[simlock ogólnie] +jak sciagnac simlocka z htc hd2 z sieci o2 za free

• 100 Odpowiedzi
  • 49693 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam

tak jak w temacie prosze o pomoc w sciagnieciu simlocka z htc hd2 telefon mam w angielskiej sieci o2
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 16:43:52 wysłana przez vonski »

*

Offline nowak.michal

• *
  • 90
  • Sprzęt: 3gs 32GB/HD2(near future)
Odp: jak sciagnac simlocka z htc hd2 z sieci o2 za free
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2009, 11:11:24 »
hmm
nie pomaga udanie sie do zalonu o2 i prosba o sciagniecie simlocka gdyz rodzimy wyjazd do polski wiazac sie bedzie z uzywaniem polskiej karty .. ?
w zaleznosci od uprzejmosci moze to kosztowac 0 badz 10Ł
mialem taki sam przypadek kiedys kiedys z N95 8GB (kilka min rozmowy i dostalem wygenerowany kod do wklepania na klawiaturze)

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2010, 15:07:28 »
witam,
widzę, że kolega nie uzyskał finalnej odpowiedzi co do tego zapytania więc je ponawiam, żeby nie zakładać oddzielnego tematu.

jak zdjąć simlock z polskiego orange?

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2010, 15:59:22 »
witam,
widzę, że kolega nie uzyskał finalnej odpowiedzi co do tego zapytania więc je ponawiam, żeby nie zakładać oddzielnego tematu.

jak zdjąć simlock z polskiego orange?

za free to nie znam :) bo nawet ci co w budach sciagaja to kupuja kody lub box-y :)

Mozna sobie kupic kod np. tutaj:
http://sklep.bestgsm.pl/produkt45-Zdalny+SIMLOCK+wszystkie+HTC+QTEK+SPV+G1+Xperia+i+inne.html

lub wiecej niz jeden w pakiecie tak jak to robia w serwisach GSM no i odsprzedac z malym zarobkiem :)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2010, 18:19:27 »
http://cgi.ebay.co.uk/Unlock-HTC-HD2-P3470-P6500-Sedna-S730-S740-Snap-Code_W0QQitemZ120516443963QQcmdZViewItemQQptZUK_Phones_Software_RL?hash=item1c0f56ff3b#ht_6921wt_1165
Tutaj ci sciagna simlocka z HTC HD2 Leo za £7.20 (34zl), pisalem do nich w tej sprawie i mowia, ze nie ma problemu.

*

Offline foly

• *
  • 88
    • WinMo.eu
  • Sprzęt: E90, Omnia i900, HD2 omg!, Motorola Milestone
Zalezy to od abonamentu czy jakiegos innego czynnika ? Czy pewne jest ze kazdy kupiony jest bez blokady ? Pytam bo pojawiaja sie brendowane PLUSA lub ORANGE a ja wlasnie jestem na etapie kupna i nie wiem co robic i czy brac taki ?

ROM: Fast-Light-Rom (2.1-update1 - SHOLS_U2_02.38.0 - 800Mhz-56vsel-conservative)

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
mało informacji jak dla mnie, o jakiej blokadzie piszesz, jest kilka

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
Niestety ale HD2 z Orange jak i z Plusa mają blokady SimLock
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo
Zalezy to od abonamentu czy jakiegos innego czynnika ? Czy pewne jest ze kazdy kupiony jest bez blokady ? Pytam bo pojawiaja sie brendowane PLUSA lub ORANGE a ja wlasnie jestem na etapie kupna i nie wiem co robic i czy brac taki ?

Wiesz, ja wziąłem z plusa... Po tygodniu bo Brandzie nie ma śladu. Teraz wygląda to znacznie lepiej.
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

*

Offline foly

• *
  • 88
    • WinMo.eu
  • Sprzęt: E90, Omnia i900, HD2 omg!, Motorola Milestone
mało informacji jak dla mnie, o jakiej blokadzie piszesz, jest kilka
klaudii chyba nie doczytalas tematu ;) [sim lock]

bo zastanawiaja mnie hasla na allegro ze niby z plusa ale bez simlocka hmm  :-?
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 16:21:37 wysłana przez foly »

ROM: Fast-Light-Rom (2.1-update1 - SHOLS_U2_02.38.0 - 800Mhz-56vsel-conservative)

*

Offline mavbit

• 10
    • MAVBiT Foto
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2, Iphone 3G
Code unlock z neta telefon z ORANGE
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 07, 2010, 16:22:38 »
Uzylem kodow placac przez neta na portalu http://support.unlock-now.com i http://www.unlockallcellular.com/ podalem IM, telefon z Orange i kod nie dziala sam nie wiem co  juz robic napisalem do nich ale nie otrzymalem odpowiedzi. Jak narazie jestem w plecy 18E i 20 $ przyslano mi taki sam kod ale nie dziala. Na pudelku mam  podany typ HTC HD2 T8585 i taki wybralem. Podpowiedzcie cos !! Please

p.s
Zrobilem juz to 6 razy
Zaznaczylem ze POLSKA ORANGE bo byl taki wybor
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 17:38:22 wysłana przez mavbit »

*

Offline ov_darkness

• **
  • 229
  • Straszny Wujek
  • Sprzęt: SGH-i600,HD2
Odp: Code unlock z neta telefon z ORANGE
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 07, 2010, 16:36:05 »
Może dlatego, że kody są dla Orange UK, a Ty masz telefon z Polski? :)
I never wanted to be different. I just wanted to be me.

Leo: Hypnosis Z 6.5.6 by Bysio, Radio: 2.12.50.02

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: [simlock ogólnie] +jak sciagnac simlocka z htc hd2 z sieci o2 za free
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 07, 2010, 16:44:41 »
Scaliłem wszystkie wątki dotyczące simlocków. Proszę trzymać się tego wątku w temacie blokad simlock i ich zdejmowania.

*

Offline krissenbasse

• 314
Odp: Code unlock z neta telefon z ORANGE
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 07, 2010, 20:49:09 »
Uzylem kodow placac przez neta na portalu http://support.unlock-now.com i http://www.unlockallcellular.com/ podalem IM, telefon z Orange i kod nie dziala sam nie wiem co  juz robic napisalem do nich ale nie otrzymalem odpowiedzi. Jak narazie jestem w plecy 18E i 20 $ przyslano mi taki sam kod ale nie dziala. Na pudelku mam  podany typ HTC HD2 T8585 i taki wybralem. Podpowiedzcie cos !! Please
p.s
Zrobilem juz to 6 razy
Zaznaczylem ze POLSKA ORANGE bo byl taki wybor
A w samym Orange PL, ile chca za sciagniecie simlocka?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 08, 2010, 00:22:43 »
70 netto od osoby prywatnej i ....500 netto od telefonów kupionych na firmę ;)

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 08, 2010, 02:36:20 »
70 netto od osoby prywatnej i ....500 netto od telefonów kupionych na firmę ;)
Masakra, skad oni te ceny biora. A jak wyglada sprawa w Plus GSM ?

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 08, 2010, 07:34:49 »
Mam słuchawkę z Plusa.
Była bez simlocka.

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 08, 2010, 15:50:55 »
Dołączam się do zablokowanych sim lockiem. Niestety u mnie też kod nie zadziałał. Prawdopodobnie mamy tutaj ten sam problem jaki tyczy się Hero z Orange UK. Zamówiło sobie ono własne kody, które różnią się od tych bazujących na serwerze HTC. Lock z pomarańczy to najgorsza rzecz w nowszych HTC. Nie dotyczy Magica- poszło tanim sim unlockiem bez problemu.

*

Offline mavbit

• 10
    • MAVBiT Foto
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2, Iphone 3G
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 08, 2010, 21:04:34 »
Na ta chwile zadna z w/w stron na ktorych generowalem cody cos nie za bardzo poczuwaja sie do pomocy , skasowali kase a ja dalej mam SMOKA.
Przyjdzie czekac na magiczny program a fon lezy :)
Dodatkowo mam juz info ze probowalem juz 6 razy.Napisano na www ze jesli dojdzie do zablokowania z powodu blednych unlockow to pomaga wgranie nowego romu  lub ponownie wgranie starego.Mam nadzieje ze tak jest. A Phona mam na firme wiec 400zl szkoda . Juz jestem w plecy 140zl i dalej nic

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 08, 2010, 23:43:56 »
No to fakt troche szkoda, tylko dlaczego taka wygorowana cena za sciagniecie Simlocka. Jak pisalem kiedys do HTC, to oni niestety nie moga nic poradzic, bo to jest tylko i wylacznie w kwestii operatora...ale mozecie sprobowac. Pytanie czy ta cena 500zl jest zgodna z prawem? Pozdr

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 09, 2010, 00:33:34 »
Na logikę jest to barbarzyństwo. Moim zdaniem ludzi z góry powinni się skupić na tych blokadach w Orange gdyż (jeżeli się mylę-poprawcie) chyba tylko ta sieć w Polsce prezentuje nam sim-locki w dodatku bardzo niewygodne do ominięcia. BTW czy ma ktoś wiedzę, czy można ściągnąć S/L w każdym salonie czy tylko w odpowiednich, wyszczególnionych?

P.S. Ma też ktoś możliwość/ wiedzę/ doświadczenie z Leo i kartami omijającymi sim locka? Jeżeli okaże się, że będę musiał zapłacić 610zł za sim locka to wolę sięgnąć po środek tymczasowy.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 00:36:30 wysłana przez lool3k69 »

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 09, 2010, 01:50:04 »
Na logikę jest to barbarzyństwo. Moim zdaniem ludzi z góry powinni się skupić na tych blokadach w Orange gdyż (jeżeli się mylę-poprawcie) chyba tylko ta sieć w Polsce prezentuje nam sim-locki w dodatku bardzo niewygodne do ominięcia. BTW czy ma ktoś wiedzę, czy można ściągnąć S/L w każdym salonie czy tylko w odpowiednich, wyszczególnionych?

P.S. Ma też ktoś możliwość/ wiedzę/ doświadczenie z Leo i kartami omijającymi sim locka? Jeżeli okaże się, że będę musiał zapłacić 610zł za sim locka to wolę sięgnąć po środek tymczasowy.
Mialem kiedys karte do Blackstone omijajaca simlocka, tylko gdzies mi sie zapodziala, jak ja znajde, to przetestuje i napisze, czy dziala. Pozdr

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 09, 2010, 01:59:32 »
Taka wiedza przyda nam się i to bardzo. Bo telefonik pierwsza klasa jakby nie spojrzeć. Byle tylko na tej podkładce nie gubił zasięgu itp itd bo z tym bywają kłopoty. Wiem z doświadczenia po G500 i P990i ale odsprzedałem swoją podkładkę z telefonem i będę musiał przymierzyć się do zakupu nowej.

Zapomniałem dodać: Dowiedziałem się, że do tygodnia jest w planach udostępnienie bazy kodów dla Orange PL u dostawców kodów więc musimy być dobrej myśli.  :)

Potwierdzam, że mam podkładkę, która ominęła mi sim locka. Czasami ma fochy ale jak na razie ponad godzinę zasięg OK w trybie 3G też. Karta z adresem http://universal-sim.com/ . Kosztowała mnie 30 złotych.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 15:53:06 wysłana przez lool3k69 »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 10, 2010, 17:41:03 »
to jakiś kibel jest...
tylko orange daje fony z simami, już poza nimi nikt tego nie robi.
nie ma na to jakiegoś paragrafu handlowego? bo może robią to bezprawnie?

Połączone: Luty 10, 2010, 17:47:48
Potwierdzam, że mam podkładkę, która ominęła mi sim locka. Czasami ma fochy ale jak na razie ponad godzinę zasięg OK w trybie 3G też. Karta z adresem http://universal-sim.com/ . Kosztowała mnie 30 złotych.

a jak ją się uruchamia, możesz zapodać szczegóły?
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 17:47:48 wysłana przez snowrider »

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 10, 2010, 18:16:20 »
Uruchamia się bardzo prosto  :E
Wystarczy wyciąć miejsce na mikro kontroler w karcie sim, podłożyć pod nią, wsadzić do telefonu, odpalić i już. Gdyby nie chciało łapać zasięgu trzeba się parę razy pobawić w wyszukiwanie sieci, włącznie/ wyłączanie modułu GSM (ja tak miałem na początku) a później już tylko korzystać z telefonu jak gdyby nigdy nic. Instrukcję instalacji takiej podkładki masz na każdej aukcji z takowym dobrodziejstwem  :ohreally:

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 10, 2010, 18:24:39 »
Wystarczy wyciąć miejsce na mikro kontroler w karcie sim, podłożyć pod nią, wsadzić do telefonu, odpalić i już. Gdyby nie chciało łapać zasięgu trzeba się parę razy pobawić w wyszukiwanie sieci, włącznie/ wyłączanie modułu GSM (ja tak miałem na początku) a później już tylko korzystać z telefonu jak gdyby nigdy nic. Instrukcję instalacji takiej podkładki masz na każdej aukcji z takowym dobrodziejstwem  :ohreally:
Karta z chipem jest szerokosci 2 kartek papieru plus wystajacy na okolo 1mm chip. Nie trzeba wycinac w sim miejsca na chipa z w tornadosim lub czegos podobnego, karta sim moze lezec na chipie, bo i tak bedzie dzialalo, mialem tak na Blackstone, wiec tu mysle, bedzie tak samo.
http://www.allegro.pl/53970_karty_x_sim_turbosim.html
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 18:32:28 wysłana przez krissenbasse »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 10, 2010, 18:33:56 »

myślałem, że to jakiś program jest a nie mechaniczna ingerencja...

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 11, 2010, 00:17:12 »
ja kupiłem HD2 z sieci T-Mobile UK. Simlocka zdjął mi przez ebay  e-unlocks za 7,20£(ok.34zł). Gość przesłał mi kod w 10min. Wcześnej próbowałem na jakiejś ang.stronie, ale nie dali rady i zwrócili kasę (ok.10£).  Pytanie: czy u was też jest różnica w nr IMEI, tzn na obudowie pod baterią oraz na naklejce mam 15 cyfr, natomiast telefon pokazuje 17 cyfr (*#06#)? Właśnie z tym ci drudzy mieli problem.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 00:25:44 wysłana przez amiross »

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 11, 2010, 00:57:35 »
No tak ale T-Mobile nie zmienia bazy kodów od HTC na swoją jak to jest w przypadku Orange. Tak też można taki pobrać z bazy HTC która jest dostępna większemu gronu niż ta od Orange. Długość imei to nie problem bo każdy kto oferuje kody wie jak je przepisać (tzn bez dwóch ostatnich cyfr) tutaj kłopot jest w działaniu pomarańczy.  :sleepy:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 11, 2010, 09:23:11 »
Pytanie: czy u was też jest różnica w nr IMEI, tzn na obudowie pod baterią oraz na naklejce mam 15 cyfr, natomiast telefon pokazuje 17 cyfr (*#06#)? Właśnie z tym ci drudzy mieli problem.

IMEI ma 15 cyfr. Te 2 ostatnie to ... cośtam cośtam ;) Kiedyś czytałem co oznaczają ale mi się zapomniało :P
W każdym razie ważne jest pierwsze 15 cyfr.