[2010-07-05] Aktualizacja dla telefonu HTC HD2 — nowa aktualizacja funkcji SMS

• 6 Odpowiedzi
  • 2568 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline p107r

• 41
od dzisiaj do pobrania, link z serwera US działa, ale czy ktoś wie co to właściwie daje?
[edit: poza tym, że podnosi nr wersji klienta SMS do 2016 i powiększa system o kilkanaście MB]
zainstalowałem u siebie i nie widzę żadnych spektakularnych zmian...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2010, 17:17:49 wysłana przez p107r »

Ja nie mogę tego zainstalować, niby coś mieli na początku, ale nic się w efekcie końcowym nie dzieje.

EDIT: Po SR poszło, ale jak kolega wyżej nie widzę zmian.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 13:19:49 wysłana przez Julson »

*

Offline itepe

• 29
    • Wszystko o Yamaha DVD-S550
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14 PL
U mnie dość ciekawie to wygląda:
nie instaluje się, po 2 godzinach przerwałem proces  :E Następnie miękki reset i... HTC Sense nie uruchamia się. Zostaje tylko HR :S
Nawet po HR i całkowicie czystym telefonie, poprawka nie chce się zainstalować. Pomysły mi się skończyły  :(

*

Offline ilammd

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC HD2
U mnie dość ciekawie to wygląda:
nie instaluje się, po 2 godzinach przerwałem proces  :E Następnie miękki reset i... HTC Sense nie uruchamia się. Zostaje tylko HR :S
Nawet po HR i całkowicie czystym telefonie, poprawka nie chce się zainstalować. Pomysły mi się skończyły  :(

Miałem identyczny problem próbując zainstalować tego hotfix'a bez połączenia z PC. Gdy wszystko wykonałem według instrukcji HTC instalacja trwała z 30s.
ROM: WWE 1.66 - to już przeszłość :P
Radio: 2.15.50.14
Android: MIUI 2.3.5 NAND  [ wcześniej : MIUI stock (jan-willem3) NAND : prj Clean Desire v0.2 NAND : HyperDroidSense v.1.1 : motoman234 EVO Carbon Remix v0.6

*

Offline itepe

• 29
    • Wszystko o Yamaha DVD-S550
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14 PL
Potwierdzam, z ejdną małą uwagą - jeśli nawet jest się podłączonym via ActiveSync, warunkiem zadziałania jest synchronizacja z urządzeniem. Bez tej operacji hotfix wisi.

itepe

potrzebne jest Wam cos takiego "NET Framework 3.5". po wgraniu tego wszystko poszlo jak ta lala. pozdro

Net Framework 3.5 bardzo przydatne, ale do instalacji tego hotfix-a niezbędne nie jest. Również podłączenie poprzez ActiveSync nie jest do tego potrzebne. Wyłączcie na czas instalacji tegoż hotfix-a (i na wszelki wypadek przy instalacji kolejnych) nakładkę HTC Sense (ustawienia, rozwijamy menu na dole ->więcej->dzisiaj->elementy). Po restarcie instalacyjnym powinna się włączyć spowrotem, jeśli nie to wiecie gdzie ...;)

a propos instalacji Net Framework 3.5 - jeśli ją zainstalowaliście to upewnijcie się że jest używana .... bo pierd****  Winda często gęsto ma to w dupie i mimo instalacji 3.5 dalej używa v.2.0.
tu cytacik jak to zrobić : "make sure your phone is using the 3.5 as default and not 2.0. Go here: HKLM/Software/Microsoft/.NETCompactFramework. Change the DWORD data of entry 2.0.7045.00 from 1 to 0. Next Change the DWORD data of entry 3.5.7283.00 from 0 to 1 and then reset."
Do edycji rejestru na WM polecam resco explorer-a 2010.
Pozdrawiam :)