automapa

• 14 Odpowiedzi
  • 2503 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

automapa
« dnia: Styczeń 12, 2011, 18:08:00 »
siemka chce zainstalowac automape na htc hd2 ale cos mi to nie wychodzi, jest ktos chetny pomoc nowicjuszowi

*

dorsz85

Odp: automapa
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:16:30 »
Używanie wielkich liter, kropek, znaków zapytania i polskich znaków obowiązuje na tym forum.
Kiedy ludzie zaczną czytać regulamin?

Sformatuj kartę i instaluj przez czytnik. Jeżeli nie działa napisz do supportu AutoMapy - powinni pomóc, jeżeli masz legalną :mysli:

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:25:01 »
korzystając z okazji, jak wyłączyć autorotacje w najnowszej automapie ? jest jakiś sposób czy trzeba zewnętrznym programem ?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:29:22 »
Używanie wielkich liter, kropek, znaków zapytania i polskich znaków obowiązuje na tym forum.
Kiedy ludzie zaczną czytać regulamin?

Sformatuj kartę i instaluj przez czytnik. Jeżeli nie działa napisz do supportu AutoMapy - powinni pomóc, jeżeli masz legalną :mysli:

Instalator AM skopiuj na swojego PC i tam uruchom, podłącz HD2 za pomocą USB do PC. Ja instalowałem w trybie "storage" - nie trzeba mieć czytnika do tego a AM jest przypisana do karty SD - z poziomu telefonu można całą aplikację zarejestrować. Instalator daje możliwość wyboru instalacji na karcie SD, po uprzednim podłączeniu HD2 do PC via USB. Nie widzę też potrzeby, by formatować kartę SD, jeżeli wcześniej już była formatowana i używana w telefonie.

P.s. Support AM jest kompetentny w tych sprawach i pomogą nawet przez telefon w instalacji.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 18:32:36 wysłana przez sobaukw »

*

dorsz85

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:31:41 »
Wiem, że się da, ale czasami miałem problem i pomagał czytnik.

P.s. Support AM jest kompetentny w tych sprawach i pomogą nawet przez telefon w instalacji.
To był sarkazm? Tak tylko pomyślałem bo na supporty często ludzie narzekają.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:34:32 »
Wiem, że się da, ale czasami miałem problem i pomagał czytnik.

To był sarkazm? Tak tylko pomyślałem bo na supporty często ludzie narzekają.

Ja z  supportem AM mam dobre doświadczenia. Wszystkie moje wątpliwości udało im się rozwiać bardzo szybko. Wierz mi, przez 10 lat ostatnich miewam różne kontakty z 1 linią wsparcia i mam pewien pogląd już wyrobiony w tych sprawach. Ja oceniam wsparcie AM na dobrym poziomie, dla użytkownika.

*

dorsz85

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:35:46 »
Ale na aż taką promocje, że przez telefon pomogą to nie liczyłem :grin:

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:40:42 »
Ale na aż taką promocje, że przez telefon pomogą to nie liczyłem :grin:

Jechałem autem, używałem AM wtedy drugi raz na HD2. Zauważyłem, że aplikacja się zawiesza, głównie po postoju. Dzwonię, po minucie zgłaszam telefonicznie objaw, podaję model smartphone i wersję AM. W ciągu kilku sekund dostaję odpowiedź, że to wina synchronizacji czasu w AM 6.x - mam to wyłączyć i będzie dobrze. Następnie w wolnej chwili mam pobrać nowszą wersję AM, gdzie bug został usunięty. Problem rozwiązany w dwie minuty na postoju w trasie.  Niby pierdoła, ale cieszy. :)

Od tego właśnie jest pierwsza linia wsparcia.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:44:47 »
a jak ja nie mam takiej automapy, tylko sciagnieta z neta to pomocy sie nie da udzielic:P? mam tylko ten copilot ale aktywacja sie konczy

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:46:16 »
Często jest tak, że ludzie od pierwszej linii wsparcia oczekują tego, czego normalnie oczekuje się od drugiej linii.  Pytania do pierwszej linii nie powinny zawierać dużego stopnia trudności, bo nie oczekujmy, że po drugiej stronie siedzi developer. :)

Połączone: [time]Styczeń 12, 2011, 18:47:22[/time]
a jak ja nie mam takiej automapy, tylko sciagnieta z neta to pomocy sie nie da udzielic:P? mam tylko ten copilot ale aktywacja sie konczy

No niestety - to jest minus kradzieży oprogramowania. Ukradłeś -  teraz sobie radź. :)

Połączone: Styczeń 12, 2011, 18:52:32
AM nie jest drogą aplikacją, więc tym bardziej rozbraja mnie instalacja pirackiego oprogramowania.

P.s.
Mnie też nie stać na Ferrari, ale go nie ukradnę. :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 18:52:32 wysłana przez sobaukw »

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:56:51 »
a jaki koszt takiej automapy?

*

Offline iksbed

• *
  • 56
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 12, 2011, 19:20:19 »
Na allegro od 140PLN. Masz za tą kwotę subskrypcję na rok czyli aktualizacje i możliwość korzystania z miplo, po roku możesz przedłużyć subskrypcję za około 80PLN lub używać dalej jako legalne oprogramowanie tyle że bez możliwości aktualizacji AM i miplowych POI.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 12, 2011, 19:21:42 »
229 zł wg http://www.automapa.pl/?PEI=10994&lng=PL

roczna aktualizacja coś około 70 zł.

Polecam :)

P.S. Nie mam udziałów w Aqurat sp. z o.o. ani w Geosystems Polska sp. z o.o, proszę nie traktować wpisu jako reklamy, nie mniej jednak program wart swojej ceny :) i wraz z PlanMaker'em firmy SoftMaker stanowią jedyne dwa główne powody, dla którego trzymam telefon z Windowsem.

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 12, 2011, 19:35:48 »
Tak na prawdę AutoMapa na CD jest niepotrzebna. Wystarczy kupić / odkupić kod  i przedłużyć subskrypcję (oprogramowanie pobrać z WWW producenta) - to chyba nie łamie warunków licencji (nie jestem pewien, więc nie namawiam). Ja już w sieci widziałem za kilkadziesiąt zł te kody.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 12, 2011, 21:29:20 »
Nie ten dział, ale przenosić do /Automapa nie będę, bo wszystkie odpowiedzi na zadane tu pytani już tam padły.
A nielegalnego softu tu nie popieramy.
Zamykam.