Problem z kalendarzem, brak wyświetlania zdarzeń - rozwiązanie

• 5 Odpowiedzi
  • 2338 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
Otoz po 2 HR doszedlem do tego co powoduje ze kalendarz przestaje wyswietlac przypomnienia i zdarzenia.

Jestem zielony w WM jeszcze wiec opisze na czym polega procedura, mysle ze w miare jasno, u mnie to naprawia kalendarz od reki na sofcie 1.66

wpis w rejestrze, HKey_local machine --> nls --> overrides

jesli macie tam klucz SSDte to on psuje kalendarz, ja go nie mam, ale dodawalem recznie aby zmienic format daty na dd.MM.yyyy i wtedy owszem data fajna ale przypomnienia znikaly mimo ze w Windowsowym kalendarzu byly oraz na locksreenie. Po usunieciu tego pliku i restarcie kalendarz wraca do dzialania.

pamietam ze nie wszyscy grzebali z tym plikiem ale jesli ktos podmienial pliki w celu poprawy daty albo moze instalowal jakis program ktory byc moze wlasnie  edytowal ten plik i dlatego kalendarz sie sypal.

teraz musze potestowac z tym wpisem, moze zamiast kropek przecinki albo myslniki zeby dzialalo ladnie.

edit:
kropki, przecinki, myslniki, spacje nic nie chce dzialac niestety. Pozostaje usuniecie pliku i glupi format daty ale kalendarz wazniejszy
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 22:48:45 wysłana przez K3m0T1989 »
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
Odp: Problem z kalendarzem, brak wyświetlania zdarzeń - rozwiązanie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2010, 11:58:17 »
Miałem ten sam przypadek , brak przypomnień w kalendarzu.
Usunięcie tego wpisu pomogło !
Dzieki :)

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2010, 08:47:51 »
Witam, mam podobny problem. Kalendarz wyświetla mi przypomnienia, ale nie uruchamia dźwięku. Wszystkie inne dźwięki działają prawidłowo, a ten od kalendarza jest w ogóle systemowy. Z góry dzięki za pomoc. Usunąłem klucze SSDte i zresetowałem Leo, ale i tak nie pomogło.  Pzdr jarek

Wycofuje pytanie, po kolejnym resecie i przestawieniu dzwonków zaczęło działać!!!
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2010, 12:39:01 wysłana przez yareckey »

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2010, 21:12:35 »
Hmm, minęło trochę czasu od ostatniego podgrzewania tego postu, ale dziś powtórka z rozrywki. Niestety usunięcie kluczy SSdte nic nie da bo już ich nie ma jakieś nowe pomysły? Z góry dzięki za pomoc...
Korekta teraz w ogóle nie ma powiadomień  - no audio nor video...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2010, 21:47:03 wysłana przez yareckey »

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2011, 10:44:16 »
Witam,

Mam do Was pytanie odnośnie kalendarza w HD2. Przez przypadek wyłączyłem go w rejestrze i za cholerę nie mogę odnaleźć wpisu, bo chcę go z powrotem włączyć ... powyższy wątek z wyświetlaniem zdarzeń u mnie zadziałał (usunąłem klucz SSdte), więc mogę już wrócić do oryginalnego kalendarza ;)

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2011, 13:45:45 »
Czy wasze problemy z kalendarzem występują w spolszczonym romie czy też w gołym stockowym?