[HTC Leo] Czyżby następca Universala? A może HD-ka...

• 274 Odpowiedzi
  • 82603 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: [HTC Leo] Czyżby następca Universala? A może HD-ka...
« Odpowiedź #180 dnia: Październik 06, 2009, 19:21:17 »
A co Wy opowiadacie? Przecież Prosiak 2 w dniu premiery kosztował 2799!
Kupując na firmę z 2900 robi się 1750, więc można brać :P

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #181 dnia: Październik 06, 2009, 19:24:41 »
To wez dla mnie tez, a te 1750 przeleje Tobie na konto  :P

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #182 dnia: Październik 06, 2009, 19:45:16 »
HD, ktory też był swego rodzaju przełomem ( ekran, procek, łuszcząca farba  :wink: ) w przedsprzedaży kosztował w eurortvagd niecałe 2,2 kzeta no ale wtedy kurs był znacznie niższy.

*

Offline adamektt

• 48
  • Sprzęt: HTC Shift, X7500, Touch Pro
« Odpowiedź #183 dnia: Październik 06, 2009, 19:46:36 »
Ładnie wygląda ten uchwyt samochodowy, pewnie też będzie kosztował niebagatelne pieniądze
http://www.slashgear.com/htc-hd2-gets-official-hands-on-video-0659275/

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #184 dnia: Październik 06, 2009, 19:49:39 »

Nie wiem jak Ty to liczysz ale mi po odjęciu vatu wychodzi 2262zł
Are you shpongled?

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #185 dnia: Październik 06, 2009, 19:51:24 »
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2009, 19:57:41 wysłana przez zygzag »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #186 dnia: Październik 06, 2009, 20:06:09 »
Nie do konca to moze byc taka cena bo jest to sugerowana cena na Polske, finalna jeszcze moze byc wyzsza jak co niektorzy
dodadza jeszcze swoja "prowizje".
Fajnie byloby zobaczyc porownanie HD2 vs neoTouch, bo jesli wydajnosciowo, jakoscia wykonanie Acer nie odbiega od Leo to bedzie to kuszaca propozycja.
Na xda nawet widzialem wyniki, ze niby jest bardziej wydajny od Leo:

Acer F1 (Leo)
Spb Benchmark index
2055.57 (1597.12)

CPU index
6875.36 (6494.18)

File system index
1006.03 (747.02)

Graphics index
2308.95 (1988.03)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=566217
http://mobile.mail.ru/reviews/acer/Acer_S200-rev.html

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #187 dnia: Październik 06, 2009, 20:15:46 »

nie wiem jak wy to liczycie

netto 2377,05 +22% (522,95) = 2900
od 2377,05 odliczamy jeszcze 19% przy liniowym 451,64 = 1925,41
a przy progresywnym przy drugim progu juz 32% 760,66 = 1616,39

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #188 dnia: Październik 06, 2009, 21:45:00 »
dla mnie cena bez znaczenia, na przedłużeniu umowy na firmę w prawie najwyższym abonamencie, nawet wysoko ponad abonament, długim stażu, będzie za 1,22 zł :P
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #189 dnia: Październik 06, 2009, 21:52:14 »
a ja pozdrawiam wszystkich płacących za rozmowy dwa razy tyle niz na kartę z abonamentem 200zł,
szczegolnie tych z dlugim stażem co dostają mniej niz nowy klient

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #190 dnia: Październik 06, 2009, 22:05:21 »
a ja pozdrawiam wszystkich płacących za rozmowy dwa razy tyle niz na kartę z abonamentem 200zł,

Po prostu spłacają "swój telefon" który dostali w "promocji" :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #191 dnia: Październik 06, 2009, 22:20:56 »

True. Ale odlicz sobie jeszcze podatek dochodowy, którego nie zapłacisz od wydanej kwoty.

a przy progresywnym przy drugim progu juz 32% 760,66 = 1616,39

W tym roku nie mam zamiaru wpadać w drugi próg ;)

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #192 dnia: Październik 06, 2009, 22:28:06 »

oj przesadzacie...
jeżeli ktoś "wydzwania" więcej niż ma abonament to raczej karta tu się nie sprawdzi (grubo więcej), no a co do stażu to dostaje darmowe numery, sms'y no i minuty :P a największy plus o to, że każdy telefon mam za grosze :)
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #193 dnia: Październik 06, 2009, 22:51:01 »
To nie temat na takie dywagacje, ale przy rachunkach na poziomie 100-150zł naprawdę bardzie opłaca się karta. Zwłaszcza któregoś z wirtualnych.

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #194 dnia: Październik 07, 2009, 08:49:49 »
Zadziwia sprawność zabiegu socjotechnicznego HTC, jak sprytnie podkręcali atmosfere wokół Leo i żądzę jego posiadania a tak właściwie - po głębszym zastanowieniu - to ten sprzęt nie reprezentuje NIC innowacyjnego. Wielki ekran? Mnóstwo RAM-u? HTC TF3D z wycieraczką na ekranie? To każda firma może wrzucić do swojego sprzętu o tej wadze, wielkości i cenie. Niektórzy beda czekać na 11 listopada ( gdzieś tę datę wyczytałem ) jak na Niepodległość ( zbieżnośc dat?  :wink: ). Dla mnie istotnym jest brak TV-out, hosta USB, videorozmów w sprzęcie za prawie 3 kzeta, czyli tak naprawdę tego czego oczekiwano od tej maszyny.  Tak naprawdę Leo prezentuje "innowacje", ktore w bardzo krótkim czasie staną się mało istotne i powszednie no bo skoro w chwili obecnej 256 RAM-u zdecydowanie wystarcza do bezproblemowej pracy to 448 jest tylko rozpustą. Wielkość zacznie w końcu wkurzać bo z telefonu kieszonkowego stał się plecakowym a zabawa z "wycieraczką" szybko się znudzi. Płynność odtwarzania filmów? Na 10" ekranie juz oczy bolą a na 4,3" nie bedą? Nie wspominam o procku bo i owszem, jest istotny (innowacyjny?) ale mający go Acer F1 kosztuje 1,7 kzeta i juz niedługo każdy nowy sprzęt bedzie się nim "szczycił". Moim zdaniem Leo dzięki zabiegom socjotechnicznym został uznany za Boga a tak naprawdę jest zwykłym śmiertelnikiem uboższym w funkcje niż jego poprzednik (HD)czy np. Omnia 2, które są przy tym zdecydowanie tańsze no i bardziej "pocket". Nie powiem - sam zostałem "podgrzany" przez te propagandę i wpienia mnie to bo juz miałem klikać w "kup teraz" przy neoTouch, potem przy Omni2 i w obu przypadkach - pod wpływem LEOniusów zadrżała mi ręka. Fuck - człowiek jest jednak słaby  :S

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #195 dnia: Październik 07, 2009, 09:20:44 »
największy plus o to, że każdy telefon mam za grosze :)
zapomniałeś dodać raz na 3 lata (zeby dostac sprzet wart 3kola za 1zł min36mcy abonament 250zł), jakbys nie zauważył mało kto tu tyle uzywa jeden telefon, (w przyszłym roku wm7 z tegrą  :O~)
a dwa te telefony nie zdją egzaminu do duzej ilosci dlugich rozmów 800min w abonamencie drugie tyle z numerami za darmo chyba ze chodzisz na przedłużaczu :)

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #196 dnia: Październik 07, 2009, 09:26:04 »
@ Zygzag

Ja w ten sam sposób napaliłem się na Diamonda, ową wycieraczkę i cudowny interfejs tf3d...
do dziś sobię pluję w brode  :E
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #197 dnia: Październik 07, 2009, 09:28:23 »
to ten sprzęt nie reprezentuje NIC innowacyjnego.
a jest jeszcze jakis z dotykiem pojemnosciowym ?
wszystkomający z dotykiem pojemnosciowym i szybkim prockiem to jest to na co czekam od mda pro
pomijająć przegiecie z ceną

@ Zygzag
Ja w ten sam sposób napaliłem się na Diamonda, ową wycieraczkę i cudowny interfejs tf3d...
do dziś sobię pluję w brode  :E
cienki procek, brak flesh, brak microsd  no ale jak ktos kupuje na wycieraczke to sorki

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #198 dnia: Październik 07, 2009, 10:38:30 »
Już nie mogę się doczekać , aż pojawią sie na pierwsze recenzje Leo i wieszanie psów na ekranie pojemnościowym , który pasuje do aplikacji WM jak kwiatek do kożucha  :E
Podobno Leo nie obsługuje A2DP - jeśli to prawda , to zaiste przełomowy telefon  :)))

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #199 dnia: Październik 07, 2009, 12:02:40 »
Obsługuje , obsługuje czytaj z uwagą a znajdziesz :grin:
Napisane: Październik 07, 2009, 12:00:05
Obsługuje, obsługuje cztaj z uwagą a znajdziesz :E a tak w ogóle co wy chcecie od Diamonda ja bez grzebania w romach mam stabilny PPC i jestem bardzo zadowolony, żeby grzebać to trzeba umieć i nie psuć :wink:

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #200 dnia: Październik 07, 2009, 12:50:02 »
a jest jeszcze jakis z dotykiem pojemnosciowym ?
wszystkomający z dotykiem pojemnosciowym i szybkim prockiem to jest to na co czekam od mda pro
pomijająć przegiecie z ceną

no właśnie o to chodzi, że NIE wszystkomający bo pojemnościówka i procek to wg mnie trochę za mało jak na uzasadnienie tak wysokiej ceny

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #201 dnia: Październik 07, 2009, 13:02:23 »
zygzag: odpisałem Ci już na pda.pl więc nie ma sensu tego powtarzać. Przy tym czym raczyło nas HTC przez ostatnie 2 lata (kupa modeli z tymi samymi bebechami w nowych obudowach) Leo to nie innowacja- to wręcz rewolucja.
Każdy sprzęt ma wady, więc i ten też. Nie ma kamery z przodu? Jak dla mnie może nie mieć nawet i tej z tyłu ;) Nie ma hostaUSB? A ile urządzeń go ma? Mam hosta w TG01 i poza wypróbowaniem nie korzystałem, i nie znajduję potrzeb na korzystanie. Padów podpinać nie będę, bo nie gram. Klawiatura, mysz? Po co? Pendrive'a? Równie dobrze mogę podpiąć do kompa, z kablem hosta i tak nie chodzę na spacery.

Zgadzam się, że cena jest z du** wzięta, ale każda nowość HTC tyle kosztuje. Już raz sobie kupiłem nowość za połowę tej ceny (TG01) i jest tak niedorobiona, że kilka razy chciałem nią rzucić o ścianę, ale żal mi trochę 1,5k. A tu akurat mam pewność, że po zainstalowaniu 2 programów sprzęt nie zacznie się sam wyłączać albo restartować.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #202 dnia: Październik 07, 2009, 13:03:41 »
jezeli inne z qualcomm 528 mają byc dalej sprzedawane w htc to jednak cena musi byc wyzsza,
do tego dochodzi mutitouch przegladanie zdjec i www z powiekszaniem jak w iphonie nie bylo tego jeszcze na wm
nie oszukujmy się masa ludzi kupi bez mrugniecia okiem pamietajmy ze na zachodzie zarabia sie razy 4 wiec cena jest dla nich jakies 4x nizsza

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #203 dnia: Październik 07, 2009, 13:38:50 »
Ano wlasnie. A u nas w kraju bida z nedza...

Jestem ciekaw jak komus wytrzymuje bateria w Leo 1,5 dnia mocnego uzywania. Mnie ledwo Diamond dochodzi do konca 2 dnia na baterii 1340. Leo bedzie dzialal gora jeden dzien. Chyba jednak nie kupie tego "sprzeta" bo to raczej zabawka bedzie, a nie biznesowa maszyna.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #204 dnia: Październik 07, 2009, 13:45:49 »
Nie porównuj nic do Diamonda, bo nie ma gorszego bawdziewia w kwestii baterii. Miałem Diamonda z baterią 1340mAh, mam HD z baterią 1350mAh i wyobraź sobie, że HD wytrzymuje prawie 2 razy dłużej. A ekran ma o cal większy...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #205 dnia: Październik 07, 2009, 13:46:46 »
Jaka rewolucja, nie przesadzajmy. To, ze HTC wsadzilo w koncu normalny procek i uzytkownicy na to reaguja jak na gwiazdke z nieba to jest dokladnie to o czym
pisze kolega Zygzag. Umiejetne podsycanie atmosfery, niby wycieki informacji, a to wszystko to dobry marketing.
Jesli ktos nie potrzebuje tv-out, hosta usb, drugiej kamery itp, a za to jest sense to na tej zasadzie zawsze bedzie pojawial sie rewolucyjny sprzet.
Co byl za problem dolozyc te rzeczy w klocu za 3tys zl.
Snapdragon jest juz dostepnych w pda o polowe tanszych, a ekran pojemnosciowy jeszcze do konca nie wiadomo jak sprawdza sie w WM, zreszta w dobie amoled wsadzenie zwyklego tft czy to taka rewolucja.
Szczerze wolabym miec tv-out, hosta i zwyklego rezystanta niz dwoma paluszkami powiekszac zdjecie.
W innych watkach bylo pisanie, ze szkoda d-pada, ble nadchodzacej iphonizacji w ppc, a tu nadszedl Leo i jest nowy bog.

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #206 dnia: Październik 07, 2009, 13:49:41 »
zygzag: odpisałem Ci już na pda.pl więc nie ma sensu tego powtarzać.

Ja też Ci odpowiedziałem  :grin: no ale to są właśnie różnice poglądów. Mamy po prostu różne podejścia Ty - rewolucja, ja - pucz. Ja nie twierdzę, że HD2 mi się nie podoba, chodzi o to, że podoba bardzo, tyle, że uważam - i w tym chyba jesteśmy zgodni - że cena po prostu nie przystoi. Każdy i tak zrobi co uważa myślę jednak, że warto rozmawiać ( niekoniecznie z Pospieszalskim w TVP1  :] ) aby każdy włączył myślenie a nie poddawał się tylko i wyłącznie propagandzie.

Każdy sprzęt ma wady, więc i ten też. Nie ma kamery z przodu? Jak dla mnie może nie mieć nawet i tej z tyłu ;) Nie ma hostaUSB? A ile urządzeń go ma? Mam hosta w TG01 i poza wypróbowaniem nie korzystałem, i nie znajduję potrzeb na korzystanie. Padów podpinać nie będę, bo nie gram. Klawiatura, mysz? Po co? Pendrive'a? Równie dobrze mogę podpiąć do kompa, z kablem hosta i tak nie chodzę na spacery.

Tu doskonale widać jak mierzysz wszystko swoja miarą: Ja nie potrzebuję, Mnie nie jest potrzebne, Ja nie znajduję potrzeb. Uważasz, że wszyscy używają sprzętu wyłącznie jak Ty? Ja używam videorozmów, host przydałby mi się bardzo, TV-out już nie aż tak bardzo ale przypomniałem sobie kilka przypadków, w ktorych żałowałem, że go nie było więc skoro HTC robi "rewolucję" to spodziewałbym się czegoś co mnie usatysfakcjonuje a nie wysokiej ceny za sprzęt, który tak naprawdę w niczym istotnym ( no może poza prockiem ) nie usprawni mojej pracy z tego rodzaju urzadzeniem.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 14:11:43 wysłana przez zygzag »

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #207 dnia: Październik 07, 2009, 13:50:16 »
W innych watkach bylo pisanie, ze szkoda d-pada, ble nadchodzacej iphonizacji w ppc, a tu nadszedl Leo i jest nowy bog.
Ja dalej narzekam, ale nie ma sensu zalewanie moją opinią wszystkich wątków na forum.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #208 dnia: Październik 07, 2009, 13:52:29 »
Nie porównuj nic do Diamonda, bo nie ma gorszego bawdziewia w kwestii baterii. Miałem Diamonda z baterią 1340mAh, mam HD z baterią 1350mAh i wyobraź sobie, że HD wytrzymuje prawie 2 razy dłużej. A ekran ma o cal większy...
Nie chce mi sie w to wierzyc, bo Nokia E71 z mniejszym ekranem i bateria 1500 wytrzymuje mi gora 3 dni (ekran o 1,5 cala mniejszy). Po prostu jak sie duzo dzwoni to bateria schodzi. Pojemnosci i pradozernosci nie oszukasz. A w Leo mocny procek i ogromny ekran (nawet nie AMOLED).

Rzeczywiscie podniecamy sie jakby bylo czym. Wiele lat temu byly procki Marvella 624MHz. Jak biore do reki moje wiekowego iPaqa 2795 to jestem w szoku jak moze tam chodzic windows 6.5.

Za 3000 zł to powinna byc mozliwosc indywidualnego konstruowania PDA pod uzytkownika, niczym laptopy w Dellu. Na przyklad: QWERTY, kamerke do videorozmow, ekran rez lub poj do wyboru...
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 13:58:46 wysłana przez Cameyo »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #209 dnia: Październik 07, 2009, 15:17:07 »
Ja się za bardzo nie podniecam, ale po prostu cieszy mnie, ze może w końcu będzie te sprzęt, który pozwoli mi spokojnie go użytkować jako normalny PDA i telefon. Obecnie zmieniam sprzęt co kilka miesięcy, bo w każdym mi coś nie pasuje. Leo, przynajmniej na papierze, ma wszystko czego mi potrzeba. I dlatego jestem gotów zapłacić za niego duże pieniądze (choć kupię go na firmę, więc koszt jest nieporównywalny). Sam boję się ekranu pojemnościowego w WM, bo mnie nawet w iPhonie denerwował. Ale jak nie spróbuję, to się nie przekonam ;) A jak mi się nie będzie podobał, to sprzedam w diabły i będę szukał dalej.