Np. SKT, Pocket Music (czasem sie wywali), dalej SPB Shell, Resco Contact manager - pewnie jeszcze troche bym znalazl (patrz dalsza część wypowiedzi odnośnie kilku kart SD). AutoMapa rowniez po instalacji na karcie SD przy kazdym uruchomieniu wrzuca plik/ pliki do pamieci telefonu (/AutoMapaEU). Mi siadalo rowniez GG kilka razy, po podlaczeniu HD2 do PC, ktore trzymane bylo na SD. Nie wiem tez, czy MarketPlace nie instaluje domyslnie wszystkiego w pamieci telefonu. Poza tym jak potrzebuje uzyc jakiejs aplikacji (np. komunikatora) przy trybie storage to wystapi drobny problem -prawda? Wole miec kilka lekkich rzeczy w pamieci telefonu, co jest oczywiste. Zawsze tez mozna miec kilka kart SD z danymi (na ktorych mamy np. te same wazne programy + jakies dane, ktore przenosimy/ trzymamy), a konfiguracje tych programow - o ile to mozliwe - bedziemy trzymali np. w pamieci telefonu. Przy kilku kartach moze pojawic sie problem z aplikacjami, ktore powinny automatycznie startowac podczas uruchomienia naszego smartphone, jezeli na kazdej SD nie trzymamy tych samych aplikacji. Nie chce tutaj strzelic gafy, lecz
wydaje mi sie, ze SD jest wolniejsza niz rom w telefonie, dla niektorych to tez moze miec znaczenie. Poza tym to moj wybor i moje zdanie. Nie narzucam nikomu takiego podejscia, lecz uwazam, ze moze ono byc praktyczne. Kazdy uzytkownik sam oceni, jakie rzeczy bedzie trzymal na SD a jakie bezposrednio w telefonie.
Kilkanascie lat bawie sie unixami - WM to dla mnie nowosc, zasadniczo caly Microsoft to dla mnie egzotyka

.
Połączone: [time]Styczeń 08, 2011, 15:53:06[/time]
Z takich aplikacji o których mowa powyżej dobrze jest mieć w pamięci telefonu zamiast na SD DRWeb'a - na SD przy aktualizacjach automatycznych zawiesza się - przynajmniej tak mam na moim sofcie.