Akcesoria - ruszyło

• 191 Odpowiedzi
  • 50094 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Akcesoria - ruszyło
« Odpowiedź #150 dnia: Marzec 01, 2010, 09:48:32 »
To jeszcze uruchom dialer i sprawdź, czy nie jest odwrócony o 90s stopni....

a co ma ładowarka do obracania dialera? zobaczę co i jak - ale i tak gyrator odwróci ekran do porządanego

*

Offline misha59

• **
  • 128
  • Sprzęt: SGSII
« Odpowiedź #151 dnia: Marzec 01, 2010, 10:26:08 »
To jeszcze uruchom dialer i sprawdź, czy nie jest odwrócony o 90s stopni....

a co ma ładowarka do obracania dialera? zobaczę co i jak - ale i tak gyrator odwróci ekran do porządanego

A no właśnie ze ma.....i to dużo. Kolega nie czytał instrukcji i postów na forum....
HTC HD2 .....było, teraz Samsung Galaxy S II

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #152 dnia: Marzec 01, 2010, 18:08:14 »
nic się nie dzieje - sprawdziłem - podłączenie nie powoduje żadnej reakcji leo się nie wybudza i nic się nie zmienia poza diodką - i sprawdziłem ją dokładnie ma hologram przy wtyczce - i jakość wykonania wskazuje że jest oryginalna

*

Offline groblin

• 46
« Odpowiedź #153 dnia: Marzec 01, 2010, 18:14:31 »
ma hologram przy wtyczce - i jakość wykonania wskazuje że jest oryginalna

Możesz mi powiedziec o jakim hologramie mówisz. Właśnie odebrałem niby oryginał i żadnego hologramu nie ma, są tylko takie małe napisy jakby żółte i podświetlony napis HTC.
-------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Jak przy tej aukcji: http://www.allegro.pl/item939899408_oryginalna_ladowarka_htc_cc_c200_hd2_leo_w_wa.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 18:20:19 wysłana przez groblin »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #154 dnia: Marzec 01, 2010, 18:22:12 »
ma hologram przy wtyczce - i jakość wykonania wskazuje że jest oryginalna

Możesz mi powiedziec o jakim hologramie mówisz. Właśnie odebrałem niby oryginał i żadnego hologramu nie ma, są tylko takie małe napisy jakby żółte i podświetlony napis HTC.
-------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Jak przy tej aukcji: http://www.allegro.pl/item939899408_oryginalna_ladowarka_htc_cc_c200_hd2_leo_w_wa.html

a wiesz czemu? bo ja nie kupiłem HTC za 80zł tylko Motorolę za 30zł

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #155 dnia: Marzec 01, 2010, 18:27:56 »
nic się nie dzieje - sprawdziłem - podłączenie nie powoduje żadnej reakcji leo się nie wybudza i nic się nie zmienia poza diodką - i sprawdziłem ją dokładnie ma hologram przy wtyczce - i jakość wykonania wskazuje że jest oryginalna

Mi chodzi o to, czy jeśli podepniesz ładowarkę i naciśniesz zieloną słuchawkę, to dialer pokazuje Ci się trybie normalnym czy też w poziomie...

*

Offline groblin

• 46
« Odpowiedź #156 dnia: Marzec 01, 2010, 18:52:14 »

a wiesz czemu? bo ja nie kupiłem HTC za 80zł tylko Motorolę za 30zł

Szybciej napisałem jak pomyślałem przepraszam.

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #157 dnia: Marzec 01, 2010, 19:26:52 »
co myślicie o tym? powiem szczerze że zamierzam ten uchwyt kupić, i tylko Wasze opinie mogą mnie od tego odwieść.
http://www.allegro.pl/item941111511_htc_hd2_leo_uchwyt_antyshock_ladowarka_folia.html
Wygląda na praktyczny i solidny, ale czy tylko tak wygląda?

[mod]A może by tak zerknąć chociaż kilka postów wstecz? :mad: http://pdaclub.pl/forum/leo/akcesoria-ruszylo/msg1243076/#msg1243076[/mod]
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 19:32:21 wysłana przez vonski »

« Odpowiedź #158 dnia: Marzec 01, 2010, 20:43:44 »
Artz kupilem taka glowice i nie jestem zadowolony - w takiej wersji Leo wchodzi bardzo ciezko, trzeba mocno odgiac ta blokade zeby wszedl i tak samo mocno zeby wyszedl. za kazdym razem boje sie zeby nie przerysowac fona.

do HD mialem taka glowice - http://www.palmtops.com.pl/images/HTC/HTC-CU-S230_LRG.jpg - i sprawdzala sie wysmienicie. teraz sprawdzalem na allegro i jest taka wsuwana, tylko te cena... :/
http://www.allegro.pl/item931182857_glowica_uchwyt_htc_hd2_t8585_leo_100_carcomm_pas.html

ale maly rzut oka na ebay i sytuacja wyglada lepiej :)
np. http://cgi.ebay.com/M95-Car-Mount-Holder-Car-Charger-for-HTC-Touch-HD2_W0QQitemZ160405860255QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item2558ef2f9f

"Zbroja" dla HD2
« Odpowiedź #159 dnia: Marzec 01, 2010, 21:04:45 »
elo,

Właśnie ubrałem HTC'ka w nowe wdzianko, może wielu się nie spodoba, ale dla mnie jest wystarczające i wszelkie gumowato-silikonowe con..y mogą się tylko kłaniać  :mrgreen:
Jakby ktoś miał zamiar coś takiego sobie zakupić poniżej zdjęcia. Jakie są takie są, ale lepsze to niż nic, przed zakupem szukałem na stronie producenta i do dziś nie mają  :shock:

W zestawie:
- anty wstrząsowa skorupka
- zestaw zabezpieczający ekran (folia, szmatka)

http://img22.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=20100301628d.jpg

*

Offline matyspi

• 37
  • Duży uśmiech :D
  • Sprzęt: S65, Kaiser, Leo HD2
« Odpowiedź #160 dnia: Marzec 01, 2010, 22:08:01 »
co myślicie o tym? powiem szczerze że zamierzam ten uchwyt kupić, i tylko Wasze opinie mogą mnie od tego odwieść.
http://www.allegro.pl/item941111511_htc_hd2_leo_uchwyt_antyshock_ladowarka_folia.html
Wygląda na praktyczny i solidny, ale czy tylko tak wygląda?

Cytat: mod
A może by tak zerknąć chociaż kilka postów wstecz?  :mad:
http://pdaclub.pl/forum/leo/akcesoria-ruszylo/msg1243076/#msg1243076
kolego mod: niby słusznie, jednakże odnoszę wrażenie, że kolega Artz pisząc "uchwyt" miał na myśli całość czyli głowicę wraz z wysięgnikiem

kolego Artz:
 - dla mnie błeeee,
 - w życiu nie powiesiłbym w samochodzie czegoś co do złudzenia przypomina mi szynę zakładaną na nogę po ciężkim złamaniu
 - nie mogę się tam dopatrzeć systemu ANTY SHOCK
 - dł 19cm, którą chwalą jest krótsza od tego, który ja mam (patrz post rekomendowany przez mod), a co za tym idzie za krótka w samochodach o skośnej przedniej szybie
 - wygodne śruby!? a ile razy zmienia się położenie uchwytu? raczej rzadko, najczęściej kiedy zmieniasz kąt żeby się nic nie odbijało, wówczas robisz to przeważnie podczas jazdy i jedną ręką, wnioski samodzielnie
 - obrót o 630 stopni trzeba potraktować jako literówkę, no chyba że...., nie niemożliwe
 - uchwyt, który ja mam chyba nie jest ze zwykłego drutu, bo daje się wyginać nawet o 180 stopni, oraz dowolnie wyginać w falę
 - posiadam go od ponad 2 lat, jeździł do tej pory przyklejony na szybie z HTC TyTN Kaiser, teraz zmieniłem głowicę na tężę do HD2 i jeździ dalej

PS. tak mnie jakoś wzięło na elaborat  :P
---
pzdr

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #161 dnia: Marzec 02, 2010, 10:19:41 »
Do ukrytego moderatora
Chciałem opinie na ten konkretny model, a nie samą głowicę!

@Przemmo
A czy w uchwycie o którym mówisz można używać telefonu w poziomie ?

kolego matyspi

To co mi doradzasz? Kupić uchwyt osobno, i głowicę osobno ?

*

Offline matyspi

• 37
« Odpowiedź #162 dnia: Marzec 02, 2010, 12:39:51 »
potraktuj tę ocenę jako odczucia subiektywne,

moim zdaniem ten giętki wysięgnik jest OK, ale mogą być kiczowate na rynku, najlepiej jak możesz wziąć taki do ręki i zobaczyć jak się wygina i jak się trzęsie (najlepiej jak najmniej),

nie chciałbym jednak narzucać Ci wyboru, bo to również trochę kwestia gustu,
jesli chodzi o ANTI SHOCK to mój kolega ma taki jak na zdjęciu obok i go sobie chwali, a jeździ po Wrocławiu, gdzie też są trzęsące ulice - ja go niestety nie miałem okazji jeszcze dotykać

(jeśli chodzi o sprzedawcę z Allegro to jest sprawdzony i moge go polecić - zrobił ostatnio dla mnie super extra szybką wysyłkę z dnia na dzień i fakturkę proforma i potem fakturka właściwa - wszystko jak należy)
---
pzdr

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #163 dnia: Marzec 02, 2010, 14:32:23 »
@matyspi

Dziękuję za odpowiedź.
A ten uchwyt można "przykleić" również nie tylko do szyby ?
Głowica taka jak została opisana wcześniej, rysuje, a klips nie jest klipsem :)

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
« Odpowiedź #164 dnia: Marzec 02, 2010, 19:32:12 »
Ale sie uczepili tej glowicy,  uzywam jej od prawie miesiaca codziennie po kilka razy wkladanie wykladanie, jakos LEO'n nie ma zadnej rysy na obudowie, a klips dalej na miejscu nie pekl.

Wiec w czym problem?

Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline matyspi

• 37
« Odpowiedź #165 dnia: Marzec 02, 2010, 21:35:30 »
A ten uchwyt można "przykleić" również nie tylko do szyby ?
możesz go przyczepić gdzie chcesz, byleby bylo płasko (nie chropowato) jak na szybie

Ale sie uczepili tej glowicy,  uzywam jej od prawie miesiaca codziennie po kilka razy wkladanie wykladanie, jakos LEO'n nie ma zadnej rysy na obudowie, a klips dalej na miejscu nie pekl.

Wiec w czym problem?
nie jest wygodna do obsługi jedną ręką (chodzi mi o wkładanie i wyjmowanie Leoncja)
co do trwałości klipsa zobaczymy po dłuższym czasie - mam nadzieję, że sprawia tylko takie wątłe wrażenie  :E
---
pzdr

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #166 dnia: Marzec 16, 2010, 19:34:23 »

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #167 dnia: Marzec 16, 2010, 19:54:09 »
Ja długo zastanawiałem się nad wyborem. Popatrzyłem jednak na oficjalnie wydany do HD i stwierdziłem, że nie będę czekał na oficjalny dla Leo.

Jutro dojedzie do mnie taki jak na powyższych zdjęciach tylko nie z głowicą jak na zdjęciu ale taką uniwersalną pod szerokie PDA. Jak przetestuję i będę miał swoje spostrzeżenia to dam znać.... a jak znajdę więcej czasu to na pewno coś więcej skrobnę.

Połączone: Marzec 17, 2010, 19:44:07
No to pojawiła się kolejna nowość w temacie uchwytów samochodowych dla HD2:
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/2736-Uchwyt_aktywny_Carcomm_HTC_Touch_HD_2.html

Może wygląda i solidnie ale ta cena  :-?

Do mnie dnia dzisiejszego dotarł ten model: http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1522-Uchwyt_HR_Design_06_-_uniwersalny_PDA.html
Jest na prawdę solidny a o trzymanie Leo nie macie co się obawiać. Siedzi dobrze i stabilnie.
Pierwszy test w postaci trząsania i machania uchwytem wraz z Leo zaliczony. Pewne trzymanie. Nie ma obaw, że wypadnie na naszych dziurawych drogach podczas jazdy autem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2010, 19:44:07 wysłana przez el.kamilus »

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #168 dnia: Marzec 18, 2010, 10:43:02 »
Przypadkiem natrafiłem na te 2 urządzenia . http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=191461  http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=187309  ...na razie są w dziale do HD,ciekawe jak z Leo..

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #169 dnia: Marzec 18, 2010, 11:30:45 »
@el.kamilus

czy w Twoim uchwycie jest możliwość obracania samego telefonu w prawo-lewo?

Ten drugi co zaproponowałeś to chyba sam "trzymak" bez ramienia ?
iii ze zdjęcia wynika że tylko do zastosowania pionowego ?

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #170 dnia: Marzec 18, 2010, 18:16:19 »
czy w Twoim uchwycie jest możliwość obracania samego telefonu w prawo-lewo?
Chodzi Ci o to że uchwyt jest pionowo a telefon wkładam do niego bokiem? Jeśli tak to zerknij na parametry uchwytu. Jest tam podane że telefony do szerokości 85mm a Leo ma troszkę więcej :)
Nie ma jednak problemu. Luzujesz pokrętło i przekręcasz sobie cały uchwyt (głowica trzymająca) tak jak chcesz. Chcesz mieć 10, 20,44 stopnie od pionu nie ma problemu. Konieczny oczywiście kątomierz  :E
Masz również regulację ukierunkowania Leo w uchwycie w szerokim zakresie tak więc ogólnie ustawisz sobie go jak Ci się podoba.

Ten drugi co zaproponowałeś to chyba sam "trzymak" bez ramienia ?
Tak jak widzisz na zdjęciu. Ramię bananowate + uchwyt. Zdziwiony, że na allegro są drożej czy co??

iii ze zdjęcia wynika że tylko do zastosowania pionowego ?
Dlaczego? Możesz go sobie zamontować jak chcesz. Do szyby również. Pionowo to ciężko w osobowym aucie bo za długie ramie jest. Większość takich uchwytów lepszych (stałych nie giętych) jest w podobny sposób uformowana (bananowaty kształt). Jak coś to troszkę wyżej na szybie musisz go przykleić aby wpiąć ładowarkę jeśli chcesz mieć Leo pionowo.

Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz.

*

Offline ryan26cs

• 8
  • Sprzęt: htc hd 2  automapa 6.1

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #172 dnia: Lipiec 13, 2010, 09:27:18 »
Wiele już było mówione o słuszności używania folii na ekranie HD2 pod kątem ochrony przed rysami... A ja po prostu mam dość widzenia wszystkiego wokół (głównie siebie) na ekranie zamiast tego, co powinien wyświetlać... od początku gdy pojawiły się ekrany błyszczące od razu stwierdziłem, że to jakaś pomyłka. Tak czy siusiak jak dla mnie ekran HD2 zdecydowanie za bardzo odbija światło. Stąd moje pytanie: Czy jakaś folia poza Protector Plus ograniczy refleksy? Miałem PP na aximie x50v i niestety wg mnie pogarsza jakość ekranu, no i dodaje ten efekt jakby mieniącego się piasku, choć faktem jest, że zdecydowanie polepsza widoczność na zewnątrz i niweluje efekt lustra.
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #173 dnia: Lipiec 13, 2010, 19:22:45 »
Jak ktoś jeszcze szuka uchwytu do samochodu to ja polecam ten:
http://www.mobilefun.co.uk/dash-genie-in-car-holder-p23796.htm
Telefon trzyma sie dobrze, bardzo łatwe zdejmowanie i zakładanie. Pozatym pasuje chyba do wszystkich telefonów także nie ma problemu po zmianie fona.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #174 dnia: Lipiec 13, 2010, 21:34:59 »
O, ciekawy ciekawy... To czerwone kółko to pewnie żelowe do chwytania? Szkoda, że nie ma samej takiej głowicy do uchwytów HR...

« Odpowiedź #175 dnia: Lipiec 13, 2010, 22:09:29 »
To czerwone to jakis dziwny metal z jakąś powłoką, jak się zabrudzi wystarczy przetrzeć i wszystko gra.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #176 dnia: Lipiec 13, 2010, 22:19:41 »
Ciekawe czy wytrzyma przyspieszenie poniżej 8 sek do setki  :evil:
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #177 dnia: Lipiec 14, 2010, 09:57:08 »
W mojej karetce mu to nie grozi :>

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #178 dnia: Lipiec 14, 2010, 13:15:05 »
Ciekawe czy wytrzyma przyspieszenie poniżej 8 sek do setki  :evil:

A 6? ;)

Poniżej 6 to często same przyssawki do szyby puszczają, zwłaszcza jak ramie z urządzeniem cięższe, a przyssawka tandetna. Ale coś za coś :D
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Offline maxxer

• 11
  • Sprzęt: HTC Leo
HTC HD2
P-S HD2 WM ROM_WP7S_DROID_RC3_29013 WWE
motoman234 EVO Carbon Remix