Automapa "ucięta" w Leo

• 7 Odpowiedzi
  • 1386 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Automapa "ucięta" w Leo
« dnia: Maj 30, 2011, 10:06:46 »
Nie wiem o co chodzi, ale oryginalna AutoMapa instaluje się tak, że po odpaleniu programu NIE znika górna belka (tam gdzie jest start, ikony baterii, zasięgu, itd.).

Nie bardzo wiem co mam z tym zrobić bo efekt jest taki, że nie jestem w stanie jej obsłużyć gdyż guziki "chowają" się poniżej dolnej krawędzi monitora. Wystaje zaledwie czubeczek guzików i strasznie ciężko jest to obsłużyć.

Spotkał się ktoś z takim działaniem AutoMapy, co zrobić by ją ujrzeć "normalnie" na full screanie?

serdeczne dzięki i pozdrawiam

ps. próbowałem wgrać piracką wersję (w celu eksperymentu) i mam dokładnie to samo...

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
Odp: Automapa "ucięta" w Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2011, 10:55:02 »
A górną belkę z ikonami startu, baterii i zasięgu masz oryginalną czy zmienioną ?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2011, 15:12:44 »
zamienioną, mam Rom Storm Lobuz_1 1.2.9 no i ta belka różni się od stockowej. Znaczy ma trochę inne grafiki bo rozmiar chyba ten sam.
pozdro

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2011, 15:44:32 »
u mnie na oryginalnym ROM-ie 3.14 taki problem nie występuje, więc chyba w tym należy szukać rozwiązania problemu

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2011, 16:48:47 »
dziwnym przypadkiem mam drugiego LEO z oryginalnym Rom-em. Na razie formatuje się bateria, ale jutro sprawę z pewnością sprawdzę. Dam znać czy pomogło bo może ktoś inny ma podobny problem.
pozdro

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2011, 16:51:10 »
Miałem 3 Leo i na każdym Automapę. Nigdy nie miałem takich przypadków. Radziłbym wgranie ROMu od nowa, porządnie, z Task 29, potem format karty i wgranie czystej Automapy.

Na razie formatuje się bateria
No ciekawe, a jak to się formatuje baterie? :P

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2011, 17:14:31 »
no wiem, wiem, litowo-jonowych ponoć nie trzeba "formatować", ale ja tak jakoś mam z przyzwyczajenia, że zawsze świeżynka "siedzi" na kablu te 12h... ;)

A pro pos AM, problem rozwiązałem. Pogooglowałem i.... trzeba znaleźć plik wm5Am i jest GIT :) Jeszcze tylko się męczę, bo coś nie mogę dodać skrótu do pliku co by mieć "pod palcem".

pozdrowienia

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2011, 17:29:01 »
no wiem, wiem, litowo-jonowych ponoć nie trzeba "formatować", ale ja tak jakoś mam z przyzwyczajenia, że zawsze świeżynka "siedzi" na kablu te 12h...
Nie trzeba "formować" a "formatować" to możesz karte SD albo dysk :wink: