nadal mnie nurtuje też czy radio samo mogło się z downgradować...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
Przy każdej zabawie z taskbarem pisze jak byk, że najpierw sdkcerts...

*

Offline cosby

• *
  • 54
Właśnie doczytałem i dograłem - nic to nie dało. Gdzieś coś mam włączyć/wyłączyć?

A podpowiecie co z tym radiem mi się stało? Możliwe że po HR samo się cofnęło?
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 13:56:23 wysłana przez cosby »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
2.05 to fabryczne radio.
Nie wydaje mi się, żeby HR przywracał radio, choć z drugiej strony, jeśli to stokowy ROM...

A w kwestii tasbara, jeśli dograłeś sdkcerts, to teraz wgraj modyfikacje taskbara.

*

Offline cosby

• *
  • 54
Właśnie tak zrobiłem kolejny raz - zainstalowałem Touch X startmenu transparent BG.cab

Możliwe że mam gdzieś przypisany kolor do start menu? Nadal nie jest przeźroczysty ten pasek na górze ani na dole - chyba  że jestem głombem i nie o to kaman w tym cabie?

Ja mam ten sam problem inne taskbary dzialaja a ten na zmiene tla w gornej i dolnej belce startmenu nie chce dzialac czy jest ktos w stanie pomoc prosze  :sleepy: