0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tak samo, tylko że musisz ustawić żeby Wi-fi łączyło się z The Internet i tam sknfigurować wszystko. Tak mi się przynajmniej wydaje. Mogę się mylić, jednak ja bym szukał czegoś właśnie tam.
Niestety dalej to samo pomimo wyl WEP Połączone: [time]Styczeń 15, 2011, 15:58:43[/time]Cytat: m4ro7 w Styczeń 15, 2011, 14:19:05tak samo, tylko że musisz ustawić żeby Wi-fi łączyło się z The Internet i tam sknfigurować wszystko. Tak mi się przynajmniej wydaje. Mogę się mylić, jednak ja bym szukał czegoś właśnie tam.Probowalem i ta droga isc nawet wpisujac dns z palca ...
Tez tak mi sie wydaje ze to kwestia softu/ustawien anizeli sprzetowego bledu poza tym zbytnio nie moge isc do salonu ze zmienionym spl i romem - utrata gwarancji.
Cytat: moses w Styczeń 15, 2011, 16:50:10Tez tak mi sie wydaje ze to kwestia softu/ustawien anizeli sprzetowego bledu poza tym zbytnio nie moge isc do salonu ze zmienionym spl i romem - utrata gwarancji.Powtórzę raz jeszcze: Przypomnij też sobie, czy nie używałeś jakiś opcji konfiguracyjnych, np w HD2Tweek, do zarządzania połączeniami z siecią Intrnet - problem z radiem może być jak najbardziej trafiony w dziesiątkę.
Cytat: moses w Styczeń 15, 2011, 16:50:10Tez tak mi sie wydaje ze to kwestia softu/ustawien anizeli sprzetowego bledu poza tym zbytnio nie moge isc do salonu ze zmienionym spl i romem - utrata gwarancji.Powtórzę raz jeszcze: Przypomnij też sobie, czy nie używałeś jakiś opcji konfiguracyjnych, np w HD2Tweek, do zarządzania połączeniami z siecią Internet - problem z radiem może być jak najbardziej trafiony w dziesiątkę.Połączone: [time]Styczeń 15, 2011, 17:03:25[/time]Cytat: sobaukw w Styczeń 15, 2011, 16:54:32Cytat: moses w Styczeń 15, 2011, 16:50:10Tez tak mi sie wydaje ze to kwestia softu/ustawien anizeli sprzetowego bledu poza tym zbytnio nie moge isc do salonu ze zmienionym spl i romem - utrata gwarancji.Powtórzę raz jeszcze: Przypomnij też sobie, czy nie używałeś jakiś opcji konfiguracyjnych, np w HD2Tweek, do zarządzania połączeniami z siecią Intrnet - problem z radiem może być jak najbardziej trafiony w dziesiątkę.Mnie już (co prawda krótkie) doświadczenie nauczyło, żeby z radiami w LEO nie grzebać i się tym nie podniecać. Zamieniłem sobie radio w stack ROMie (za skarby w tej chwili nie podam modelu radia) i niby wszystko było OK. W pracy posiadam system sieci bezprzewodowej w oparciu o urządzenia firmy CIsco (WLC/ LWAPP) z wsparciem dla roamingu w obrębie tego samego SSID. Co zaobserwowałem, - przechodząc pomiędzy poszczególnymi AP w jednej grupie (tym samym, SSID) mój HD2 zamiast przełączyć się zgodnie z żądaniem LWAPP na kolejny AP o tym samym SSID rozłączał mi sygnał z siecią. Również nie było wsparcia dla zmiany kanałów "na gorąco" przez LWAPP - co w stackowym ROMie 1.66 z dedykowanym do niego seryjnie radiem działa bez zarzutu.
Dobrze ze masz leb do urzadzen sieciowych ale problem tkwi dalej na moim ppc
Coz...zmieniam radio ZW
Cytat: moses w Styczeń 15, 2011, 17:15:39Coz...zmieniam radio ZWJakby to napisać szybko i czytelnie? Widzisz... SSID rozgłaszane są na danych kanałach. Dane radia, mogą nie posiadać poprawnego wsparcia dla WSZYSTKICH KANAŁÓW ( a tak może być, jeżeli nie trzymany jest obowiązujący u nas standard ETSI , wg. którego Twój DLINK prawdopodobnie funkcjonuje. ). Zmień może kanał na swoim AP i sprawdź wtedy.
miales kolego chyba racje ustanowilem polaczenie z topazem tam byl kanal 1 dzialal jako router i wyobraz sobie ze pisze ten post z hd2 poprzez wi fi. Jutro sprawdze na 2 routerze:)
Tylko na stockowym romie z plusa mialem ten sam problem zaluje ze nie widzialem jakie radio tam bylo. 3 radia przetestowalem w miedzy czasie i problem byl ten sam