Witam
Przyszedł czas by każdy z Was mógł coś ugotować. W Wasze ręce oddaję zatem kuchnię z której sam korzystam.
Kuchnia będzie aktualizowana co miesiąc, nowymi buildami a sami pewnie będziecie robić to częściej. Niestety osobiście nie mam już za dużo czasu na gotowanie co nie oznacza, że nic więcej się nie pojawi oczywiście.
LEO Kuchnia 1.0 21895Mirror Rapid cz.1Mirror Rapid cz.2Mirror Rapid cz.3Mirror Rapid cz.4Mirror dzięki Starters.
Na tę chwilę jest build 21895, wkrótce dodam też 23548.
Osobiście gotuję na ErviusKitchen, niemniej dla ułatwienia przerobiłem ją na OS Kitchen. Kuchnia jest prosta w obsłudze niemniej na wszelki wypadek krótki opis.
1. Uruchamiamy: osKitchen.exe
2. Następnie wybieramy interesujace nas opcje. Dodam,ze w zakładce SYS mamy opis, poszczególnych skladników a OEMa nie ruszamy. Co do EXTów w sumie kierujemy się tym co jest nam potrzebne. Specjalnie podzieliłem, na dodatki, ikony itd, itp. W zakłądce Tweaki można wskazać stosowne Radio i zintegrować z ROMem.
3. Co do struktury kuchnii:
* FLASH - tu jest docelowy plik nbh jaki stworzymy
* Projects - tutaj mamy zapisywane projekty
* Resources - serce kuchni, nie ruszamy!!!
* Other - mozemy wrzucić Radio, które poźniej mozna zintegrować w ROMie, WelcomScreeny i tego typu rzeczy.
* Sources - interesujacy nas katalog
o EXT - nasze Ext-y
o MSXIPKernel - katalog MSXIPKernel z danego SYSa
o NK - natywne jądro, dokladniej nk.exe z naszego OEMXIPKernel
o OEM - tu wgrywamy OEM
o ROM - tu wgrywamypliki: romhdr.bin, os.nb.payload katalog XIP wraz z MSXIPKernelLtk OEMXIPKernel (koniecznie bez nk.exe)!!
o SYS - tu wgrywamy nowy SYS:
+ All - pliki DPI i RES ale bez LANGów!
+ Common - wszystkie inne nieDPI, nieRES, nieLANG
+ <lang code> - u nas katalog 0415 i tu wgrywamy pliki językowe czyli LANGi
Powodzenia w gotowaniu