70 netto od osoby prywatnej i ....500 netto od telefonów kupionych na firmę 
Czy ktos sprawdzał jak to faktycznie działa?
Mam znajomego w Orange, który twierdzi, że owszem wazne jest kto usługę zdjęcia simlock zamawia (firma lub osoba fizyczna i tu znaczna różnica w cenie) ale nie jest ważne na kogo został kupiony telefon. Przekazał mi tylko ,że trzeba powiedzieć, że się kupiło telefon np na allegro, i co ważne! trzeba być abonentem orange, mieć przy sobie fakture zakupu (nieistotne jaką - może być pierwotna na firmę) i dowód osobisty. Cena o jaką się rozchodzi jest ponoć ceną za usługę, która wynosi tyle i tyle dla konkretnego abonenta, nie ma znaczenia tutaj na kogo byl sprzedany telefon, ponieważ nie ma to niejako związku z konkretnym cennikiem usług.
Facet pracuje w Orange wiele lat, ja oczywiście sceptycznie podchodze do tematu choć kusi aby sprawdzić - sam jestem ofiarą handlarzy z allegro którzy zapewniali , że jest bez simlocka, potem , że załatwią kod itd. Zanim jednak wyslę kumpla z moim telefonem, który jest abonentem orange prośba o powierdzenie lub zaprzedczenie (poparte doświadczeniem, a nie zaszłyszane) czy jest to prawda.