Powoli ogarniam HD2 po przesiadce z telefonu z Windows Smartphone. Przewaliłem kawałek forum, no i nijak nie mogę się obejść bez zadania "100 pytań do"...
Sprzęt jest z polskiej dystrybucji:
Wersja systemu: 5.2.21846 (21864.5.0.81)
wersja manila: 2.5.19202525.2
wersja ROM: 1.43.479.2 (70124) WWE
data ROM: 10/27/09
wersja radia: 2.04.50.22_2
wersja protokołu: 15.26.50.07U
1. Jaki programik regedit bezpiecznie używacie na HD2? Najlepiej freeware.
2. Jakiego dostępu do plików HD używacie? W smartphone miałem programik WMstorage, a teraz? Nie potrafię wgrać pliku (muzyka, film, dzwonek mp3) do telefonu, ani karty... Ktoś napisał, żeby "podłączyć telefon do PC w trybie 'pamięć masowa'", ale jak go podłączam przez USB to mi się tylko pojawia ActiveSync, albo udostępnianie internetu (modem). Jak to zrobić po kablu, a jak po BT?
3. Czy jest jakaś stara (darmowa) stabilna wersja core-playera? A może domyślny player gra normalnie wszystko, albo chociaż normalne divx'y? (nie sprawdziłem, bo nie wiem jak wgrać plik na kartę, która jest w HD2...)
4. Nie jestem pewien, który wpis w rejestrze (znalazłem 3 różne) zmienić, żeby zdeaktywować konieczność wpisywania hasła po odblokowaniu suwakiem (chodzi mi o blokadę, która się aktywuje jak się ustawi synchronizację HD2 z serwerem Exchange).
5. Czy to jakiś bug? Jak w kalendarzu zrobię widok 'tydzień' to ni jak nie jestem w stanie wyświetlić bieżącego tygodnia - pojawia się poprzedni.
6. Polskie T9. Która wersja dostępna na sieci (albo opisana w którym wątku) jest najwłaściwsza dla tej wersji telefonu? (bo trochę nie jestem pewien)