[HTC Leo] Czyżby następca Universala? A może HD-ka...

• 274 Odpowiedzi
  • 82576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: [HTC Leo] Czyżby następca Universala? A może HD-ka...
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 21, 2009, 00:28:28 »
Wyświetlacz jest chyba OLEDowy więc zapotrzebowanie na energie będzie mniejsze ??
Czemu gdy chcę się przesiąść na Touch PRO 2 dowiaduje się zanim go nabędę jaki będzie jego następca ? :)
Gdzie wyczytałeś że OLEDowy? Czy to tylko Twoje przypuszczenia. Po filmikach raczej widać, że to zwykły lcd bo czerń nie jest czarna tylko lekko świeci.
Are you shpongled?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 22, 2009, 21:36:29 »
Jest garść nowych informacji z tego wątku na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=560143
Jakiś tester się trochę rozpisał o Leo:

- nie ma video kamery z przodu i tv-outu   :worried:
- ma hosta USB  :ok:
- bateria ma 1200mAh, ale podobno naprawdę daje rade (do 1,5 dnia naprawdę ciężkiego używania, jak dla mnie super),
- jakość wykonania i materiały są podobno na niespotykanym do tej pory w HTC poziomie, łącznie z metalowa klapką baterii,
- aparat działa szybko i ogólnie daje radę, razem z nagrywaniem w VGA.

Brzmi to wszystko trochę jak marketingowy bełkot, zobaczymy ile z tego się sprawdzi. Mnie cieszy szczególnie host USB :P

No i podkradnę im kilka fotek :P

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 23, 2009, 00:16:57 »
USB Host mnie zaskoczył ale że nie ma tv-out... szkoda. Tak czy siak go kupię bo zapowiada się super pda :P
Are you shpongled?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 23, 2009, 07:51:52 »
Czytalem na glownej i teraz tu, szkoda, ze zawsze cos jest, a czegos nie ma, czy to taki klopot.
Pewnie tak, bo pozniej mala kosmetyka i mamy Leo2.
Kawal sprzetu na tych zdjeciach, niezly klamot z niego.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 23, 2009, 08:39:53 »
I tak jest mniejszy od TG01.  :proud:

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 23, 2009, 08:53:41 »
A wlasnie, Tobie rozmiar Tosi nie przeszkadza, nosisz pda w kieszeni? Jako telefon w sensie rozmiaru jest wygodna?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 23, 2009, 09:11:02 »
Akurat rozmiar to najmniejsza z jej wad :P
Nie, nie przeszkadza mi, choć wielu ludzi łapie się za głowę widząc Tg01 i w sumie im się nie dziwię. Ale jak pisałem w recenzji Tośkę ratuje jej lekkość i grubość. Nawet iPhone leżąc w ręce sprawia wrażenie bardziej cegłowatego niż TG01. Ale to moje subiektywne wrażenia ;) Dobra, koniec OT.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 23, 2009, 09:33:28 »
Strasznie mnie dziwi brak kamery z przodu i tv-out. Ma ktos jakies pomysly czemu htc tego nie dodalo? No chyba ze jak zwykle robia wybrakowany pda, po to zeby kolejny poprawil jego wady, przy okazji dodajac kilka swoich...
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 23, 2009, 10:20:48 »
Więc jednak nie "all in one" - sic!  :-? a już myślałem...Pewnie, że człek nie używa videorozmów na codzień bo i po co, jednak juz kilka razy funkcja ta była mi przydatna, TVout tez ułatwiłby wiele spraw a tak.... :-| cena F1 z przesyłką na dzien dzisiejszy na clove.co.uk wynosi 1675,-PLN  :ok:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 12:12:32 wysłana przez zygzag »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 23, 2009, 12:08:44 »
Mi tam videorozmowy nie są do niczego potrzebne, używałem tylko testowo, za to tvout przy takim procku to by się przydał, oj przydał. Ale nie wiem, czy jest technicznie możliwe, żeby na jednym microUSB było ładowanie, transmisja do PC, host i tvout.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 23, 2009, 12:49:59 »
w omnihd tv out mam na mini jacku wiec na pewno nie problem, tak jak kamera do videorozmów
a polaczenie usb i host to pewnie te same dwa piny
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 12:52:21 wysłana przez slawrumia »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Carlos22

• *
  • 72
    • Zespół :P
  • Sprzęt: Toshiba g900, HP Ipaq 2410, Nokia 9300
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 23, 2009, 13:49:28 »
cieszy fakt, że Host USB pojawia się w coraz częściej w specyfikacjach sprzętu, bo całkiem przydatny jest, zwłaszcza gdy urządzenie nie ma własnej klawiatury. No i fajnie ze jest dość cienki, bo to zrównoważy resztę jego wymiarów.
Grubas jest zły. Grubas ma młot pneumatyczny. Grubas wrzeszczy:"Gińcie krakersy!"

*

Offline adamektt

• 48
  • Sprzęt: HTC Shift, X7500, Touch Pro
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 23, 2009, 15:44:17 »
Ile to bedzie miało milionów kapseli, bo już się pogubiłem 5 czy 8 ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 23, 2009, 16:26:23 »
5. Koleś z XDA zachwyca się szybkością działania aparatu i łapania autofocusa, ale ja jakoś akurat w to średnio potrafię uwierzyć....

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 23, 2009, 17:18:37 »
zalezy jaki koles ma punkt odniesienia jezeli tylko wm to pewnie jest lepiej, a jak miał qualcomm 528 to musi byc szybciej :)
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 23, 2009, 18:26:37 »
Znalazł juz ktoś jakieś testy dotyczce F1? Jakoś tak nęci mnie ten sprzęt. Jeśłi testy nie wykażą jakiś większych nieprawidłowości to chyba go łyknę.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 23, 2009, 19:51:17 »
Jak znam życie najszybciej będzie na phonearena.com albo mobile-review. As usual ;)

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 23, 2009, 20:20:48 »
Zygzak mnie tez kusi F1 :) Waham sie miedzy nim a Leo.
Mam nadzieje,ze te sprzety otrzymaja w przyszlosci upgrade do WM7.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 23, 2009, 20:43:21 »
leo ma dotyk pojemnosciowy i xda wiec na pewno ugotują wm7, pytanie czy f1 ma dotyk poj. a dwa czy ktos cokolwiek ugotuje ?

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 23, 2009, 21:05:26 »
leo ma dotyk pojemnosciowy i xda wiec na pewno ugotują wm7, pytanie czy f1 ma dotyk poj. a dwa czy ktos cokolwiek ugotuje ?

Z tym gotowaniem na xda to tak po prawdzie sama "łostuda" - mało który ( żaden?) ROM jest stabilny, w każdym jest coś cięte, "upraszczane", ciągle powstają jakieś fixy, jak jest jedno to nie działa drugie itp. itd. Nowe urządzenia wychodzą tak szybko, że kucharze szybko odstawiają stare "gerety" w kąt i tyle mi z tego xda - szumne projekty pozostają niedokończone i tak właściwie nie ma się co im dziwić. W sumie dobrze, że jest cos takiego jak xda ale tak na serio to ja potrzebuję stabilnego urządzenia a nie ciągłego wgrywania nowych, poprawionych systemów, backup'owania i czego tam jeszcze. Z moim Polarisem raz pobawiłem się we "wgrywanie" i dajcie spokój - jak już powiedziałem "sama łostuda". Wywaliłem to, wróciłem do oryginalnego 6.1 i wszystko hula jak należy. Nie powiem, skorzystałem z poprawek rejestru dotyczących usunięcia Cube, dodania funkcji geotagowania do zdjęć no i...to wszystko właściwie. Teraz geotagowanie jeśli nie bedzie w systemie to na pewno jest Resco PhotoViewer 7 a o RAM nie musz się martwić bo w nowych sprzetach jest go pod dostatkiem. Reszta to zakupione programy: MS3, Resco MediaSuite. Co kto lubi, ja tam nie mam czasu na pierdoły, chcę po prostu stabilnego urządzenia. Więc tak sobie myślę, że jeśli F1 w testach nie padnie na twarz - a raczej chyba nie zanosi się na to - to...jest mój. Półtora roku temu za Polarisa dałem 1,9 kzeta teraz za niecałe 1,7 mam urządzenie 2,5 raza szybsze, z tyleż samo większą rozdzielczością, pamięcią RAM 256, z o cal większym ekranem, 3,5 mm jack'iem, niezłym (podobno) aparatem, G-sensorem, Light-sensorem itd więc...nad czym się tu zastanawiać - czy wydać ok. tysiaka więcej żeby mieć ekran pojemnościowy i hosta...? Można i tak - dlaczego nie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 21:13:20 wysłana przez zygzag »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 23, 2009, 21:47:19 »
Ale piszesz na początku o stabilności i pewności fabrycznych ROMów, z czym zresztą się w sumie zgadzam. Za to Acer i jego doświadczenie nie gwarantują niestety bynajmniej wysokiej jakości oprogramowania. Być może nas zaskoczą i będzie wszystko gładko i pięknie, ale póki co to HTC ma jakieś 10x większe doświadczenie w urządzeniach z WM i to jest dla mnie główny argument za Leo>F1. Ja się już naciąłem lekko na TG01- na papierze sprzęt bajka, wydajność porażająca, ale ROM na poziomie wczesnej fazy beta. Do tego kupa softu działająca normalnie na HTC ma problemy, wiesza się, restartuje, itd. TG01 była dość ciekawym eksperymentem, sam się w nią wkopałem w ciemno kupując ją pierwszy, ale na chwilę obecną podziękuję już eksperymentom ;) Byłem tak samo napalony na B7610, ale teraz cierpliwie poczekam na obszerne recenzje i testy. A TG01 za chwilę pewnie sprzedam, bo mi się znudziła. Ale poczekam jeszcze na WM 6.5...

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 23, 2009, 21:49:37 »
Do tego kupa softu działająca normalnie na HTC ma problemy, wiesza się, restartuje, itd.
Jeśli piszesz o taczflo, hackach device-specified czy o połowie chłamu na xda-dev, to masz rację, tak jest i będzie.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 24, 2009, 08:33:01 »
Odnosnie xda, gotowanych ROM zgadzam sie w 100%.
Tez juz przestalo mnie bawic zmienianie co chwila ROM, zeby zobaczyc co zostalo poprawione, a co skopane i jak to wszystko dziala.
Owszem moge pobawic sie w mala kosmetyke, jakies hacki w rejestrze itp, ale bez przesady, tez chce urzadzenia stabilnego, pewnego, ktore
bedzie dzialac jak nalezy i nie zawodzic w najmniej oczekiwanych momentach i ze musze poprawiac rzeczy, ktore powinny dzialac po wyjeciu sprzetu z pudelka, a nie dzialaja.
Zgadza sie, ze HTC ma wieksze doswiadczenie co moze gwarantowac lepsza jakosc software jaki i hadware sprzetu, ale sa tez wyjatki od tej reguly. Inne firmy tez wyciagaja wnioski, mam Asusa i ani razu nie zmienialem ROM, bo nie mialem takiej potrzeby, wszystko jak dla mnie ladnie smiga jak opracowalem swoj zestaw softu, nie ma zwisow, a sprzet restartuje bardzo rzadko dla zdrowotnosci i jak tak dalej bedzie to zapomne PIN :)
Kwestia jak wypadnie F1, ale i jaka roznica bedzie cenowa, bo dac np tysiac zloty wiecej za hosta, pojemnosciowy ekran to wydaje sie troche duzo.
Czytalem, ze Leo nie ma silosa na rysik, czyli wynikaloby, ze na razie nie bedzie wdrozony pomysl HTC z rysikiem magnetycznym, chyba, ze rysik tak jak w Omni, na smyczy. To tez moze byc minus w pewnych zastosowaniach, choc z drugiej strony przy tak duzym ekranie obsluga palcami nie nastrecza wielu trudnosci.

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 24, 2009, 17:57:43 »
No, coś się ruszyło...więc jednak HTC HD2?:
http://www.phoneshop.nl/telefoon/10640/htc-leo
http://www.2call.nl/telefoon/10698/htc-touch-hd-2-nl/
obie ceny mieszczą się na razie w 2,5 kzeta choć rozbieżośc jest znaczna

*

Offline robbo2k

• **
  • 112
    • Blog o Telefonii komórkowej
  • Sprzęt: Era G1, KA08, Samsung i600, ipod touch
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 24, 2009, 18:57:56 »
Jakas lipa obie strony to DOKLADNIE TO SAMO
HTC Leo ma inna cene niz HTC HD2 odpowiednio 522 vs 592 wiec imho to "marketing" wstawili byle co a napalency ze swiata robia im ruch na stronie

REGULAMIN !! masz zgodę ?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 24, 2009, 20:41:02 »
Czyli wychodzi,ze Leo to po prostu HD2,a nie jak niektorzy gdybali urzadzenia na androidzie.
Zreszta po BT tez sie tak zglasza.
Swoja droga na premiere WM6.5 niezle ppc F1,Leo.
Ciekawe,kiedy Androi otrzyma cos na Snapdragonie,bo na jak na razie to ciagle to samo.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 24, 2009, 20:45:06 »
Ja od początku wiedziałem, że HD2 to będzie Leo. A w kwestii Androida, to X3 będzie ze Snapgragonem.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 25, 2009, 08:53:05 »
No tak, ale niektorzy tutaj "wieszczyli", ze WM chyli sie ku upadkowi i HTC od niego odchodzi na co dowodem mial byc HD2 na androidzie i kiepskie ppc na otwarcie WM6.5, a oczywiscie okazuje sie, ze bedzie zupelnie inaczej.

*

Offline robbo2k

• **
  • 112
    • Blog o Telefonii komórkowej
  • Sprzęt: Era G1, KA08, Samsung i600, ipod touch
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 25, 2009, 09:29:16 »
Na podanej stronie są różne ceny Leo i HD2 wiec skad ten wniosek ze to jest to samo ?
Zaprawde nie napalałbym się na ten październik.   A wy tak nie broncie tego WM bo głupio wyjdzie skoro wasz wielki Idol dre morde i dygam Ballmer powiedzial własnie "Spieprzylismy Windows Mobile"

REGULAMIN !! masz zgodę ?

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 25, 2009, 12:40:59 »
Jaki Idol, za duzo polsatu czy cóś???? Jak sie wm podoba to uzywam, jak przestanie przesiade sie na cos innego, nie musze jakiejs ideologi do tego od razu dorabiac( nie zeby od razu dawal za przyklad iphone i jego rzesze wyznawcow).
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2