[simlock ogólnie] +jak sciagnac simlocka z htc hd2 z sieci o2 za free

• 100 Odpowiedzi
  • 49676 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline iiyama

• *
  • 73
  • Sprzęt: HD 2
Odp: [simlock ogólnie] +jak sciagnac simlocka z htc hd2 z sieci o2 za free
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 11, 2010, 12:12:43 »
zamówiłem z allegro wczoraj hd2 z Orange i allegrowicz powiedział ze jest bez simlocka, twierdzi ze dzwonił i podawał chybe imei i powiedzieli mu ze jest bez blokady. Pudełko zapakowane i nie otwierane. jutro pewnie przyjdzie i przekonam sie sam!!!
jeśli nie to mu zwróce.

« Odpowiedź #31 dnia: Luty 11, 2010, 13:41:34 »
lool3k69 skad masz informacje odnosnie tego ze Orange PL ma udostepnic kody dostawca?
Wiadomo kiedy to moze nastapic i jakie sa na to szanse. Ja troche utopilem ze swoim HD2, bo nie przypuszczalem ze zdjecie sima okaze sie niemozliwe :/
Jezeli ktos przetestuje juz jakas podkladke pod sim z tym modelem telefonu, prosze o relacje czy dziala... i jak dziala :)
No i Ciebie lool3k69 jak tylko bedziesz cos wiedzial na temat kodow.
Pzdr!

Po??czone: Luty 11, 2010, 14:07:44
Znalazlem karte turbosim ktora jak zapewnia producent wspolpracuje z telefonem HTC HD2.
Oto link do aukcji http://www.allegro.pl/item907428806_karta_turbo_sim_odblokowanie_simlock_unlock_sim.html
Zastanawiam sie nad tym czy jej nie zamowic.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 14:07:44 wysłana przez ilsilencio »

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 11, 2010, 18:19:07 »
Mam znajomego, który już od dawna funkcjonuje na giełdzie elektronicznej oraz ma styczność/kontakt z ludźmi, którzy siedzą w simlockowej branży od wielu lat. Sam z niecierpliwością czekam aż będzie coś wiadomo, w każdym razie mój request został przekazany. Jak/ za ile i czy na większą skalę będzie się dało to robić zanim pojawi się baza kodów u sprzedawców tego nie wiem ale jak dostanę poprawny kod to przekażę więcej informacji w tej sprawie. Póki co korzystam z podkładki i nie narzekam ale wolę mieć to złamane mimo wszystko.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 11, 2010, 19:58:46 »
witam ponownie
z ciekawości wykonałem telefon do działy obsługi Plusa, bo okazało się że oni też puszczają Leony z simem i dowiedziałem się, ż to nie takie hop siup.
i żeby zdjąć rzekomy simlock trzeba się pofatygować osobiście z dowodem zakupu, kartą gwarancyjną i urządzeniem (dla sprawdzenia IMEI) do punktu Obsługi klienta Plusa nie do dealera czy przedstawiciela i tam złożyć pismo o zdjęcie Sima, uiścić opłatę 75 PLN i czekać 2 tygodnie na przesłanie na ten rzeczony telefon kodu który spowoduje zniesienie sima.
podejrzewam, że w Orange jest podobnie tylko cena wyższa

chyba spadną ceny na allegro.....

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 11, 2010, 21:45:06 »
Z tego co piszesz lool3k69 wnioskuje ze z powodzeniem uzywasz podkladke podsimowa w swoim HD2? Czy moglbys podac mi co to konkretnie za podkladka i czy sa z powdu niej jakies ograniczenia czy uniedogodnienia we wspolpracy z siecia?
Tak ogolnie to ratujesz mi zycie, bo juz myslalem ze moj telefon zacznie byc telefonem dopiero jak ukaza sie poprawne kody (jezeli sie ukaza...)
Pzdr!

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 11, 2010, 23:13:43 »
Z tego co piszesz lool3k69 wnioskuje ze z powodzeniem uzywasz podkladke podsimowa w swoim HD2? Czy moglbys podac mi co to konkretnie za podkladka i czy sa z powdu niej jakies ograniczenia czy uniedogodnienia we wspolpracy z siecia?
Tak ogolnie to ratujesz mi zycie, bo juz myslalem ze moj telefon zacznie byc telefonem dopiero jak ukaza sie poprawne kody (jezeli sie ukaza...)
Pzdr!
Podejzewam, ze podkladaka ta co dziala na Blackstone, to tez na HD2 bedzie dziala. Na kupowalem Tornado Sim, bylo to jakies 50zl max i bylem z niej zadowolony. We wczesniejszych postach jest caly opis odnosnie podkladki. Ja na swojej nie zauwazylem, aby byla jakas roznica miedzy sciagnietym simlockiem a zalozona podkladka, wszystko ladnie mi chodzilo, bez problemow, czy zawieszania. Pozdr

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 12, 2010, 01:22:31 »
Pzdr!

Moja podkładka wygląda tak:
http://polphone.pl/img/resources/1209562449universalsim.gif

Co do tego czy są jakieś problemy... zdarzają się ale sporadycznie. Mnie np. potrafi wyskoczyć znaczek roamingu dzięki czemu nie mogę odbierać połączeń. Wtedy muszę wyłączyć/ włączyć moduł GSM. Po tym problem znika. To samo jak zdarzy się jej mieć problemy z zalogowaniem do sieci. Ale z tego co doczytałem karta jest programowalna (jest też menu z poziomu urządzenia) i można przez czytnik kart sim usb ją "wyregulować" dla odpowiedniego urządzenia. Ja popróbowałem opcji z menu w telefonie kilku opcji i działa w miarę ok.

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 12, 2010, 02:53:05 »
Moja podkładka wygląda tak:
http://polphone.pl/img/resources/1209562449universalsim.gif
Moja jest podobna, tylko na czarnym laminacie. Nie trzeba wycinac w sim dziury na chipa, moze odstawac a i tak bedzie dzialac...sprawdzielm juz na kilku telefonach. Pozdr

*

Offline iiyama

• *
  • 73
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 12, 2010, 17:11:29 »
zamówiłem z allegro wczoraj hd2 z Orange i allegrowicz powiedział ze jest bez simlocka, twierdzi ze dzwonił i podawał chybe imei i powiedzieli mu ze jest bez blokady. Pudełko zapakowane i nie otwierane. jutro pewnie przyjdzie i przekonam sie sam!!!
jeśli nie to mu zwróce.

no i kurna z blokadą przyszedł, no żesz ty.

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 13, 2010, 00:16:18 »
Moja jest podobna, tylko na czarnym laminacie. Nie trzeba wycinac w sim dziury na chipa, moze odstawac a i tak bedzie dzialac...sprawdzielm juz na kilku telefonach. Pozdr

Karty są podobne ale mikro kontrolery mogą się diametralnie różnić. Na ten przykład powiem, że poprzednia karta nie miała możliwości konfigurowania omijania sim locka z poziomu telefonu. Jeżeli o wycinanie chodzi. Niby nie trzeba, ale karta się wygina, a że to nie jest bardzo mocny plastik to w konsekwencji stać się możemy posiadaczami SIM Card Banana Edition  :E w najgorszym wypadku chip karty sim zacznie się odczepiać. Ja i tak mam porządnie pociętą kartę więc każda podkładka pasuje nawet do Ericsson T10s  :)

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 13, 2010, 01:05:06 »
Hehe, no to niezle...ja akurat nie wycinalem, jakos mi sie nie chcialo specjalnie i 'banan' tez sie z karty nie zrobil. Niemniej jednak jest mozliwosc, ze nie kazda dziala na kazdym urzadzeniu - zdazalo sie tak, ze jedna karta dziala na jednym telefonie a na drugim takim samym juz nie. Pozdr

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 13, 2010, 02:26:12 »
Tak też właśnie są karty programowalne i zawsze można je ustawić pod konkretny telefon. Tylko trzeba mieć czytnik kart sim usb a nie chce mi się z tym kombinować. W dodatku STK [menu konfiguracji(w tym wypadku)] podkładki nie zbyt fajnie współpracuje z HD2, mimo tego zawsze coś się da zaznaczyć i zostaje zapisane i można eksperymentować. Ale i tak wolałbym mieć złamanego sim-locka niż mieć tę podkładkę :(

« Odpowiedź #42 dnia: Luty 13, 2010, 07:35:19 »
Mam znajomego, który już od dawna funkcjonuje na giełdzie elektronicznej oraz ma styczność/kontakt z ludźmi, którzy siedzą w simlockowej branży od wielu lat. Sam z niecierpliwością czekam aż będzie coś wiadomo, w każdym razie mój request został przekazany. Jak/ za ile i czy na większą skalę będzie się dało to robić zanim pojawi się baza kodów u sprzedawców tego nie wiem ale jak dostanę poprawny kod to przekażę więcej informacji w tej sprawie. Póki co korzystam z podkładki i nie narzekam ale wolę mieć to złamane mimo wszystko.

Witam,
Prośba o info albo jakiś link skąd brałeś tą kartę ? Na Allegro nie znalazłem niczego co by było do HD2 przypisane.

również czekam na mozliowsc zdjecia kodu

pzdr Grzesiek

Połączone: Luty 13, 2010, 07:43:12
Zadzwonię tu:

http://www.eoferty.com.pl/simlock_htc_hd2_kodem_cala_polska_160297.html
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 07:43:12 wysłana przez agdert »

*

Offline iiyama

• *
  • 73
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 13, 2010, 23:53:24 »
czy naprawde nie da się sciągnąć tego simlocka?

tak samo wygenerowali mi kod ale nie działa - nawet zrobiłem hardspl i też próbowałem ale kicha

*

Offline pegaz666

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Code unlock z neta telefon z ORANGE
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 14, 2010, 15:11:53 »
Uzylem kodow placac przez neta na portalu http://support.unlock-now.com i http://www.unlockallcellular.com/ podalem IM, telefon z Orange i kod nie dziala sam nie wiem co  juz robic napisalem do nich ale nie otrzymalem odpowiedzi. Jak narazie jestem w plecy 18E i 20 $ przyslano mi taki sam kod ale nie dziala. Na pudelku mam  podany typ HTC HD2 T8585 i taki wybralem. Podpowiedzcie cos !! Please

p.s
Zrobilem juz to 6 razy
Zaznaczylem ze POLSKA ORANGE bo byl taki wybor
Zajmuje sie sciaganiem lockow kodami z kazdego HTC i niestety z HD2 z polskiego Oranga nie zdejmie nikt - powod? Kazdy, w tym ja posiada dostep do bazy danych kodow firmy HTC , a orange PL akurat w tym tylko modelu zmienilo sobie fabrycznie nadane kody na swoje wlasne - stad dostajecie kody od sprzedawcow ktore nie dzialaja bo dostajecie kody takie jakie fabryka HTC nadala tym telefonom , a orange w polsce sobie je pozmienial... TYLKO orange PL ma kody do tego - ale wcyiagnac je od nich to droga sprawa - tel wziety na osobe fizyczna 70 zł - czyli taniocha , ale za tel , wziety na firme koszt 670 pln... Oczywiscie prawie wszystkie sa frirmowki bo kto normalny idzie do operatora i wyklada 3.000 pln za telefon. Pozdrawiam

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 14, 2010, 16:42:16 »
Heh no to ładnie orangutan pojechał  :ok:

« Odpowiedź #46 dnia: Luty 14, 2010, 23:25:11 »
Easyunlocker, i polarbox2 mają wydać aktualizację na dniach o ten model. I będzie możliwość nawet z orangowskich ściąganie.

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 14, 2010, 23:59:27 »
No to czekamy  :D ale wnioskuję, że będzie to po kablu skoro to update dla boksów. Niech i to będzie BOX byle bym nie miał tego ścierwa na telefonie. Wie ktoś może ile  razy można wpisać niepoprawny kod? Bo jak na tę chwilę mam cztery błędne wprowadzenia  :sleepy:

*

Offline pegaz666

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 15, 2010, 07:25:11 »
No to czekamy  :D ale wnioskuję, że będzie to po kablu skoro to update dla boksów. Niech i to będzie BOX byle bym nie miał tego ścierwa na telefonie. Wie ktoś może ile  razy można wpisać niepoprawny kod? Bo jak na tę chwilę mam cztery błędne wprowadzenia  :sleepy:
Chyba na windows mobile jest 7 razy. A na niektorych nawet 17? Tak czy tak - jak wykorzystasz wszystkie proby przeflashujesz oprogramowanie i znowu masz zero. Takze nie jest to trwale zablokowanie jak np. w NOKIACH 3proby i amen. Pozdr

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 15, 2010, 14:41:50 »
U mnie już po kilku zmianach oprogramowania dalej pisze "Próbowałeś 4 razy, proszę czekać..." więc nie wiem co mam wgrać żeby się wyzerowało.

« Odpowiedź #50 dnia: Luty 15, 2010, 15:19:32 »
Ja w piątek odebrałem mojego HD2 i... okazało się że ma simlock'a. Nie współpracował z Play ani z Plus. Po konsultacji ze sprzedawcą, przesłali mi kod który miał odblokować telefonik ale... nie zadziałał. Jutro mają mi wymienić na inny. Zobaczy co będzie.

Pozdrawiam

*

Offline iiyama

• *
  • 73
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 15, 2010, 17:45:51 »
ja już po wielu próbach kombinowania, szukania kupiłem jak Orange przykazał startera na kartę i DZIAŁA - porozsyłałem nowy nr tel i jest git.
Biurokracja orange i ich cena za zdjęcie simlocka mnie zabiła - oszaleli.
Ja mam już 6 razy żle wpisany kod, też mnie ciekawi kiedy się limit skończy i co się stanie?
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 17:49:27 wysłana przez iiyama »

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 15, 2010, 20:53:16 »
Mam słuchawkę z Plusa. Jest fabrycznie bez simlocka.

*

Offline mavbit

• 10
    • MAVBiT Foto
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2, Iphone 3G
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 15, 2010, 23:02:26 »
Ja juz 7 razy podalem zly kod i po upgrade romu wcale sie nie wyzerowalo.... ;(

« Odpowiedź #54 dnia: Luty 16, 2010, 15:33:14 »
grzegorz35 Jak tylko ta upragniona odsiec nadejdzie i bedziemy mogli pozbyc sie tych przekletych simlockow z upierdliwego orange, smialo nas informuj!
Mialem zaczac bawic sie w te podkladki, ale skoro jest szansa ze w ciagu kilku dni nie bede juz tego potrrzebowal to jeszcze sie wstrzymam.
Pzdr

Połączone: Luty 17, 2010, 19:59:07
Firma Rebel wypuscila karte specjalnie dla "naszego" modelu. Oto filmik ktory demonstruje znakomita wspolprace karty z telefonem HD2
unlock-htc-hd2-to-any-network-using-rebel-sim-card-II.wmv
Bede zamawial jutro, jezeli ktos zainteresowany, pisac! Taniej kupic kilka w jednym liscie.
Cena to 10 Funów
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 19:59:07 wysłana przez ilsilencio »

« Odpowiedź #55 dnia: Luty 19, 2010, 12:47:45 »
70 netto od osoby prywatnej i ....500 netto od telefonów kupionych na firmę ;)

Czy ktos sprawdzał jak to faktycznie działa?
Mam znajomego w Orange, który twierdzi, że owszem wazne jest kto usługę zdjęcia simlock zamawia (firma lub osoba fizyczna i tu znaczna różnica w cenie) ale nie jest ważne na kogo został kupiony telefon. Przekazał mi tylko ,że trzeba powiedzieć, że się kupiło telefon np na allegro, i co ważne! trzeba być abonentem orange, mieć przy sobie fakture zakupu (nieistotne jaką - może być pierwotna na firmę) i dowód osobisty. Cena o jaką się rozchodzi jest ponoć ceną za usługę, która wynosi tyle i tyle dla konkretnego abonenta, nie ma znaczenia tutaj na kogo byl sprzedany telefon, ponieważ nie ma to niejako związku z konkretnym cennikiem usług.

Facet pracuje w Orange wiele lat, ja oczywiście sceptycznie podchodze do tematu choć kusi aby sprawdzić - sam jestem ofiarą handlarzy z allegro którzy zapewniali , że jest bez simlocka, potem , że załatwią kod itd. Zanim jednak wyslę kumpla z moim telefonem, który jest abonentem orange prośba o powierdzenie lub zaprzedczenie (poparte doświadczeniem, a nie zaszłyszane) czy jest to prawda.

« Odpowiedź #56 dnia: Luty 24, 2010, 17:10:53 »
Witam.
Też mam simlocka na orange i też byłem wściekły że nie można się tego pozbyć.
Moim lekarstwem okazało się to http://allegro.pl/item930068850_karta_super_x_sim_4_do99_tel_nokia_se_ss_fv.html  tyle że nie przyszło zielone tylko pomarańczowe.Po kupnie wysłałem informacje że ma działać z HTC HD 2 i od tygodnia chodzi bez najmniejszych problemów.Polecam.....

Mega super Gift by Manole TEam unlock ALL LEO pomoc w zdjęciu locka z orangutana
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 10, 2010, 19:40:19 »
Jak w temacie. Mxkey, koszt 142 zł w multicomie. Netto. Za tę cenę macie first at the world unlock all Leo. I wielu blackberry, htc. Jak wiecie jest to lepsza alternatywa dla unlocka thd 2 z orangutana.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Jeszcze raz i po polsku, ale do kosza. A jeśli to dotyczy ściągania simlocka, to jest do tego odpowiedni wątek.

Wyszła solucja Manole, który z herr Zulleą rozwalił projekt JAF, na zdjęcie ze wszystkich HD2 niezależnie od Operatora, simlocka. Jest to pierwsza na świecie porządna solucja, nie opierająca się na imei = kod odblokowujący. Reasumując, ukradli solucję jakiegoś TEAMU.