Białe plamy na ekranie.

• 31 Odpowiedzi
  • 24661 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Białe plamy na ekranie.
« dnia: Styczeń 28, 2011, 06:07:51 »
Witam. Po około półtorarocznym używaniu HTC HD2 na ekranie pojawiły się białe przebarwienia w postaci plam, widoczne podczas przeglądania zdjęć.
Jaka może być tego przyczyna?

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
Odp: Białe plamy na ekranie.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2011, 10:40:17 »
Możliwe że masz takie samo jak ja,  z tym ze ja juz taki kupilem.

Przebarwienia mam w dolnej czesci centralnej ekranu, wyglada to tak jakby to byly MOCNIEJ i SLABIEJ swiecace swietlowki po boku.
(cos na wymiar duzej reklamy / bilboardu, pod ktora sa swietlowki i nie wszystkie swieca) gdzieniegdzie jest BARDZO JASNO, a gdzieniegdzie ciemniej...

chłopaki z forum zdiagnozowali ze mozliwa przyczyna to, utoniecie telefonu ;)
choć ja sam sie juz tym nie przejmuje, widoczne to jest tylko podczas instalacji programu - wtedy jest pelne biale tlo i najbadziej widac.
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2011, 15:26:45 »
He... Mam identycznie tak samo i tak jak kolega wyżej już takiego kupiłem... Fajnie yb było gdyby tego nie było, ale z przyzwyczajenia już tego nie widzę... :P

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2011, 15:45:22 »
jestem ciekawe czego to jest zasługa...   heh

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2011, 20:40:53 »
ja takie coś zrobiłem sobie przez zbyt mocne odrywanie stłuczonego dotyku od lcd... i rezultat jest taki, że podświetlenie się w niektórych miejscach jest słabsze. Teraz już wiem jak to robić:) pozdr

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2011, 10:45:23 »

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2011, 12:09:45 »
oj przyjacielu jestes mi winny DUZEGO browara... tak bardzo nie chcialo mi sie tylka ruszyc,
ale masz:

Białe pregi po środku ekranu ( z lewej strony) :)

lepiej widoczne w POWIEKSZENIU

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 08, 2011, 10:21:04 »
też mam ten problem co Wy. Dzwoniłem dziś do serwisu i pytałem o to, babka powiedziała, że nie wie czy mi to na gwarancji naprawią, że telefon musi obejrzeć technik....wysyłał ktoś do regeneris leo z takim problemem? nie chce mi się rozstawać z telefonem na 2tygodnie...i jeszcze nie wiadomo czy uwzględnią chamy gwarancję...(nieźle mnie zniechęciła, może o to jej właśnie chodziło..?

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 08, 2011, 12:23:46 »
Mialem przebarwienia (na "bialym" ekranie).
telefon dalem do naprawy gwarancyjnej bo klawisze nie reagowaly calkowicie, ale w opisie wymienilem tez ten defekt z tym, ze byl jeszcze 1 martwy piksel.

Ekran mi wymienili - moze nawet polowe bebechow w telefonie mam nowych.

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 08, 2011, 16:27:02 »
Mam podobnie, z tym że jedem malutki na dole ekranu, też już taki kupiłem. Nie zgodzę się z tezą, że telefon pływał za dużo takich przypadków. Szukałem informacji na ten temat i prawdopodobnie to jest od mocniejszego naciśniecia kiedyś na ekran lub jakies odbarwienie od grzania telefonu. Podobne zjawisko było na którymś modelu Samsunga i jeszcze na czymś już nie pamiętam. Jeżeli telefon był zalany widać to będzie na paskach bateri telefonu (będą odbarwione na fioletowo o ile pamiętam - wątek chyba na naszym forum w dziale Touch Pro 2),ja takowych nie mam, przestałem się tym przejmować, do serwisu nie wysyłam bo wszystko działa narazie i nie chce, żeby mi rozierali telefon bez musowej potrzeby bo jedno naprawią, a przez przypadek skopią coś innego (czytałem o wymianie wyświetlacza, że wymienili na nowy (jak twierdzili) a wrócił wymieniony, z tym że nowy miał rysę na dotyku (czyżby takie nowe produkowali :) ).
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline Rybarski

• 13
  • Sprzęt: HTC LEO'nek Samsung Spica
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 20, 2011, 20:12:30 »
Mój Leon poszedł do serwisu dziś z takimi właśnie odbarwieniami, tylko ze jeszcze czasem lubił sobie zrobic tai numer ze po odblokowaniu wszystko było białe i tylko delikatne cienie elementów na ekranie było widac. zobaczymy co na to uradza. poinformuje zaraz po powrocie z serwisu ;)

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 20, 2011, 22:43:03 »
Jak wyżej - też dzisiaj mój HD2 oddałem na gwarancję w związku z 3 plamami (nie na brzegach, tylko w różnych miejscach). Przyjmujący się zdziwił, że 1,5 roczny telefon może być w takim dobrym stanie zewnętrznie i stwierdził, że też by tak tego nie zostawił, w końcu to nie zabawka za 100zł :)

Jedyny minus to przymusowe usunięcie Windows Phone 7 i powrót do stockowego romu... troszkę danych już kurna miałem ;(
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 22:46:58 wysłana przez sthEn »
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 26, 2011, 18:32:30 »
ja miałem ten problem w OMNII i900 i to była norma w tych telefonach i winą był procesor który tak sie grzał że powodował plamy i z tego co wiem w starszych wersjach htc hd2 którą tez miałem grzały sie płyty(wymiana na gwarancji) teraz mam nowego hd2 i problemu nie ma

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 07, 2011, 09:46:21 »
Mój Leon poszedł do serwisu dziś z takimi właśnie odbarwieniami, tylko ze jeszcze czasem lubił sobie zrobic tai numer ze po odblokowaniu wszystko było białe i tylko delikatne cienie elementów na ekranie było widac. zobaczymy co na to uradza. poinformuje zaraz po powrocie z serwisu ;)

Dostałeś już może? Mój ma od tygodnia status "W serwisie" w zgłoszeniu reklamacyjnym, ale coś nie chce z tego serwisu wrócić. Pewnie zalewają czujniki wody, żeby gwarancję odrzucić ;> ;>
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 07, 2011, 17:52:21 »
Właśnie też mam status reklamacji "Twój towar jest w serwisie", i troszke mnie to irytuje bo bez Leona to jak bez ręki

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 09, 2011, 11:22:58 »
Też EURO-RTV? :)
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 09, 2011, 12:43:36 »
Tak tez EURO ale ja mam z nimi duży problem iz straciłem cieprliwość i zarządałem numeru listu przewozowego ktorym pojechał mój leon do Regenesis i jest problem iz EURO twierdzi że wysłało telefon i podaja mi numer listu a Rege sadzi ze nigdy nie bylo u nich takiego telefonu. i co teraz ??(euro niby wyslalo go 03.03.2011 i niby z tego dnia maja list przewozowy) w piatek uplywa im termin 14 dni roboczych na naprawe, i do tego moj telefon znikł z powieszchni ziemi. Moge od nich wymagac natychmiastowego zwrotu gotówki ??

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 09, 2011, 12:49:02 »
Mają 14 dni na ustosunkowanie się do Twojego zgłoszenia reklamacyjnego, a nie na naprawę. Cierpliwości, ja się przygotowałem psychicznie na 3-4 tygodnie bez telefonu :)
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 09, 2011, 12:51:47 »
ale oni sie nie maja do czego ustosunkować bo wg tego co oni mi podaja to zgubili moj telefon. odeslali mnie do Rege tam nawet nie slyszeli o tym telefonie ani numeru listu nie maja w bazie ani mojego imei. a euro twierdzi ze telefon jest u nich od 3 marca wiec co oni chca naprawiac ??

edit: dzowniłem do centrali euro gdzie jest moj telefon i odpowiedz mnie zabila "Nie wiem, zadzownimy do Pana"
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 13:26:53 wysłana przez Rybarski »

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 09, 2011, 16:14:47 »
No to jazda, aż sam zadzwonię jak dorwę swój IMEI po pracy :)
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 09, 2011, 17:05:54 »
mam do was jeszcze jedno pytanie, jutro mija ustawowe 14 dni na rozpatrzenie mojej rekalamacji a jako iż oni nie mają nawet bladego pojęcia gdzie jest mój telefon to czy mogę od nich wymagać już jutro zwrotu pieniędzy albo nowego urządzenia ??

edit: Mieli zadzwonić do godziny 15 jest 17 więc tylko mnie utwierdzili w tym ze zgubili mój telefon.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 17:09:24 wysłana przez Rybarski »

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 09, 2011, 17:47:49 »
No mój na szczęście po numerze IMEI znajduje się w Regenersis z ostatnią zmianą statusu z wczoraj na "W trakcie obsługi serwisowej".
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 09, 2011, 17:51:17 »
znaczy wiesz jak mi EURO odda wartośc z faktury to ja też nie będę nażekał :) tylko nie wiem kiedy moge sie do nich dobierać. dlatego prosił bym kogoś w temacie obeznanego o pomoc

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 09, 2011, 18:53:28 »
Na zwrot pieniędzy nie masz co liczyć, choćby nie wiem co się stało :)
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 09, 2011, 19:04:58 »
nie wiem co z Tym fantem zrobia ale wyjscia maja tylko dwa oddac mi Leona (którego nie maja, ewentualnie nowego) albo pieniadze i każda z dwóch opcji mnie satysfakcjonuje,najlepiej niech mi oddadza mojego bo był zadbany tylko że naprawionego :P, przecież nie mogą mi powiedzieć sorry zgubilimy Pana telefon to nie nasz problem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 19:09:33 wysłana przez Rybarski »

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 09, 2011, 19:11:49 »
A tak na serio to po prostu czekaj, telefon na pewno nigdzie nie zaginął. Poczekasz dłużej, ale i tak Ci go naprawią, a walczyć raczej o nic Ci się nie będzie chciało, bo jeżeli denerwują Cię 2 tygodnie bez telefonu, to kilka miesięcy tym bardziej - nie istnieje na świecie firma, która o tak sobie da Ci nową sztukę, albo odda 2,5 tysiąca nawet jeśli ewidentnie zawini.

EDIT.

Status naprawy:    Wydany

Jupi :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 21:47:52 wysłana przez sthEn »
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 14, 2011, 23:09:24 »

Status naprawy:    Wydany

i jak dostałeś już leona ?? wyleczonego z dolegliwości ?? po moich wielkokrotnych telefonach do euro zadzownił do mnie i przeprosił że mój telefon zagubił się przez problemy logistyczne euro i że postarają się aby sprzęt do mnie jak najszybciej wrócił.

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 15, 2011, 09:08:27 »
Regenersis w czwartek dostarczyło już mojego Leosia do EURO w Warszawie, i od czwartku też czekam aż łaskawie go logistyka przerzuci do EURO Gdynia - chyba przez Kambodżę przesunięcia magazynowe robią...
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline Rybarski

• 13
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 15, 2011, 16:55:28 »
moj też już wrócił z regenersis i wisi w warszawie ale dostana odemnie znowu telefon bo z tego co zauwazylem inaczej sie z nimi nie da dogadac ;D

edit: dzwoniłem do euro i telefon powinien jutro, najpozniej po jutrze byc do odebrania u mnie w gliwicach, sthEn zadzwon sobie do nich i zobaczysz ze odrazu zaczna straszczac ruchy :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 19:29:55 wysłana przez Rybarski »

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 18, 2011, 09:13:38 »
Twój towar oczekuje na odbiór w sklepie.

To ja się około 18 dowiem, co wymienili :)
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3