[HTC Leo] Czyżby następca Universala? A może HD-ka...

• 274 Odpowiedzi
  • 82599 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: [HTC Leo] Czyżby następca Universala? A może HD-ka...
« Odpowiedź #240 dnia: Październik 27, 2009, 23:45:06 »
Po pierwsze manila jest odpalona na pro2 wiec sobie wykryła ze jest tv-out. Dla tych co zaraz ogłoszą że jest tv-out bo jack od słuchawek ma 4 styki wyjaśniam że czwarty styk to mikrofon... w wielu innych htc też taki jack jest, a tv-out nie ma. Oczywiście nie żebym nie chciał tej funkcji ale jeśli by tam była to dawno by ją pokazali testerzy.
Are you shpongled?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #241 dnia: Październik 28, 2009, 00:21:39 »
najbardziej podoba mi się opcja z wifi router - w końcu jest to domyślne :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #242 dnia: Październik 29, 2009, 01:02:37 »
najbardziej podoba mi się opcja z wifi router - w końcu jest to domyślne :)
W gotowanych romach jest to już od jakiegoś czasu nawet w manili 2.1, którą obecnie używam w touch hd.
Are you shpongled?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #243 dnia: Październik 29, 2009, 01:16:48 »
Wiesz, ja sobie windows mobile odpuściłem już w czerwcu, rozstając się z Xperią i wtedy moja edukacja w "gotowanych romach" się zakończyła, teraz głównie z ciekawości oglądam "te oficjalne" :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline ziele

• 5159
Are you shpongled?

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #245 dnia: Październik 31, 2009, 20:19:54 »
Kocham nowości :P Pozostaje tylko oczekiwanie na realizację zamówienia.
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #246 dnia: Październik 31, 2009, 20:28:08 »
Jeszcze dobre 3 tygodnie czekania, aiii.... to będą długi 3 tygodnie  :O~
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #247 dnia: Październik 31, 2009, 20:29:26 »
Moje 3 grosze o HTC HD2: Mały film o wielkim telefonie.

htc pinch to patent sobie wymyślili  :E
i niech sobie włoży go w koszule i się schyli po buty  :wink:
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline SeBoLeX

• 646
« Odpowiedź #248 dnia: Październik 31, 2009, 20:32:38 »
Może ma guziczek w kieszonce :P

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #249 dnia: Październik 31, 2009, 20:34:47 »
guziczki, trzymanie ręką podczas schylania wszystko to kwestia czasu jak telefon zaliczy glebe
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline ziele

• 5159

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #251 dnia: Październik 31, 2009, 20:57:45 »
opis ciekawy mysle ze czas zacząć lepić HD2 z modeliny i ponosic z tydzien zanim wyda sie 3klocki bo moze być ała
no i bateria to juz zagadka

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #252 dnia: Październik 31, 2009, 22:41:11 »
Myślę że będzie znacznie wygodniejszy w noszeniu od HD. Jest tylko nieznacznie dłuższy i szerszy ale za to cieńszy... a na krawędziach to już super cienki.
Are you shpongled?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #253 dnia: Listopad 01, 2009, 00:43:26 »
guziczki, trzymanie ręką podczas schylania wszystko to kwestia czasu jak telefon zaliczy glebe

Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Kaiser, którego miałem rok, nie upadł mi nigdy, Diamond (5 miesięcy) również, HD (6 miesięcy) to samo. Wizarda miałem ponad rok i upadł mi raz z ok 50cm na ławkę. Wystarczy pamiętać gdzie się toto wkłada.

No i nie bawić się po pijaku ;)

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #254 dnia: Listopad 01, 2009, 08:42:04 »
opis ciekawy mysle ze czas zacząć lepić HD2 z modeliny i ponosic z tydzien zanim wyda sie 3klocki bo moze być ała

Gościu przestań sapać i narzekać dobrze wiesz  że Leo to najlepszy w tej chwili sprzęt, jeżeli ni chcesz lub szkoda Ci kasy nie kupuj, pozwól innym wymieniać się spostrzeżeniami i nie pisz bzdur zaśmiecając wątek.

Wątek o niewypadającym z kieszeni 3G jest gdzie indziej.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #255 dnia: Listopad 01, 2009, 10:35:09 »

Gościu przestań sapać i narzekać dobrze wiesz  że Leo to najlepszy w tej chwili sprzęt, jeżeli ni chcesz lub szkoda Ci kasy nie kupuj, pozwól innym wymieniać się spostrzeżeniami i nie pisz bzdur zaśmiecając wątek.

Wątek o niewypadającym z kieszeni 3G jest gdzie indziej.
najwyraźniej nie czytałeś tego artykułu, i ostatecznego zdania autora na temat leo wiec jesli to powyżej nie są moje spostrzeżenia to co ?
osoby takie jak ty sam powodują brak możliwości wymiany spostrzeżeń i powodują lawinowe zaśmiecanie wątków
na drugi raz gosciu kliknij link --> Zgłoś do moderatora a nie śmieć.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #256 dnia: Listopad 01, 2009, 11:18:28 »
Może ja się ustosunkuję (postaram się politycznie).
Dla osób szukających małego, taniego i działającego na baterii przez miesiąc, HTC Leo nie jest.
Ja nie szukam ani małego (bo na małym ekranie to co najwyżej można nr telefonu wyświetlić), ani taniego (bo coś może być albo tanie albo dobre), ani działającego na baterii tygodniami (bo musiałby to być kompromis z osiągami i innymi parametrami). Ergo: HTC Leo, jako obecnie najbardziej na świecie zaawansowane technologicznie tego typu urządzenie, jest dla mnie. Wpłaciłem na niego kasę pierwszego dnia, kiedy można było to zrobić i z niecierpliwością czekam. Jakbym miał wyszukiwać i mnożyć problemy, to by mnie na tym forum nie było.
I tak jeszcze od siebie dodam: nie szukam także urządzenia super-prostego w obsłudze (takie można podobno kupić w sieci "wRodzinie")... Jeśli natrafiam na problemy, to satysfakcję daje mi ich rozwiązywanie. Z tegoż powodu uważam, że np iPhone jest dla technicznie upośledzonych, ale to oczywiście moja subiektywna opinia, z którą każdy może się nie zgodzić.
O. Dzięki za uwagę :)

Pozdro dla wszystkich pasjonatów technologii i HTC.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2009, 11:25:21 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline SeBoLeX

• 646
« Odpowiedź #257 dnia: Listopad 01, 2009, 11:23:32 »
Może ja się ustosunkuję (postaram się politycznie).
Dla osób szukających małego, taniego i działającego na baterii przez miesiąc, HTC Leo nie jest.
Ja nie szukam ani małego (bo na małym ekranie to co najwyżej można nr telefonu wyświetlić), ani taniego (bo coś może być albo tanie albo dobre), ani działającego na baterii tygodniami (bo musiałby to być kompromis z osiągami i innymi parametrami). Ergo: HTC Leo, jako obecnie najbardziej na świecie zaawansowane technologicznie tego typu urządzenie, jest dla mnie. Wpłaciłem na niego kasę pierwszego dnia, kiedy można było to zrobić i z niecierpliwością czekam. Jakbym miał wyszukiwać i mnożyć problemy, to by mnie na tym forum nie było.
I tak jeszcze od siebie dodam: nie szukam także urządzenia super-prostego w obsłudze (takie można podobno kupić w sieci "wRodzinie")... Jeśli natrafiam na problemy, to satysfakcję daje mi ich rozwiązywanie. Z tegoż powodu uważam, że iPhone jest dla technicznie upośledzonych, ale to oczywiście moja subiektywna opinia, z którą każdy może się nie zgodzić.
O. Dzięki za uwagę :)

Pozdro dla wszystkich pasjonatów technologii i HTC.

Amen :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #258 dnia: Listopad 01, 2009, 11:24:38 »
Jak dla mnie sprzet musi mieścić się w kieszeni spodni a bateria trzymać cały dzień od 7-24
moze dla nie których wymyślam z wielkością i trzymaniem bateri ale jak dla mnie do podstawa

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #259 dnia: Listopad 01, 2009, 11:36:21 »
Jak dla mnie sprzet musi mieścić się w kieszeni spodni a bateria trzymać cały dzień od 7-24
moze dla nie których wymyślam z wielkością i trzymaniem bateri ale jak dla mnie do podstawa

to nie kupuj HD2, to nie dla Ciebie

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #260 dnia: Listopad 01, 2009, 11:49:23 »

Wszystko zależy od wielkości kieszeni. W mojej zmieści się bez najmniejszego problemu. Mam swój prywatny współczynnik, którym oceniam wymiary urządzeń: iloraz powierzchni ekranu do całej czołowej powierzchni urządzenia. Im większy tym lepiej, bo tym mniej wokół ekranu plastiku. A ta ramka to już faktycznie czysta strata miejsca - urządzenie powinno być tylko na tyle duże, na ile duży ma ekran. Z moich szacunkowych obliczeń wynika: Topaz - 51%, Blackstone - 57%, Leo - 65%. Innymi słowy jest to współczynnik efektywnego (na ekran) wykorzystania powierzchni urządzenia. Leo jest bezkonkurencyjny. Ponadto jest cienki, co dla przechowywania w kieszeni bywa ważniejsze niż wysokość i szerokość.

Odnośnie wymagań co do baterii, to myślę, że przy nie ekstremalnym użytkowaniu, Leo spełni Twoje oczekiwania. Osobiście i tak do każdego urządzenia dokupuję dodatkową baterię i ładowarkę biurkową ładującą równocześnie zadokowane urządzenie i dodatkowe ogniwo.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2009, 11:57:36 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #261 dnia: Listopad 01, 2009, 12:46:50 »
zrobilem sobie odlew z modeliny i gabarytowo lepiej lezy w kieszeni niz omniaHD
co do bateri tez mysle ze powinna wytrzymać ale po diamondzie wole poczekac do pierwszych opini albo do czasu az wyjdzie wieksz bateria, 1500mAh by mnie staysfakcjonowało i myślę że nadal bedzie spokojnie wchodzić do kieszeni

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #262 dnia: Listopad 01, 2009, 15:46:38 »

A jak dla mnie to trzeba mieć minimum wyobrażenia o czym się pisze a  nie używać ogólników albo wiesz czy HD2 mieści się do kieszeni i ile trzyma bateria albo zgadujesz?
To nie konkurs AUDIOTELE więc nie zgaduj tylko pisz pisz na temat!!

AMEN :ok:

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #263 dnia: Listopad 01, 2009, 20:04:44 »

A jak dla mnie to trzeba mieć minimum wyobrażenia o czym się pisze a  nie używać ogólników albo wiesz czy HD2 mieści się do kieszeni i ile trzyma bateria albo zgadujesz?

AMEN :ok:

rozumiem ze masz taki sprzet i nie zgadujesz ? duzy ekran, szybki procek, mała bateria  bedzie trzymał pewnie tydzień ?
jesteś moderatorem czy jak ze piszesz o tym kto tu pisze na temat ?

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #264 dnia: Listopad 01, 2009, 21:22:13 »

Panowie, izi, ze zdenerwowania i podniecenia zaczynacie się już jąkać  :E Ale daliście się nakręcić, ja cieeee...... :O

*

Offline SeBoLeX

• 646
« Odpowiedź #265 dnia: Listopad 01, 2009, 21:25:56 »
No widzisz, co te nowe technologie robią z człowiekiem   :E

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #266 dnia: Listopad 03, 2009, 10:33:12 »
Na theunwired pojawiły się fotki porównujące Leo z innymi urządzeniami.

Najciekawsze dla większości forumowiczów:

I dla mnie :P :

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #267 dnia: Listopad 03, 2009, 10:39:00 »
Moim zdaniem nie taki diabel straszny jak go pisza - duzo mniejszy sie wydaje niz TG01 i tylko odrobine wiekszy niz Blackstone. Ze znaczacym wzrostem powierzchni ekranu :D

Ale i tak moim zdaniem najwieksza niewiadoma jest ekran pojemnosciowy w TH2 - jak to tak naprawde bedzie dzialalo z windows mobile, o przepraszam z windows phone os...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #268 dnia: Listopad 03, 2009, 16:15:51 »
... jak to tak naprawde bedzie dzialalo z windows mobile, o przepraszam z windows phone os...

moze byc tylko lepiej z programami typu touch a jest juz tego sporo
i moze być tylko gorzej z programami wymagającymi rysika jak choćby klawiatura z wm  :P czy świetnym programikiem vnc  z2 Remote2PC

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #269 dnia: Listopad 04, 2009, 01:15:52 »
... jak to tak naprawde bedzie dzialalo z windows mobile, o przepraszam z windows phone os...

moze byc tylko lepiej z programami typu touch a jest juz tego sporo
i moze być tylko gorzej z programami wymagającymi rysika jak choćby klawiatura z wm  :P

No to możesz być już spokojny bo tej małej klawiatury WM już nie ma, tak samo jak odręcznego pisma. HTC wszystko wywaliło z romu HD2 i jedyną metodą wpisywania tekstu jest klawiatura ekranowa od HTC