Ok. muszę się przyznać, że gdybym wiedział ile wiedzy do tego potrzeba to bym komuś to zlecił 
Nie rób scen

jak wgrasz HSPL to zaczniesz zmieniać ROM-y nawet co godzinę i bedzie to proste jak pi.........e
Pierwsza rzecz:
Task24
To jest Task2
9Druga rzecz:
ROM Black Budniu 3.14
Twój wybór, oczywiście możesz skorzystac z innego ROM-u
Trzecia rzecz: jeżeli prawdą jest to co napisałeś:
Dzięki. udało się.
Teraz mam stary powolny system 1.66 i dobre radio 2.07.51.
To robisz:
1 wgrywam HSPL2 po kablu
2 robię Format Taskiem po kablu
3 potem wgrywam ROM z karty zmieniając go w LEOIMG.nbdcośtam, botloader i jazda
4 potem wgrywam na kartę radio i zmieniam plik na LEOIMG.ndbcośtam, botloader i jazda
5 hardreset i system wstaje, robię telefon i sprawdzam czy trzeszczy, jeśli nie to gitara, jeśli tak to:
6 biorę kolejne radio w kolejce, wgrywam na kartę, zmieniam na LEOIMG... i jazda... goto pkt 5
1. Tak - sugeruję w HSPL2 wybrać do wgrania HSPL 2.08,
2. Tak, ale nie koniecznie - możesz zrobić, lecz nie ma takiego obowiązku,
3. Nie do końca. Jeżeli masz radio o którym pisałeś tj. 2.07.51 to powinieneś je zmienić na to nowe ponieważ od niego jest uzależniona powiększona pamięć RAM w ROM-ie. Czyli w tym punkcie wgrywasz radio. Możesz z karty, ale mając już HSPL z poziomu PC wejdzie bez bólu
4. To samo co w pkt 3 tylko teraz jedziemy z ROM-em,
5. Tak, z tym, że PDA sam się uruchmomi bez HR (ja osobiście po wgraniu ROM-u NIGDY nie robiłem żadnych HR - wstał po wgraniu, odpiąłem od PC i zabawa),
6. Patrz pkt 3 - Możesz z karty, ale mając już HSPL z poziomu PC wejdzie bez bólu.
a może za każdym razem będę musiał robić format i wgrywać komplet, rom i radio ?
Nie. Od teraz kiedy masz HSPL możesz obracać ROM-ami i radiami z poziomu PC bez HR - plug and play - podłącz i wgraj.