[LEO] - zakup w komisie - proszę o sprawdzenie nr ROM

• 2 Odpowiedzi
  • 825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[LEO] - zakup w komisie - proszę o sprawdzenie nr ROM
« dnia: Maj 15, 2010, 14:21:29 »
Witam
Ponieważ w orange leosie są nie do dostania (kobieta w z infolinii podała, że to kwestia czasu, ale raczej miesięcy, a nie tygodni), znalazłem taki telefon w komisie obok. Nówka, w orange. Tam też kończy mi się umowa i przy przedłużaniu mogę wziąść tel. Ale nie za bardzo mogę czekać 2-3 miesiące,aż będą, umówiłem się z komisem, że wezmę iPhona, oni go ode mnie kupią za leo.

Jest w nim :
- ROM 1.66.479.2 WWE
- OS version 5.2.21.869
- radio version: 2.07.51.22_2
Po angielsku (WWE). Gość w komisie mówił, że to dziwne, bo to telefon z polskiego orange, że może język się ustawia po włożeniu karty. Ale może nie wiedzieć wszystkiego.

1. Proszę o pomoc w ocenie tego telefonu. Czy to nie jest jakiś starszy ROM?
2. Czy rzeczywiście sam się spolszczy po włożniu polskiej karty sim?
3. Czy taki zakup przez pośrednika jest bezpieczny? Nie ma potem problemów z gwarancją? Orange czy htc nie burzą się?
4. Nie pomyślałem w komisie o sprawdzeniu SN telefonu. Ale jak był kupiony w orange pl, to nie powinienem mieć problemów z upgradem ROM?
5. Ma ktoś może wiarygodną informację, co z leo w orange? Bo mogę miesiąc poczekać, ale już dłużej to nie.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Bartek

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: [LEO] - zakup w komisie - proszę o sprawdzenie nr ROM
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2010, 14:29:26 »
1. To jest najnowszy ROM w PL.
2. Nie, sam sie nie spolszczy po wlozeniu karty SIM, spolszenie jest w postaci nakladki sunnysoft, pobiera sie je ze strony tej firmy, tam tez jest szczegolowa instrukcja instalacji. Nie mialem do czynienia z Leo z Orange, ale z tego co czytalem na forum nie jest brandowany i nie powinno byc klopotow z zainstalowaniem tej nakladki.
3. Jesli sa do niego wszystkie papiery to raczej nie powinno byc problemu, nie wiem co Orange teraz honoruje, czy wystarczy faktura zakupu od nich, czy jest tez dodatkowa gwarancja.

Edit: Odnosnie 2 to mozna sprobowac zrobic HR i wtedy przy uruchamianiu jezyk powinien byc do wyboru o ile zainstalowana jest nakladka, z tym, ze jest to dziwne bo jesli to z Orange to jezyk polski powinien byc od razu.
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2010, 14:40:42 wysłana przez horde »

Odp: [LEO] - zakup w komisie - proszę o sprawdzenie nr ROM
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2010, 21:58:48 »
Dzięki.
Zrobiłem tak. Kupiłem w orange iPhona, sprzedałem go w komisie i kupiłem nowiutkiego HD2 w Vobisie. Mam fakturę VAT na niego, a nie komisową więc wsumie wyszło taniej, niż bym kupował  HD2 w orange. I bez simlocka. Tylko czekania 2 dni :-)
Chyba koniec tematu.
Bartek