automatyczne pobieranie danych

• 3 Odpowiedzi
  • 1511 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

automatyczne pobieranie danych
« dnia: Październik 11, 2010, 19:20:11 »
Witam wszystkich,
Od pewnego czasu zauważyłem że szybko zużywa mi się mój abonament w oranżadzie. Po analizie online okazuje się że mój telefon z jakiś niewiadomych przyczyn sam łączy się z internetem codziennie o 5.37 i 17. 37 pobierając ok 700 do 1000kB.
Moje pytanie i prośba jak sprawdzić i gdzie szukać jaka aplikacja to robi i czy da się to wyłączyć. Zaznaczam, że pogodę sprawdzam zawsze przez wifi a z internetu korzystam niezwykle rzadko i też przez wifi.
Moze ktoś spotkał się z taką przypadłością, proszę o pomoc.
Pozdrawiam jackmblack

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: automatyczne pobieranie danych
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2010, 19:22:42 »
Było milion razy ale pomogę, np. SPB Wireless Monitor. Ta aplikacja pokaże co ściąga dane. Jest jeszcze apps do blokady pobierania: no data -> poczytaj na forum.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

tomwil

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2010, 19:24:39 »
poszukaj aplikacji pt: NoData lub SetupDialUpEnablerDisabler
to aplikacje do wyłączania (i włączania) dostępu do sieci. Odsobiście polecam tą 2 - na Leo - łatwiejsza w obsłudze paluchami.
Jeśli nie wiesz co się łączy zainstaluj triala SPB  Wireless Monitor ładnie pokazuje co i którędy się łączyło.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2010, 23:00:23 »
Dziękuję za rady. Miałem chyba 4 połączenia Orange internet, orange wap, MMS Orange i speedalarm internet. Wywaliłem to ostatnie razem z aplikacją. Jutro sprawdzę czy odniosło skutek połączenie zawsze było o 5.37 mam nadzieję że skończy się to niekontrolowane połączenie.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam jackmblack