Aplikacja FB & others - PROBLEM

• 6 Odpowiedzi
  • 2609 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

mayday21

Aplikacja FB & others - PROBLEM
« dnia: Czerwiec 19, 2011, 22:55:10 »
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem hd2 od ponad roku, przetestowałem chyba wszystkie możliwe softy i zostałem na WM6 + manila + cookie's home tab 1,8
Ze wzgledu na to ze uwazam, ze hd2 to najlepszy obecnie na rynku telefon biznesowy postanowiłem przy nim pozostac na co najmniej jeszcze jeden rok ale
zanim to zrobię muszę wysłać telefon do serwisu żeby mi naprawili gniazdo micro usb, przez co bede musiał wgrywac stockowego roma i jeszcze raz gotowanego,
z drugiej strony potrzebuje naprawic kilka błędów aby móc spokojnie przez kolejny rok korzystać z telefonu a są one następujące:
  • posiadam aplikacje facebook która nei chce mi pobrac avatarów do kontaktów telefonu - jak to zrobić ? aplikacja FB jest najnowsza, ale w ogole nie działa poprawnie, wątki nie aktualizują się od 2 miesięcy
  • jak zmienić avatar kontaktu domyślnego ( głównego ) ? pytałem o to w poprzednich wątkach, szukałem... nie wierzę że nikt nie wie.. chciałbym np zamienić na cooltowego robocika z Androida, niech wierni systemowy WM 6,5 pomogą
  • czasem (a nawet calkiem często) samoczynnie włącza mi się WiFi - kiedyś stanę się bez płodny bo noszę HD2 cały czas w kieszeni ;)
  • pomijak fakt ze przy uzywaniu automapy i jednoczesnym ladowaniu baterii telefon próbuje się spalić :)

Będę bardzo wdzięczny jeśli uzyskam odpowiedzi na pierwsze 2 pytania,
Pozdrawiam serdecznie !

[/list]

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: Aplikacja FB & others - PROBLEM
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2011, 07:41:36 »
ad.2
Kontakty, powinienes miec kontakt swojej karty kontaktow o nazwie Ja. edytujesz go normalnie jak kazdy inny.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

mayday21

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2011, 22:28:44 »
niestety Twoja podpowiedź nie działa, znalazłem 2 kontakty w ksiazde telefonicznej z moim numerem "Me" i "Maciek" - w obu zmieniłem swój avatar a jak dzwoni do mnie nie znany numer to i tak wyświetla się ta beznadziejna stockowa ikona, help

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2011, 23:17:51 »
ja zrobiłem to tak wszedłem w kontakty 4 ikona ludzik z zegarem  przy uchu i masz tam aplikacje skojarz z profilem Facebook i leci co do 2 pytania możesz mieć ustawione np. aktualizacja pogody co 30 min lub aukcje lub poczta lub facebook musisz wszędzie ustawić ze dane pobierasz recznie jesli to nie zadziała pobierz sobie program Dial-up i wtedy rządzisz pobieraniem danych :ok:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2011, 18:58:01 »
niestety Twoja podpowiedź nie działa, znalazłem 2 kontakty w ksiazde telefonicznej z moim numerem "Me" i "Maciek" - w obu zmieniłem swój avatar a jak dzwoni do mnie nie znany numer to i tak wyświetla się ta beznadziejna stockowa ikona, help
AA o to ci chodzi.
Jesli o to co w zalaczniku to podmien w /windows plik Default_person.bmp (tutaj jest jako jpg bo nie da sie bmp dac jako zalacznik
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2011, 15:49:24 »
a ja bym się podpiął pod 3 pytanie tj. o samoczynne włączanie się wifi. Od kilku dni tak mam i trochę mnie to irytuje. Pomyślałem, że gdzieś mi się zaznaczyło, że zawsze gdy się łączy z netem najpierw odpala wifi zamiast skorzystać z aktywnego połączenia via 3g, ale nie wiem gdzie szukać takiego ustawienia. A może macie inny pomysł o co może chodzić?
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2011, 13:29:45 »
ja zrobiłem to tak wszedłem w kontakty 4 ikona ludzik z zegarem  przy uchu i masz tam aplikacje skojarz z profilem Facebook i leci co do 2 pytania możesz mieć ustawione np. aktualizacja pogody co 30 min lub aukcje lub poczta lub facebook musisz wszędzie ustawić ze dane pobierasz recznie jesli to nie zadziała pobierz sobie program Dial-up i wtedy rządzisz pobieraniem danych :ok:

To ja mam przy okazji pytanie, bo właśnie mam problem z pkt.1. Rozumiem, że na 'kontakty 4 ikona ludzik z zegarem  przy uchu' powinno być możliwe do wybrania żeby skojarzył kontakt z profilem i wtedy jeśli znajdzie odpowiedniki w kontaktach to nada im zdjęcia z FB? W którym ROM-ie to jest? Bo wydawało mi się, że kiedyś miałem, a teraz nie mam takiej opcji.